Jump to content

Josso

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Josso's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for gode svar folkens! Rypa er snudd, og den havner i fryseren ut på dagen i morgen, eller onsdag. Så da satser jeg på at det kommer til å smake godt den dagen jeg inviterer familie på middag Skal uansett merke den med en lapp slik at jeg huske å lukte på brystet, som du sier Xesray. Jeg tenkte ikke på å avkjøle rypa. Har det vesentlig betydning? Jeg pakka den i en avis, og putta den i sekken. Etter det obligatoriske "mi første rype" bildet var tatt, selvfølgelig Mye å lære her, så det er kjekt å kunne besøke dette forumet for hjelp. Jakter forøvrig alene. Da de tidligere jaktgenerasjonene i min familie ikke lever lenger, må man bare lære alt selv!
  2. Hei! Jeg er en helt fersk jeger, som i går gikk min første tur på jakt. Dette var en fantastisk opplevelse, og jeg fikk skutt 1 rype. Siden foreldra mine har stor plass med mange muligheter for å henge vilt til modning reiste jeg direkte dit etter jakta og hang rypa i uthuset der. Opp i all gledesrusen over mitt første vilt tenkte jeg ikke så mye over hvordan jeg skulle henge rypa, så det blei til at den hang etter beina. I morges ca. 18 timer etter opphenging, begynte jeg å tenke.. "f... skal ikke rypa egentlig henges etter hue?" Så jeg fann fram jaktprøve boka, og joda det stemte det.... den skal henge etter hodet så ikke innvollene presser mot brystkjøttet. Første jeg gjør er å ringe til min far og ber han snu rypa og henge den etter hodet. Spørsmålet mitt er: Er rypa ødelagt? Er smaken ødelagt? Hva skjer når den har hengt nesten 1 døgn etter beina? Rypa har hengt i varierende 5-12 grader. På forhånd takk for svar!
×
×
  • Create New...