Jump to content

Megaloceros

Members
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Megaloceros last won the day on February 1

Megaloceros had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fikk kort på kluftbukk i Sunndal statsalmenning øst. Har jaktet de fleste typer hjortevilt i skandinavia, men ikke rein enda. Noen som har erfaring ifra dette området mtp. om det er krevende, tilgjengelighet osv? Tenkte å reise opp i uke 34.
 2. https://www.blaser.de/en/product-news/
 3. Redd for at den blir litt dyrere enn det. Carbon utgaven er priset til drøyt 8000euro i europa og havnet på drøye 107000,- i Norge. Er nok en instans her i landet som skal legge på så de får en stor del av kaka selv...
 4. K95 Norway hadde i allefall tidligere avtrekk i metall (hadde en fra 2013). Bøylen er i et eller annet kunststoff. Nå blir rett stokk std på den "nye" K95. Den nye stokken vil sannsynligvis ikke passe på de gamle K95 da de har laget en ny låskasse. Se bilder. Siste er av den eksisterende K95. -Kanskje den burde vært døpt K19? Blir det mindre plast/kunststoff i disse? Neppe.
 5. Joda, glippen gjør selvsagt ingen forskjell annet enn det du nevner samt kanskje en estetisk faktor for noen. -Og 2,2mm er ikke mye, men alt hjelper. -Lav låskasse, relativt høy stokk lavere optisk akse. Ønsket også kikkertsikte med tommesrør da det etter min mening blir litt smekrere på en kipplauf,. -Selv om objektivdiameteren foran er 50mm. Vurderte etpar andre sikter med tommesrør og mindre frontobjektiv men den ene er lengre og har et trådkors som er alt for tynt for mine øyne. Den andre likte jeg heller ikke. Da ble det denne løsningen, og fungerer finfint for meg i allefall. Og liten diameter på okularet har den også ; )
 6. Enig, men kikkertsikte med tommesrør og 50mm frontobjektiv gir ikke stort mellomrom ned til pipa. Sitter lavt og fint 👌 Jeg gikk derfor for en Z3 med plex retikkel. Savner ikke lysprikken heller. Har etpar Z8 som står på andre rifler. Ville ikke ha de på K95. Bruker blaser sin gamle montasje, og vet ikke om den har lavere ringer?
 7. Stemmer i med Kiwi sin forklaring på bavariske bakstokker. Jeg hadde en k95 Norway modell med rett stokk, men ønsket er stutzen utgave med treverk hele veien. Da ble det bavarisk stokk (Rett stokk fikk da et custom tillegg på mer enn 25 lapper) Fornuftig? Kanskje ikke, men ville ha det og gikk for det. Angrer ikke, selv om det kostet meg endel imellom. Med erfaring fra k95 med både rett og bavarisk stokk kan jeg meddele at de er omtrent like høye ift. kikkerten der man hviler kinnet. Mulig dette er annerledes på Merkel sin K3. På blaser sin kombi og på drilling er låskassen en god del høyere, og da blir "veien opp" til bildet merkbart lengre. Med kikkertsikte med tommesrør opplever jeg at det funker finfint ed begge typer stokker, og høkdemessig blir forskjellen som jeg skrev ikke merkbar. Det eneste jeg kan si at jeg har opplevd som forskjellig er at bavarisk stokk gir litt mer munningsvipp, og kan være en anelse mer krevende å skyte med i liggende posisjon (liker uansett ikke å skyte liggende om jeg ikke må). Med litt tilvenning er det ikke noe problem mtp. rekykloppak og evt. endring i treffpunkt etter min erfaring. Kjenner til problemstillingen fra min gamle drilling, men dette er ikke noe stort problem i K95 etter min erfaring.
 8. Slik jeg har forstått det er vel ikke dette en tråd om edelt treverk, men om kippplauf. Ingen som har monopol på eierglede her inne 😊 Liker man sitt våpen så er det alltid hyggelig at man deler nettop det 👍
 9. Kan vel fort bli noen årsinntekter da ja...
 10. @ vannebo: Vet du hvilken produsent?
 11. Blir å beholde min k95 med helstokk for min del...
 12. Ny K95 med carbonstokk: https://www.blaser.de/en/product-news/k95-ultimate-carbon/ Ikke den peneste kipplaufen jeg har sett, men den vil nok få et lite marked. Blir interessant å få vite hva den veier etterhvert.
 13. Har en sauer 202 Forest, og lurer på å anskaffe en bakstokk som er høyere enn den orginale hogback/bavariske stokken som denne leveres med. Har ikke bestemt meg for om jeg skal koste på en egen tilpasset stokk, eller om jeg skal se etter f.eks en Hatari bakstokk. Er det noen som kjenner til høydeforskjellen på bakstokkene til 202, dvs. Forest vs Hatari vs Classic?
 14. https://www.jaktjournalen.se/sa-slipper-du-matforgiftning-orsakad-av-vildsvinskott/ Omtalt i Jaktjournalen med link til radioinnslag.
×
×
 • Create New...