Jump to content

Remi

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

About Remi

  • Birthday 07/10/1975

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Remi's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Remi

    Mitt nye røykehus

    Ja hvis du kan det så! Det er fint å se hvordan andre har gjort det. Kanskje jeg får noen fler ideer.....
  2. Remi

    Mitt nye røykehus

    Det er kun Ventilene du ser ja.
  3. Remi

    Mitt nye røykehus

    Nå er røykehuset i bruk.
  4. BUMP. Ingen som har laget spekemat på reinsdyrbog før? Nå har bogen ligget i tre dager. Ligger ute på terrassen i temperaturen mellom 2 og 13 grader. Trenger tips på hvor lenge det bør ligge i salt.
  5. Remi

    Mitt nye røykehus

    Hei og takk for skryt. Har dessverre ikke noe tegninger på det. Hadde bare noen ideer i hodet når jeg startet å bygge så utviklet det seg videre etter hvert som jeg bygget. Jeg kan ta noen fler bilder om du vil det? Tenkte du på noe spesielt? Eller så er det bare å ta turen innom om du er i området.
  6. Dette har jeg aldri gjort før. Hvordan skal jeg rense skallen på et reinsdyr ? Tenkte å skjære hode med en bajonettsag men er usikker! Tips? Hva skal jeg gjøre etter på? Har ikke peiling på hva og hvordan jeg skal gjøre det.
  7. Her er bukken jeg fikk has på forrige fredag. Gammel bukk . Som til slutt kom på fritt skuddhold i flokken. Den kom på 67 kg i slaktevekt. Geviret har 34 tagger. Skutt i Ringebu.
  8. Remi

    Mitt nye røykehus

    Hei. To soner fordi: I mellom dørene er det montert halve delen av en varmtvannbereder. Tanken bak denne er todelt. 1. den samler opp veske/vann/kjøttsaft som eventuelt vil renne ned fra det som røykes. 2. jeg kommer til å montere inn en brenner alla krabbekoker i bunnen av skapet. Jeg vil så legge spon i ståltanken. Da viil brenneren produsere nok varme og røyk at det kan varmrøykes i skapet også. Helt i bunner av skapet har jeg et lite kar fra en gammel grill som samler opp det lille sponstøvet som har forbrent. Denne står også på steinfliser. Skapet er 90 cm bredt og 60 cm dypt. Og ca 190 cm høyt. Hyllene er løse og uttagbare og det er stenger i taket til å henge opp skinker og annet kjøtt. Hyllene er samtidig skråstilt så det er lettere å se på varene som røykes, samtidig at det blir enklere å få tak i de. Røykegeneratoren er fra Smokai og er på 3 liter i sponvolum. Temperaturen stiger opp, med full effekt på, med ca 4-6 grader.
  9. Remi

    Mitt nye røykehus

    Prøvde å få inn bilde fra ipaden med det fikk jeg vist ikke til.
  10. Hei. Er ny på forumet og trenger litt hjelp. Skaut en reinsdyr bukk på 67 kg og nå har jeg tenkt å prøve å lage spekemat av den ene bogen. La den ned i grovt havsalt med litt nitrittsalt og litt sukker nå i dag. Det er på 6 kg. Det viktigeste jeg lurer på er hvor lenge skal det ligge i saltet? Lurer på om noen av dere har gjort dette før og hvordan dere gjorde det og hvordan ble resultatet. Planen min er å salte det. Vanne det ut i et døgn. Møre det i kjølerom i 14 dager. Røyke det i et døgn. Og henge det opp til speking. Håper på at det kan henge til ut på våren. Høres dette fornuftig ut? Setter pris på svar og hjelp. Remi.
×
×
  • Create New...