Jump to content

Kjempekjell

Members
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kjempekjell's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Stor takk til Norsk Jakt! Var innom og målte MagTech 38 og ikke en eneste av de tilfeldige hylsene målte over 1,5mm. Fikk lov til å bytte de 700 S&B jeg hadde igjen til Magtech.
  2. Takker! Forutsatt at jeg ikke er helt amøbe med skyvelæret så høres det ut som at mange av hylsene (ca 25-30%) måler utenfor spec siden flere av dem er rundt 1,6mm. Ikkje bra...
  3. På en tilfeldig side så fant jeg følgende toleransegrenser. Om dette er riktig så kan det se ut til at disse hylsene ikke er gode. Skal måle revolveren ikveld med bladsøker. Min - Max Revolver head space 1,524 - 1,8796 Rim thickness 1,2192 - 1,4986 Edit: Målene overnfor er iht SAAMI, så da bør de jo være til å stole på.
  4. Er det produksjonsfeil på fabrikk-ammoen(hylsene) da? Kjøpte 1000 skudd så det blir litt kjip å skyte opp med disse problemene.
  5. Sliter stadig med at Sellier&Belliot 38 spesial hylsene subber i bakkant av revolveren og skapter harde avtrekk og slitemerker i ramma. Har spart på de siste 15 hylsene jeg skjøt og har målt dem. Flere av hylsene måler ca 1,6MM fra bakkant til forkant av "neck'en" eller hva det nå kalles. Det er disse som subber. Hylsene som ligger rundt +/- 1,5MM subber ikke. De 15 hylsene jeg har målt spenner fra ca 1,45 til 1,6 hvor flertallet er litt over 1,5. Hva er toleransgrensene her? Er revolveren min for tight? (Manurhin 38 match) Eller er det hylsene fra S&B som er utenfor spec? Gjelder både S&B WC og spesial. Litt usikker på om dette spørsmålet går under ladetema.
  6. Poenget er at det kan virke som at ventingen i helgen var fordi det var for lenge mellom hvert lag. Det er jo bedre at det er bittelitt venting for neste lag på standplass 1, enn at man sitter og venter på opprop og når man kommer frem så er på standplass 1 2 og 3 ledige. Da har man ventet for lenge... Ventetiden mellom vært lag bør jo bare være = gåtid til standplass 1 + gjennomføringstid standplass 1 Bruker man bare et tenkt tall som 10 minutter så gir det 37 lag på 6 timer og 296 starter. Med 100,- pr start 29.600,- for klubben. Kutter man ned til bare feks 7 minutter så gir det 53 lag og 424 starter. Og 42.400,- kr for klubben. Bare med å kutte 3 minutter har man etter 20 lag kuttet 60 minutter venting...
  7. Dessverre var det litt dårlig organisert igår og man sendte ut lagene altfor sjeldent. Jeg var så heldig å gå min fjerde runde som siste lag nr 48 og det er ikke mange lag. Kom klokken 10.00 og husker ikke helt når jeg gikk første runde, men andre runde fikk jeg gå ca kl 14.00... Når vi da kom til standplass nr 1 så var det ingen folk på nr 1, 2 eller 3. Det betyr at man sender ut for sjeldent. Tipper man kunne sendt ut nærmere 5 minutter oftere. I såfall skaper bare så lite som 10 lag 50 minutter raskere gjennomføring. Det er bedre at det er litt kø i løypa enn at man kaster bort tiden i oppropsområdet på å vente på ingenting... Sukk... Forøvrig var det ganske høy vanskelighetsgrad og artig løype. Været var vi også heldige med.
  8. Vet ikke om du skal bruke den til felt, men jeg ville aldri hatt en pistol med dobbelaction til felt.
  9. Kjempekjell

    Manurhin mr73

    Har alltid vært veldig fornøyd med S&B 38 wad cutter. God presisjon og de mykeste hettene av fabrikkammunisjon (som jeg har testet ihvertfall). Passe slappt ladet også.
  10. Hentet en splitter ny Noren-versjon igår og fikk 50 skudd på banen. Et fantastisk verktøy med null funk-feil på de femti første. Etter litt innskyting ble det bare 48 og 49 serier på duellskiva på 25 meter. Hadde tom en runde med 4 stk innertiere. Veldig fornøyd så langt. Neste step blir å evt bytte til Larry-avtrekk, lodd foran (det som følger med fra Noren er plast) og evt bytte til sports-avtrekkerstopperen med stift.
  11. Ring dem og hør om de har alt de trenger og hvordan søknaden ligger ann i bunken...
  12. Hva med Dan Wesson 357 supermagnum? Det er jo en mandig revolver... Har en selv i 8" som jeg veldig fornøyd med. Dog litt tung for en-hånds, men det går.
  13. Hvor lav vekt er det vanlig å få til på et DA-avtrekk på en 38-revolver? Etter at jeg kjøpte en brukt Manurhin 38 match klarte jeg ikke å ligge unna mekanismen å gikk løs på alle "glide-flater" med polering. Enda jeg jeg ikke har "skrudd" den for Federal-hetter, men Fiocchi og Sellier & Bellot, har jeg klart å få den ned i 2100 gram. Er dette bra eller er det mer å hente, det være seg S&W, Manurhin, Korth eller andre merker? Har brukt en Lyman elektronisk avtrekksvekt til å måle.
  14. Hvor får man tak i disse i Norge?
×
×
  • Create New...