Jump to content

Moen90

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Moen90

  1. ko-stens: ingen dum idé, men ser nå det står ganske klart beskrevet i loven hvordan dette skal foregå. Stefflus: Nå må du ikke misforstå meg. Jeg har altså ingen intensjon om å gå rundt lovverket, og ikke har jeg forventninger til at andre gjør det. 30 skudd (og vel så det!) skal jeg selvsagt skyte. Det jeg lurte på var om det var alternative måter å gjennomføre prøveskuddene på, og få de godkjent, uten å måtte dra til en skytebane som fortsatt er åpen. For eksempel da filme det, eller hørt om en fra jff kunne observert på privat bane. Vet av erfaring at når "alle" tar storviltprøven er det så mye trafikk på skytebanen at instruktørene ikke har mulighet til å følge opp at alle gjennomfører de 30 skuddene på forhånd. Om dette er vanlig praksis kunne jeg spart meg for en del timer med reising. Jeg kjenner mine begrensninger, og du må ikke tro jeg har planer om å løsne skudd mot levende vilt uten å være sikker på å treffe. Som relativt fersk jeger er det mye jeg ikke vet, så takk for tilbakemeldingen. Tar for så vidt selvkritikk for dårlig ordlegging.
  2. Hei, har litt samme problem som trådstarter, så prøver å bruke den tråden her. Jeg har nylig fått tilbud om å bli med på hjortejakt, og ønsker dermed å ta storviltprøven før november. Kan til nød dra inn til Oslo for dette, men jeg vil gjerne slippe å ta turen inn dit kun for å gjennomføre 2x15 prøveskudd. Har tilgang på privat skytebane, men der er det da ingen som offisielt kan godkjenne disse prøveskuddene. Vet at disse skuddene er obligatoriske, men fra min lokale skytebane vet jeg at det er ingen som faktisk følger det opp. Der er det og stengt for sesongen. Lurer da på om det er mulig å møte opp på en av banene i Oslo og kun avlegge storviltprøven? Hvilken av disse banene (Løvenskiold/Grefsen) jeg bruker blir for så vidt det samme.
  3. Takk dere! Tidligere har jeg sett på en "Tikka T3 lite SS" i kaliber 6,5x55. Riflen inngår i denne pakken: http://bruun.no/vapen/rifler/riflepakke_272 Fikk anbefalt kaliberet av leder på jegerprøvekurset, vet ikke noe mer om merket Tikka enn det som ble fortalt i butikken. Kikkerten "Meopta Artemis 2000 3-9x42" som følger med vet jeg ingenting om. Ønsker altså å bruke riflen til jakt på elg og hjort, muligens rådyr. Har og en godkjent søknad om våpenerverv av dette kaliberet liggende. Noen som har positive/negative erfaringer med dette kaliberet ift. 308w og/eller 30-06? Evt. noen som vil anbefale/fraråde meg å kjøpe denne pakken? Når det gjelder hagle er jeg helt blank.
  4. Hei! 23 - årig fersk "jeger" her. Var med på elgjakta i fjor, og det falt naturligvis i smak. På jakt etter mitt første våpen nå, både rifle og hagle, og kom da over dette forumet. Ser ut til å være mye interessant lesestoff, og mange kompetente folk, så kommer nok til å bruke noen timer her!
×
×
  • Create New...