Jump to content

aps

Administrators
  • Posts

    3,064
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by aps

  1. Robinson skrev (På 12.11.2023 den 13.32):

    Hvis det er svartkrutt i noen av pakkene, det var ganske vanlig å lade haglpatroner med svartkrutt back in the days, så kan det være at både bart og øyenbryn ryker ved opptenning i bålpanne. Been there, done it. Ok, jeg var bare guttunge, så noe bart å snakke om var der ikke, men jeg slet med å forklare hjemme ved kjøkkenbordet hvorfor øyenbryn og vipper manglet. At jeg ikke ante hvordan de hadde forsvunnet ble ikke godtatt. 


    Du lærte fortere enn meg som barn. For jeg hadde gjenntatte episoder med svidde ting som barn :D såpass ofte at jeg slapp forklare så mye etterhvert. 

    • Haha 1
  2. Regeltolkning er fascinerende greie, bland inn engelsk også, ikke engelskspråklige, frivillig arbeid, varierende bakgrunn, intensjoner fra de som skrev de, og tolkningene som kommer ut er ikke alltid helt like, tidvis litt kreative. 

    RO'er som finner på egne regler er en greie som tidvis  kommer, mye p.g.a. feiltolkninger. Eksempel her at fascinerende mange feks svarer nei på at tjenestepersonell i uniform kan bruke tjenestehylster. Heldigvis får de erfaring jo mer de jobber og skyter, og kompetansen økes. 
     

    Tror ikke noen har påstått at IPSC regelverket er perfekt, fra ene eller andre siden. Vi skal ikke lenger enn til EM for å se dette.

    IPSC sliter litt med at de som lager regler/adminstrerer regler, ofte ikke har skutt på mange år, eller kun skutt på lavt nivå, så de aner ikke konsekvenser da de ikke helt har skytterkompetansen/nivå de trenger for å forstå det. 

    • Like 1
  3. slemmo skrev (1 minutt siden):

    Grunnen til høyderegel på hylster er vel for at man ikke skal kunne starte med hånda nærmeste liggende på grepet, hvis det var lov så er det nok flere enn bare de dårligste som hadde valgt lavere plassering av hylster.


    Jeg har hylsteret mitt på absolutt laveste jeg for lov til og fortsatt gå igjennom utstyrssjekken på større matcher. 

  4. Mazeking skrev (På 28.10.2023 den 0.19):

    Skal etterhvert nå kjøpe min første 9mm til Dynamisk og tenker da også på å kjøpe et rødpunktsikte.

     

    På Dynamisk kurset snakket en av deltakerne om at MOA på 2 kan bli litt lite og MOA på 5 til 6 kan bli litt stort. Jeg har null peiling her selv, så hva er deres erfaring her inne med rødpunktsikte? Hva bør man tenke på når det gjelder MOA størrelse(som er størrelse på prikken?), størrelse på selve glasset i siktet, lysstyrke og evt annet.

     

    Er Holosun 507 noe som fungerer? Evt andre anbefalinger?

    Kildekritikk her! 

     

    moa != moa

     

    så 6 moa på ett sikte er gigantisk, eller mikroskopisk vs 6 moa på annet sikte.

     

    så.. 2 moa, noen sin 2 moa er veldig mye større enn andre sin 3 moa, og tilsvarende flere 3 moa kan være nærmere 5moa på SRO

    hvor gamle er personene? hvor gode er personene? folk på 50+ sier ofte 6 moa, og mange dårlige skyttere sier ofte 6 moa, fordi de ikke finner prikken

     

    jeg velger alltid så lite jeg kan kan få. eneste gangen du trenger 6 moa, er på vm i veldig varmt land, i medsol. og selv da er det ofte for stort. på EM  hellas nå, byttet ene deltakern fra 6moa til 3, da han sleit med målene og presisjonen han trengte, spesielt små poppere etc er prikken større enn poppern plutselig om du ikke har medsol. 

    Aner ikke hvor og hva slags matcher dere andre skyter,men for å klare trange NS, eller småstål på hold, er 2-3 helt sjef. skal du skyte skiver på 2-3 meter med HF 15 med gutta utendørs på sommern er 6 moa fint, men det klarer jeg med 3 moa også. 

    Jeg har kjørt 3 moa romeo 3 siden vi ble kvitt c-more slideride, da hadde jeg 6 moa, og nå romeo 3 XL, med 3 moa. Har også 2 moa 507 comp og 510 på pcc (og romeo 3 xl 3 moa). Vært storbruker av rødpunkt i relativt mange år, og har både eid og prøvd ... ca absolutt alt. 

    gammel slideride 6 moa, er ca som en romeo 3 xl 3 moa

    SRO sin 5 moa er minste 5 moa du får , og drastisk mindre enn mange andre sin 6 moa 

     

    Motsol er mye mindre issue enn medsol, medsol er forbanna drit. 

     

    stiller meg spørrende til hvorfor 6 er raskere enn 3 moa på målveksling

    • Like 3
  5. noen hylser er drit å lade i, noen har små hettelommer, noen små tennkanaler, noen steps som gjør at den har større sjangs for hylse deformasjon, og ... masse berda.

     

    derfor sorterer man hylser. 

    • Like 2
  6. ladeboken er ok på rifle, og generelle tips, men veldig dårlig på det som skytes av håndvåpen i norge, og hva som faktisk lades, og veldig dårlig på progressive presser. Mildt sagt moden for en modernisering. 

     

    105gr er nok vanligste revolverfelt kula du får

    • Like 1
  7. 45acp er fett i revolver, men skal du vinne nm/em/vm om de gode er med, er det 8 skudd 929 som er greia.

     

    6 skudd major

    8 skudd minor

     

    skal du bare hevde deg, kan du finfint bruke 45en du har, for.. det er få revolverskyttere, det var 2 på nm i år.

    sist gang det var mange på nm revolver er lenge siden, da hadde man rent nm revolver også, og folk gjestet innom klassen, husker ikke hvor mange år siden det er vi hadde 10 i revolver, men er noen år. 

    Revolver er drastisk vanskeligere for nybegynnere, hurtig omladning og stage strategi er vesentlig vanskeligere, dette gir igjen lavere mestringsfølelse for de fleste. 

    Det er faktisk flere gode norske revolverskyttere, men divisjonen er så liten, at mange ikke orker å skyte der over mange år, for kommer ikke frem hvor flinke de faktisk er, men de gjør det latterlig bra i andre divisjoner når de skyter halvauto pistoler. 

    skutt revolvermatch før, blandt annet med @slemmo, er vel på tide igjen. bakkelitt loadere, lær hylster og tasker ftw. 

  8. Aron1 skrev (7 timer siden):

    Hallo. Har ein del problemer med tennhette isettingen. Den treffer ikkje 100% i hullet på hylsen, så det oppstår ein liten kant på hetto da den ikkje treff midt i tennhette lomma på hylso. Denne lille kanten/graden gjer at det er vanskelig (og til tider umulig) å få ned hevearmen når ein skal skyte desse skuddene. I tillegg, så snur ein del av hetene seg. Veldig irriterende. Så eg er ikkje fornøyd med tennhette systemet på 650 presso. Skulle hatt samme system som på 550 eller den nye 750 presso

     

    høres ut som du har kalibreringsfeil på hettesystemet, er eget verktøy for å den i sync igjen, relativt fort gjort, de sender deg en gratis om du informerer om problemet.

    ene 650en min har gått over 600000, og slitt ut ymse deler også i metall, men tennhettekretsen er fortsatt original. (kun gått noen fjærer på skyvern) 

  9. alt av magtech SP jeg har prøvd har vært vesentlig hardere enn de fleste årgangs/lotter S&B SP hetter

     

    selv S&B SP magnum er mykere enn magtech SP 

     

    magtech SP har også problemer med  noen typer krutt ala 3n38

     

    S&B sine SP har vært såpass bra at jeg har brukt de i tuna revolvere, som ellers bare har spist fed SP, med marginal stramming for å få 100% med S&B 

     

    mitt tips er mao S&B SP som erstatning billig for fed SP

     

    til hardere ladninger og ting med mer anslag er favoritten winchester de tåler mer trykk uten å flyte ut enn S&B og fed, men tenner 3n38 skikkelig  

    • Like 1
  10. Tilbudene i år har jevnt over vært litt mindre gode enn jeg hadde håpet på (drømt om). Endte med å kjøpe 0 i år for første gang, ikke bare av skyterelatert produkter, men alt. Skjønner at jeg trolig forventer for mye, de fleste bedrifter har økte kostnader, og de fleste privatpersoner har mindre penger enn tidligere år.

    Hadde planlagt å bruke 30-60.000 avhengig av hva hvor god tilbudene var

    • Like 1
×
×
  • Create New...