Jump to content

Sauerskyttern

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sauerskyttern

  1. Her kan jeg godt være langt ut på jordet, og si ifra om jeg er det. Men vil tro retikkelet i et sikte med 9x forstørrelse blir både mindre og større enn retikkelt i en kikkert med 4x forstørrelse. Dette har vel noe med optimalisering av retikkelet til forstørrelsen å gjøre? Denne kan jeg ikke sno meg unna Var inne på tanken, men heller 5-20US med Aimpointen min toppmontert på kikkertringen. Det som vekka interessen min med UBen var dette med skumringsegenskaper og er mye av grunnen til at det ikke blir USen. Har forøvrig en S&B 2,5-10x56 Zenith FFP fra før av. Prisen jeg har den til er nærmere 5-25x56 penger. Jeg gir mye for UBen, men fortsatt langt fra fullpris så jeg tenkte rett og slett og gå for det. Hvertfall etter å ha tenkt på det LENGE. Blir jævlig spennende når det kommer. Se om det er noe av det jeg har tenkt det skal være eller ikke. Skal knipse bilder og skaffe meg erfaring med det så dukker det nok opp et lite skriv om det senere.
  2. I tilfelle ingen har googla så er PMII Ultra Bright en "taktisk" T96 Polar. Så sååå spesialisert er den ikke. Har samme egenskaper som T96, men også egenskaper man forventer fra et langholdssikte. Sånn som jeg har skjønt det så burde denne PMIIen være det bedre crossover-siktet. Eneste problemet var valg av retikkel. Så hvis du kunne utdype hvorfor et 4-16x56 kikkertsikte med et relativt "ryddig" retikkel i første bildeplan er skikkelig dårlig på jakt så hadde det vært fint. Prata forøvrig med Thomas Haugland. Skal ikke si han anbefalte P4Lf, men han anbefalte ikke T3 hvertfall. At jeg gikk for en S&B var han positiv til. Bare for å kødde litt med deg så kan jeg si at tips til rifle trenger jeg ikke. Har R8
  3. Kommer ikke til å skyte dyr på mer enn 300m med det første. Skal ha et godt år med trening på ukjente hold og varierende vindstyrker før den tid. Jeg begynner å lure på dette med å ordne seg én ladning til alt, sånn at man får maks utbytte ved å sette på en etikett på tårnet. Hvilken kule liker folk best da? Endte forøvrig opp med å bestille kikkerten med P4Lf. Selvfølgelig FFP.
  4. MSR2 er ikke tilgjengelig i PMII Ultra Bright. Kan velge mellom TReMoR 3, P4Lf og P3L.
  5. Takker for hyppig svar! Der sa du en ting jeg hadde oversett selv med 5-6 timer research. Er ikke sååå keen på noe jeg må pugge i år og dag, men en skyter jo mye uansett Vil ikke påstå at jeg er nybegynner. Hvertfall ikke når det kommer til skytinga sin del. Retikkel er nok en annen sak... Kikkerten er tiltenkt alt fra stålskiver 1000 meter unna til rådyr i skumringen til rev om natten til rein på fjellet. Mye derfor jeg falt for Ultra Bright (4-16x56 btw). Og siden den skal gjøre så mye forskjellig så kommer jeg nok ikke til å finne én ladning sånn at jeg kan sette på en kulebaneetikett på tårnet. Eller, få fullt utbytte av etiketten. Bruker for mange forskjellige kuler til forskjellig vilt, tror jeg hvertfall. Eller?
  6. Hei! Vurderer å kjøpe meg en PMII Ultra Bright. Det som har satt meg mest på gjerdet er valg av retikkel. Har søkt meg rundt men blir egentlig ikke noe klokere. Så, er det noen her som har erfaringer med P4Lf og TReMoR 3 og eventuelt kan fortelle meg fordeler/ulemper sånn som de har erfart det?
  7. Det eneste løpslengde har å si for ei hagle er balansen. Hørte fra en som lager hagleammunisjon at du finner større variasjon på hastighet i en boks med 25 skudd enn du finner på forskjellige løpslengder. Om han tok med ekstremer som 40cm pipe til 80cm pipe vet jeg ikke, men det var i hvertfall det han sa til meg. Kjøp den løpslengden som passer deg best.
  8. Det er litt værre (noen ganger bedre) når jeg har pusset, skyter jeg to serier med nedkjølt løp på første skudd ser gruppene helt like ut
  9. Det skjer uansett type ammo og jeg bruker ikke lyddemper...
  10. Er det noen andre her inne som opplever at 03'n deres skyter første skuddet 3 cm unna resten av gruppa? Fra kald pipe havner alltid det første skuddet ca 3cm opp og til høyre for de andre 4 skuddene. Det begynner egentlig å bli jævlig plagsomt med tanke på langtholdsskyting og jakt over lengre hold Noen som har noen forslag til å fikse problemet, eller er det bare å kjøpe ny pipe med en gang?
  11. Med tanke på at det er en pen drilling kan du jo skaffe deg en rekylkappe trekt i skinn. Det blir egentlig ikke penere enn det, glatt er den óg. Harry Potterfield har selvfølgelig en video
  12. 1) Blaser R8 med grad 2-3 skjefte, trekule på ladearm og svart låskasse i 8x57IS og 8x68S med åpne sikter på begge piper. 8x57-løpet skal ha en Leica Magnus 1-6,3 og 8x68-løpet skal ha en Swarovski 2,5-15x44. 2) Mauser M03 "custom", det vil si ny stokk i grad 6+ laget etter mine mål, ny, speilblank blånering og åttekantet løp med åpne sikter i kaliber 358 Norma Magnum. Denne skal være toppet med en Schmidt & Bender Zenith 2,5-10x56. 3) Krieghoff Ultra i 20/76 og 7x65R, krieghoffs laveste grad av treverk, ingen spesielle detaljer. 4) Krieghoff Classic Big Five 1 450/400N.E. med flammeherdet kasse med små gullinnlagte scrollgraveringer og grad 5 skjefte, uten optikk. 5) Blaser F3 game, en helt standard utgave. Hadde jeg hatt denne våpengarderoben, kunne jeg ha dødd lykkelig... etter å ha skutt ut alle løpene selvsagt!
  13. Det skal ikke skje. Ring til forhandler og få problemet fikset!
  14. Vekta på Mauser M03 har blitt hypet opp til tusen, den er faktisk ikke så tung som folk skal ha den til. Den veier ca like mye som en standard R8 med treskjefte og lik pipelengde. Jeg brukte min på reinsjakt i år og hadde ingen problemer med å bære den hele dagen (jeg er ikke spesielt sterk eller utholden, ligger på gjennomsnittet til den vanlige 18-åring... håper jeg ). Har bare skryt å gi til M03en bortsett fra én ting; Reimfestet forran. Jeg vil helst ha det på enden av skjeftet, sånn som M03 Extreme har, men det er bagateller. Ellers er børsa 100% return to zero ved pipe- og kikkertskifte, har oppspenner, er pen å se på og den har et perfekt avtrekk etter min smak. Men om du vil ha en litt smekkrere børse så vil jeg anbefale 202, hadde en sånn før, men ble aldri fortrolig med den etter at ei fjær i avtrekket knakk ved vanlig skyting... Ikke er 202XT med et oljefilter på enden et spesielt pent syn heller.
  15. Hadde en på en 9,3x62, dempet ikke så altfor bra. Den tok helt sikkert bort det mest skadelige, men fortsatt, det finnes mye bedre dempere der ute.
  16. Mauser sin side oppgir 1500 gram for standardavtrekket, det justerbare kommer med en vekt på 1000 gram fra fabrikken og snellerten ligger mellon 100 og 300 gram.
  17. Nei, men oppgraderer du til snellert så får du justerbart avtrekk også.
  18. Takket være en annen bruker her på Kammeret og prisgarantien på XXL kan jeg endelig melde meg inn i M03-klubben jeg også! Det ble en Basic med oppgradert treverk (grad 5) i 30-06, kjedelig kaliber, men det funker. Har skutt opp, ladet og testet, nå venter jeg bare på reinsjakta!
  19. Jeg sto selv ovenfor dette dilemmaet for en liten stund siden da jeg skulle kjøpe ny rifle. Jeg solgte 202'n til fordel for ei rifle med "bedre" løpsskiftesystem og oppspenner. Det sto mellom Blaser R93 og Mauser M03. Jeg hadde bestemt meg for at kaliberet skulle være enten 7x64 eller 270 Winchester. Hvilket av de brydde jeg meg egentlig ikke noe om, ettersom de praktisk talt er identiske. 6,5x55 var utelukket av to grunner. 1) 202'n jeg hadde var i det kaliberet, den funket utmerket på elgen i fjor, men jeg ble lei patronen. 2) Jeg lånte en M03 av en annen bruker her inne, den var i 6,5x55. Jeg fikk fort en mening om denne børsa i dette kaliberet. 6,5x55 er litt breiere over ræva enn andre standardpatroner. Dette førte til at da jeg hadde 5 i magasinet og en i kammeret så var fjæra i magasinet så komprimert at den sakket ned sluttstykkegangen. Dette kan jo selvsagt variere fra M03 til M03, men jeg gidder ikke ta sjansen. Etter mye tenking bestemte jeg meg for 7x64. De drømmene ble knust da jeg fikk høre at neste sending med 7x64-og 270-løp ikke kommer før siste halvdel av september i år. Da rekker ikke jeg å skyte opp. Det hele endte med at jeg ramlet over en fryktelig god deal på en M03 med grad 5 stokk i det siste kaliberet jeg kunne ha tenkt meg å eie; 30-06. Det er en helt grei patron, men den er litt... utrolig kjedelig. Når det kommer til 8x57 har ikke jeg mer å si enn at gubbene på jaktlaget forguder patronen. Den er ikke kjent for mye kjøttødeleggelse og heller ikke mye rekyl. Du får nok skutt på 500 meter med den, men er det noe vits når du kan bruke 7x64 istedet? Til 500 meter har 7mm utmerket kulevalg. Hastigheten er heller ikke så verst, ihvertfall ikke med 60cm pipa til M03'n. Utifra det du har skrevet opp av kriterier, ville jeg ha valgt 7x64 Brenneke. Uten tvil.
  20. Jeg har en Remingotn 870 Super Magnum og vil si at jeg litt fornøyd, men også litt skuffet. Hagla passer nogenlunde, jeg har blitt vandt med pumpemekanismen og skyter bra med den. Det neste jeg skal skrive gjelder kun for modellen jeg har, ingen andre fabrikater. Hagla har en manglende motivasjon når det kommer til ekstraksjon. Hyslsa blir som oftest igjen i kammeret, med mindre jeg smeller pumpa så hardt tilbake at en skulle tro jeg hadde intensjoner om å ødelegge hele dritten. Har polert kammer osv, men har ikke blitt bedre. Skal kjøpe ny ekstraktor som egentlig er til 870 Police da den er bedre produsert. En annen sak er det at sikteskinna sitter skeivt på løpet og er i tilleg bøyd. Det ser virkelig billig ut og minner mer om en dagen-der-påproduskjon fra Baikal enn verdens mest solgte pumpehagle. Jeg er likegyldig når det kommer til hagler, bare den funker og jeg treffer med den er jeg storfornøyd. Men når det er sagt, så hadde jeg heller gått for en Benelli M2 i dag. Kan ha noe med at jeg oppdaget redneckfenomenet "bumpfire"
  21. Jeg er 17 og solgte 3 våpen i går, leverte søknadene til kjøperne i dag, uten at noen sa jeg måtte ha underskrift. Tror ikke det blir noe annerledes for deg.
  22. Du må huske at når du har såpass kort løp så smeller det betydelig høyere enn samme kaliber med f.eks 60 cm løp. Jeg så en decibelmåling for 30-06 her om dagen, den viste at når du gikk fra 24" til 18" løp så økte du smellet med 6 decibel, altså en decibel per tomme. Når noe øker med tre decibel så oppleves det dobbelt så høyt. Det kan hende at du ikke syntes at den demper noe særlig, men den gjør nok det. Det er bare det at løpet ditt antageligvis var så kort og børsa smalt så fælt i utgangspunktet at du aldri får "pfft-lyden", men heller et lavere "bang". Du merker nok forskjellen med og uten lyddemperen når du skyter uten hørselvern (ikke gjør det med mindre du må, plis, ta det fra en som fikk tinnitus i en alder av 14). Rekylreduksjonen har ikke jeg noen forklaring på... Her er decibelmålingen jeg leste om, hvis den kan være av interesse. http://www.freehearingtest.com/hia_gunfirenoise.shtml
  23. Jeg hadde en 202 med GRS Sporter/Varmint, den veide ca 500 gram mer enn det syntstokken gjorde.
  24. Mange pene våpen her inne, ja! Skal kjøpe meg ny rifle og Mauseren står høyt rangert på lista, men vil helst ikke kjøpe uten å ha prøvd en først. Er det noen her inne som bor i Akershus-området som er villig til å la meg prøve en?
×
×
  • Create New...