Jump to content

Jeger56

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for svarene, «Divesupt» mener at merkingen på underbeslag kan gi en pekepinne dersom «rette folka» fikk sett på dem, men hvem er de?? Hvor starter jeg å søke / henvender jeg meg? Er det kanskje ikke ett «vanlig gammelt gevær»? «Divesupt» antydet også at det mest sannsynlig er et sivilisert militærgevær. Norsk militær? Tidlig Kongsberg modell? Angående «rolling block» så har den ingen andre merker en "H. MYKLEBUST NORDFJORDEID" på løpet, jeg finner ikke engang våpen nr. Det eneste stedet det kan være mere merking må da være under forskjeftet, og det får jeg ikke av. Det sitter så godt fast at sporet i skruen blir ødelagt. Ene skruen i låskassen er allerede ødelagt, sannsynligvis i et forsøk å demontere børsa (ikke av meg), alle skruer sitter som om de skulle vært sveisa. Men på de Kongsberg «rolling block» våpna jeg har sett så er det en sleide/låseskive på venstre side av kassa, men ikke på denne. At denne er merket med "H. MYKLEBUST NORDFJORDEID" på løpet, betyr det bare at det er han som har importert/solgt dette våpenet og at det er en «ren» Remington?? Men ville ikke Remington da ha merket det med sitt stempel og våpen nr. ??
 2. Hei Min bror har kjøpt et gammelt våpen på en brukthandel for pynt, men så spør han meg om jeg veit hva slags våpen dette er, men jeg har ingen aning. Er det noen i forumet som kan finne det ut fra disse bildene? Og når jeg først er her, så har jeg selv en gammel "rolling block" hagle (ihvertfall så passer en haglepatron cal. 16 i kammeret). Denne har ingen andre synlige merkinger en "H. MYKLEBUST NORDFJORDEID" på løpet ikke engang nr. Hva er dette, Remington? Kongsberg? ?? PS : Alle bildene står rett vei i fila mi, men noen snur seg opp ned ved overføring til Kammeret, men dere ser vel hvorledes de ser ut likevel. Fikset bilde-tag'ene () for deg -mS
 3. Hei Det er den artikkelen jeg husker, men ikke hvor jeg hadde sett den. Jeg har fått tak i et bilde av et reklame ark / flyveblad som jeg legger ut. Ut fra det så ser jeg at jeg tok feil angående at det var Nordskog Våpen som produserte de, men jeg hadde rett at de kom fra Lunde, men ble montert og "distribuert" av NORSA AS. Men fortsatt så er det bare "dokumentasjon" på introduksjon av Combi'en, ikke hvorledes det gikk, om den kom i produksjon, eventuelt hva gikk galt (i utgangspunktet veldig interessant konsept, selv om den ser litt klumpete ut) og ble det produsert flere enn den på bildet? Er det flere som veit noe om denne Combi'en / prosjektet så hadde det vært flott om dere delte den informasjonen.
 4. Hei! I strengen "Fremtidens kombi" så ble det nevnt en kombi med repeter mekanisme utvikla av Viggo Landaas, og lenger ned låg det linker til US patent med skisser og beskrivelse. Har søkt rundt på nettet, men finner bare linker til patenten. Det blir nevnt at Viggo Landaas er fra Kongsberg, men jeg mener å ha hørt at disse ble markedsført/produsert av "Nordskog Våpen"(???) i Lunde, og at Nordskog Våpen senere flyttet til Risør. Er de noen som veit noe om denne kombien, brosjyrer, spsifikasjoner, antall våpen produsert osv.
 5. Etter 8 uker så har vekta stoppet på 542 g (uendra de siste 3 ukene) og lengde på geviret er 32,5 cm. I henhold til "guide" for bedømming skulle dette gi en poengsum på ca. 129, så blir det vel noen poeng på perling, vidde (?), farge etc. så gull skulle være sikra.
 6. Denne er nok gull, eller hva?
 7. Hei Kan noen sende meg info om hvorledes jeg får lagt ut et bilde? Jeg har vært "heldig" i år og fått et fint gevir, det veier "nykokt" 660g og har en høyde på 32,5 cm. Med en vektreduksjon på ca. 10% og fratrekk for kjeve, så ligger den tett opp til gull bare på vekta. Tar vi med høyden (ca. 16p) så er den nok over gull kravet. Videre så er det vel noen mere poeng å hente på omkrets, perling osv. Er litt spent på hvor høyt det kommer, så det hadde vært moro å få lagt det ut å fått noen anslag på endelig poengsum.
 8. Hei Er ny på forumet, men har vært innom som gjest en del ganger. Jeg har vært jeger fra jeg var 16 år og fikk låne en enkelt løper Berreta av min eldre bror og debuterte som jeger med først en rev på første drevet og et rådyr på ettermiddagen. Etter noen jakturer fikk jeg låne en sideligger hagle (Triangel gun cal.16) av min onkel etter å ha bevist min jaktinteresse ved skyte nok et rådyr, mens flere andre hoppet forbi mens jeg strevde med en gjenstridig papphylse. Etter det har det blitt mange forskjellige våpen men bruker hovedsakelig 9,3x62 på elg, og 6,5x55 på «alt» annet (selvfølgelig hagle på småvilt) begge våpnene av type Kongsberg 393. Har også vært innom DFS skyting og fått grunntreningen. Ladder rifle ammo. min selv, noe jeg har gjort i flere 10 år. Men for tiden er det hovedsakelig 6,5x55 DFS ammo. som blir produsert, da jeg har en ivrig DFS skytter i huset.
×
×
 • Create New...