Jump to content

moha

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by moha

  1. Takk for det. Ja jeg må ta litt av magen på skaftet her. Ser det selv nå. Jeg må ta litt innimellom når jeg har tid nå, i og med at fruen bare har 7dager igjen til termin, så har vi det litt travelt. Men dette blir jo sånn putlearbeid innimellom.
  2. Da er vi i gang. Først leke litt med hvilke form og fasong eg ønsker på skaftet. Skaft Valbjørk, Knivblad fra Steen Nielsen.
  3. Hvis man ønsker nysølv 1mm og vulkanfiber i knivskaftet, hvordan går man da frem? Limer inn der man ønsker sølv og vulkanfiber på ett stykke skaftemne, for å deretter pusse ned alt sammen til ønsket form ? eller Pusser og former skaftemne, deretter kutter emne i to der man ønsker nysølv/vulkanfiber og limer sammen ? Er det flere måter å gjøre dette på? Og hvilke er å foretrekke. Har ganske enkelt utstyr. Dremel multiverktøy med kappeskiver og diverse.
  4. Takk for det Jeg må jo prøve meg frem. Husker nå enda litt av det "besten" lærte meg. Han lagde massevis av kniver både til utstilling og salg når han levde. Så selve skaftet skal ikke være noe problem, om jeg ikke kompliserer det for mye. Så får vi ta sliren når så langt kommer. Kunne virkelig tenkt meg å lage en dåpskniv til min egen sønn som vi venter til verden den neste måneden. Så da har jeg litt tid og vei frem til dåp i januar. Problemet er vel at eg ønsker å implentere både sølv, 2 tresorter og vulkanfiber. Og for å være helt i mål ønsker eg også ta ett knivkurs for å lage ett eget blad til denne og. Men begynner først med å lage meg en brukskniv, også får eg gå til investering av noe utstyr som kanskje gjør det litt lettere for meg med mer avanserte kniver etterpå. Så første kniven får bli rent valbjørk skaft, med vikinginspirert knivblad fra Steen Nielsen (6,5x2,5cm). Og en tilhørende slire, når så langt kommer.
  5. Takk for gode innspill Med ettertanke tror jeg at jeg dropper bøffelhorn på første kniv. Vil heller bruke valbjørk som hovedemne, med innspill av vulkanfiber og ett stykke mørkere tre.
  6. Hei Jeg begynte å lage en kniv for 17-18år siden med min bestefar. (se bilder under) Jeg var kun 14år den gang. Jeg skal i disse dager fullføre denne kniven med knivblad. Ganske fornøyd og stolt av denne med tanke på alder jeg var da jeg lagde denne. Men interessen var kanskje ikke like stor til å fullføre den gang. Jeg har bestilt og venter i posten noe valbjørk av god kvalitet, pluss ett knivblad. Gleder meg til å prøve å se om jeg får dette til med å lage en ny kniv. Ønsker også å ha med bøffelhorn og vulkanfiber i skaftet. Hvordan går jeg frem? Har ikke snekkerbod, ikke skrustikke eller noe annet fancy utstyr. Jeg har en fil, spikkekniv og sandpapir i forskjellige kvaliteter. Holder dette? Jeg har ikke jobbet med bøffelhorn før. Er dette porrøst nok til å file/pusse til ønsket form på skaftet. Hvilke lim er best for å lime disse delene sammen, og kan jeg evt bruke samme lim til knivbladet? Håper noen snille sjeler kan hjelpe meg på vei
×
×
  • Create New...