Jump to content

hilmjan

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

hilmjan's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Enig i at den rustfrie tar seg bedre ut, men det er jo en smakssak. Når det kommer til pris, så virker det på meg som om tid også er en faktor for deg. Vil man ha våpenet kjapt og betale mer, eller vente og betale litt mindre.
  2. Kjøpte denne hos Pedersens Vaabenlager Kristiansand. Det kostet en ekstra børsemakertime å få dette gjort. Altså du må betale for en ekstra arbeidstime i tillegg til gjengejobben. Dette ble gjort av en nederlender som jobber der, med fin presisjon. Dyktig fyr, er mitt inntrykk. Det som ble gjort er at løpet blir kappet, siktet bores ut fra den avkappede delen av løpet. Dette blir så boret slik at det passer lenger inne på løpet, og festet der. husker ikke pris på en times arbeid hos børsemakeren, men det ligger sikkert nær en tusenlapp. (Gjengingen i seg selv kostet kr. 500,-) Mange vil si at dette ikke er noen vits. Jeg synes det hørtes bra ut og klarte ikke legge fra meg tanken om at dette vil jeg ha. Selv om det er totalt unødvendig. Lykke til med ditt prosjekt. Kan i allefall anbefale Pedersen i forbindelse med denne jobben.
  3. Åpne sikter beholdt, etter gjenging for lyddemper. Det går an å få dette gjort, som du ser. Hvis du vil ha en flammedemper som på TD tactical, så er det bare å bytte til det også, men synes ikke selv det er vits å dra på. Har satt en Nikon Prostaff 3-9X40 target EFR, med Leupold Medium Height QRW ringer på den. Har til dags dato ikke tatt av kikkerten ved skyting.
  4. Jeg har en slik takedown og er veldig fornøyd. Angående dette med rypejakta og nummer to våpen, så kjøpte jeg den av samme grunn som deg. jeg har nå valgt å benytte meg av en slik Vorn Hjort sekk som har Quick Release til våpenet, i stedet for å bakse med våpenet, delt nede i sekken. Dermed er det for meg ingen vits med TD funksjonen i den sammenheng. så hvis du kan klare deg med en slik Vorn sekk: http://shop.vorn.no/jaktsekk/vorn-hjort ... d-qrr.html" target="_blank" Så ville jeg ha droppet TD og kjøpt ei hel børse som har langt større utvalg i tilbehør, piper, stokker osv.
  5. Hehe, ser at jeg må begynne å snakke med nye folk, da språket har utviklet seg til det verre i di indre kretser, bare å beklage. Med "Lette ryper" mener jeg di dagene man er på rypejakt, og fuglen letter på 50-60 meter +, slik at det er utenfor haglehold. Da kan det være bra å ha en salong, 17 hmr eller 22 mag. Var det en OK forklaring:)? Takk for info om stingers:)
  6. Ruger 10/22 TD med a-tec cmm4 demper og Nikon EFR 3-9x40AO. Da har jeg skutt litt på 100 metern for å se hvordan børsa samler på dette holdet. ammo: CCI Standard Velocity. Lå med støtte foran, men rett i skuldra bak. Jeg skjøt totalt 10 serier av 10 skudd. Etter innskyting av siktet tenderte samlingene til å ligge rundt +/- 50 mm. En bedre skytter kunne muligens forbedret dette en god del. Med tanke på at jeg skal bruke børsa til plinking og lette ryper så virker dette tilfredsstillende nok for min del. Vel morro var det i allefall:) Skjøt en serie med CCI Stingers mot slutten av kvelden, men da rakk jeg ikke å stille siktet skikkelig inn. Følte likevel disse stingerne slang mye mer, men kan skyldes at jeg hadde dårlig tid, og stresset en del. Noen som har erfaringer med disse stingerne? Presisjon osv.
  7. Hei Ken Adams Jobben ble gjort hos Pedersens Vaabenlager i Kristiansand. Tror det er en Nederlender som gjør arbeidet. Angående pris, så var selve gjengingen en del av en pakkepris, så ikke helt sikkert på hva dette kostet. Det jeg fikk vite var at det var en ekstra times børsemakerarbeid å bore ut siktet for så å sette dette lenger bak. Jeg tror dermed at regnestykket blir: ordinær kapping og gjenging av løp: 1 times arbeid(1000,-) + bore ut og montere frontsiktet: 1 times arbeid(1000,-) Sum for arbeid: 2 timers arbeid (2000,-) Som sagt vet jeg ikke nøyaktig men tror dette er korrekt.
  8. Hei Highpower Er det Midway som gjelder her, eller finnes det en billigere mulighet?
  9. Jeg har også en slik TD med a-tec demper. Hadde tilsvarende problem med presisjon og at børsa skjøt for lavt. Tok denne med tilbake til Selger/Børsemaker som dreide en liten Chamfer(skråkant) i tuppen av løpet. Vet ikke hvorfor, men dette løste saken for meg. Forklar gjerne den som er kyndig:) Har ikke alt for lang erfaring med 10/22 takedown, så tar gjerne imot tips til mods som øker presisjonen. Det eneste som er gjort med denne er demper montert og rubber bolt buffer. Kanskje litt mørkt bilde men håper det er synlig nok. Som du kan se av bildet har børsemakern beholdt fronsiktet. Sikkert unødvendig, men jeg synes det så fint ut. Har satt en Nikon 3-9X40AO EFR med Leupold medium QRW ringer på den. Med denne kikkerten, vil Rifla ikke passe i den medfølgende bagen, men jeg valgte å bortprioritere dette da jeg synes kikkerten er så klar og lys. med a-tec cmm4 demper montert.
×
×
  • Create New...