Jump to content

jakteren

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jakteren

  1. Beklager.. det var dårlig skrevet. Jeg tenkte både på avtrekk og vipp på munningen. Hva er hammerfjær? Hvor sitter den? Jeg tenker primært på singleaction avtrekket.. Altså da hanen er spent opp.
  2. Hei. Noen som har fått justert til et bedre avtrekk på CZ shadow 2? Jeg har byttet til 10lbs rekylfjær. Synes ikke det ga så stor effekt. Noen som har fått til noe her?
  3. Hvor lenge kan man anta at ammunisjon holder seg fersk (hvis den er lagret tørt og fint)? Er ammunisjon "ferskvare" og står seg ett år eller tre? Hvis det er noe forskjell på kaliber er det 9mm jeg konkret lurer på nå.
  4. Hvordan er grepet på den? Best for store eller små hender?
  5. Har også fått tips om Beretta 87 Target. Noen som kjenner til denne? http://schouvapen.no/produkter/vapen/pistoler/beretta-pistoler/beretta-87-target-22-lr/
  6. Den må greie å gå feltløypa ja. Favoritten er browning buckmark black label threaded. Men den er helt ny og ingen har erfaring med den. Det er også løp på bare 10 cm.
  7. Ok. Men jeg tror ikke det blir noen av dem.
  8. Jeg har vurdert ruger iv. Den var favoritten en stund. Men så noen filmer på youtube. Avtrekkeren i plastikk. Lang vandring ogblang vei tilbake for hvert avtrekk. Og så var knappen for å slippe sleiden knallhard. Så jeg dømte den wgentlig av.
  9. Skjønner skjønner.. Men da er det oppklart. Trodde det var en ok ledetråd med de lenkene jeg sendte med. Det er altså en pistol i kaliber .22 Long Rifle (.22LR) jeg tenker på. Kan noen gi meg tips da?
  10. Hei. Ble litt usikker på hva du mener nå. Jeg er bare ute etter å finne en 22 av god kvalitet.
  11. Hei. Jeg har tidligere hatt Matchpistol, men går nå over til enklere modell. To jeg har sett på er: Browning buck mark Contour 22 lr http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=2995 Browning buck mark Black label threaded http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=6152 Er det noen som har erfaring eller kjenner til disse? Evt noen andre merker/modeller som er driftssikre og enkle å vedlikeholde?
  12. Hei igjen alle sammen. Morro å se at det fremdeles er liv i tråden. Ser at hundejegerne fremdeles forsvarer seg med nebb og klør. Så dette er tydeligvis et ømt tema. TS vet jo ikke engang hva en hund er. Nå har jeg skjønt at den er laget av kjøtt og blod. Vi blir nok aldri enige om dette. Men for meg er det greit at dere tror dere har rett. Så vi kan godt si det sånn. Dere vant. Jeg tapte. Det er skytegale støkkjegere og ozonlaget som har tatt knekken på rypebestanden.
  13. Du henger deg opp i ting som egentlig ikke har med tema å gjøre Geir. Nå må vi fokusere igjen. Temaet var mer... reduksjon av antall hunder enn avskaffing.. Tror du det finnes et riktig antall fugler før man kan skyte for hunden? Det er litt merkelig vinkling synes jeg.
  14. Dagl skriver: "Hva du anser som umoralsk har vi andre lite med å gjøre. Du må gjerne synes det, selv om jeg ikke klarer å følge tankegangen din her. Jeg synes forøvrig det er umoralsk å forby en hel gruppe jegere, for å kunne jakte videre selv." Jeg forstår ikke hvorfor dere vrir på det jeg sier. Det hele startet med at jeg syntes det var drøyt med flere enn en hund... Har vel aldri nevnt at jeg skal forby jakt for hundejegere!! Har tilogmed sagt jeg kan være med på å ta pause (all jakt) for å få opp bestanden. Jeg må innrømme at dette har tatt litt mer av enn hva jeg trodde. Så jeg foreslår av vi bare stanser diskusjonen. Skjønner at jeg har tatt feil.
  15. Jeg er enig med sistemann her. Det blir bare mye synsing.. Jeg har tydeligvis tatt veldig feil da jeg mente at 2 hunder var i overkant mye. Så for meg at de hadde med flere hunder for å få bedre sjanse på rype. Men har nå etter flere innlegg skjønt at de bare er med på fjellet for å få en luftetur. Så jeg må beklage at jeg startet denne tråden og støtte dere hundejegere.
  16. Takk quavadis. Det er poenget mitt også. Det kan ikke være nødvendig med flere enn en hund ihvertfall.
  17. Og litt av poenget i starten av tråden var også at jeg synes det er drøyt med flere hunder enn en. Det må da gå an å ta med bare en i gangen i hvertfall. Gi fuglen en sjans.
  18. Gode gud Dagl. Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Det som irriterer meg mest er kanskje dette med de 4 rypene som dere alle henger dere opp i. Forsøker å forklare enkelt.. Poenget mitt er at om det er feks 4 ryper på et område.. Så er sannsynligheten for at hvis man går med hund får man med flere av de 4 rypene enn en som går støkkjakt. Eller? (Du må da se bort fra at du mener at støkkjegere skyter på alt de ser og at hundejegere holder igjen). I flere kommuner i norge er det foreslått å forby hundejakt. Det må vel være en årsak til at forslagene kommer opp? Vi alle burde vel være enige om at det viktigste er bestanden? Jeg kan være med på å ta fri noen år jeg hvis det er det som skal til for å få opp bestanden.
  19. Er det troll å ta opp et "tabu" tema? Det ble bare veldig irriterende når ingen tar selvkritikk. Absolutt ingen! Du skriver "Hvorfor gidder dere å jakte vis det går så dårlig?". Det er jo faktisk det som skjer. Vi er mange som ikke går på jakt nettopp for å verne fuglen. De to siste årene har jeg kun gått rundt å sett uten hagla. Men ok. Jeg skal gi meg. Du må ikke forstå det som noe personlig kritikk.
  20. Geir J. Jeg forstår ikke hvorfor du hisser deg opp over dette. Det var i utgangspunktet ikke kritikk mot hundejegere. Det var ment som en diskusjon for å moderere litt. Få opp bestanden. Ikke avskaffe hundejakten. Men det er tydleligvis et tema som hundeeiere blir irritert over. Det som er rart er at dere ikke tar NOE selvkritikk. Kommer med argumenter som feks. at hunder ikke finner mer fugl enn støkkjegere. Hvis dere virkelig mener dette, så ja.. Da skjønner jeg faktisk at dere ikke kommer til å moderere noe. For noe tull. Og ja.. Jeg har jaktet med hund. Flere ganger. Men den gangen så var det virkelig rype på fjellet. Jeg er glad i naturen og vil ta vare på den. Har lyst til at mine barn/barnebarn (kanskje dine også) også skal få oppleve det å gå på jakt osv.
  21. Jeg synes ikke at man skal henge seg opp i at det var akkurat 4 stk. Poenget var at det var de eneste han hadde sett og det var sannsynligvis de eneste 4 som var der etter at hundene hadde finkjemmet området. Det er ikke meninga å tråkke hundeeiere på tærne. Jeg kunne godt hatt en jakthund selv. Mener bare at det må da gå an i det minste å bruke bare en hund så fuglene har en sjans til å komme seg unna. Det blir jo nesten som at man skulle gå på reinsjakt med et kjempegarn for så å fange dem inn der...
  22. Helt enig Geir. Skulle gjerne hatt litt fakta rundt dette. Kanskje noen har lenker til noe forskning? Annen dokumentasjon?
  23. Ok.. Det jeg leser av dette er at det egentlig er støkkjegerne som er problemet (som skyter alt som flyr). Alle som har skrevet inn i denne tråden (som er jegere med hund) begrenser skytingen etter hvor mye fugl det er. Helt utrolig! ) Men jeg må nesten tro på det dere sier. Må si meg enig i en ting da.. Som egentlig var poenget... og det er at det burde totalfredes der man ser bestanden går drastisk ned. Men MIN mening er fortsatt... Jegere med hund (spesielt mer enn en) rensker områder for fugl!!!
  24. Neida Geir-J. Ikke misunnelig. Det må du ikke tro. Jeg liker å gå turer uten våpen også jeg. Men savner de gode turene jeg hadde da jeg var yngre og det var masse fugl å se på fjellet. Mulig at jeg ikke gikk langt nok og kanskje jeg gikk der andre hadde gått før. Men det er ikke bare jeg som har registert at det er lite fugl. Det er også forsøkt tiltak som kvoter nettopp på grunn av at bestanden er gått ned dramatisk. Mulig du synes det er åkei at det er så lite fugl, men jeg synes ikke det.
×
×
  • Create New...