Jump to content

Toftesen

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Toftesen's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skal kjøpe luftgevær til rekruttene hjemme. Har ei jente på 9, og noen yngre som jeg ønsker skal få muligheten til å skyte, og gjerne far også. Bør jeg kjøpe et vanlig som spennes opp eller er disse CO2 eller hva det heter som er veien å gå? Gode forslag til greit våpen , som har ok presisjon settes pris på Bør jeg gå rett på kikkert sikte, eller er det fornuftig å la en ung jeger bli vant til åpne sikter?
  2. Jeg har forsøkt å lage en røyk generator. Jeg fant ikke noe passende rør i garasjen, så en 50 år gammel blikkeske ble brukt. Det fungerte sånn middels, men problemet var at flisen ikke "fylte på" etterhvert som det brant opp. Nå har jeg tenkt å lage en Smokai lignende generator og lurer på om noen vet diameter/høyden på røret på Smokai generatorene? Hvis noen også har et bilde av venturi saken hadde det vært fint. Er man nødt til å bruke rustfritt stål til en slik røyker, eller er svart stål også ok. Har kjøpt akvarie pumpe på ebay, så jeg ikke trenger å bruke kompressoren som i første forsøket.
  3. Jeg venter fortsatt på en søknad som ble sendt i desember. (Agder PD). Litt vel lang behandlingstid.
  4. Etter å ha lest meg opp på pølsefaget her inne, tok jeg mot til meg og lagde en batch elgpølser. For å få inn fett brukte jeg medisterfarse, men pølsene ble svært grå i fargen. Smaken var imidlertid nydelig. Flere her skriver at de bruker spekk for fett i pølsene, hva er det, hvor kjøpes det. Bør det fin eller grovmales?
  5. Takk for tipset. Klarte ikke å dy meg, så jeg bestilte meg en 191 til min 30-06. Regner med at jeg kommer til å kappe litt av løpet når jeg uansett må gjenge. Hvor mye bør man kappe en 30-06
  6. Den så riktig så fin ut, og med tanke på at det er første kniv er jeg skikkelig imponert. Av nysgjerrighet: hvor mye utstyr og timer kreves for å komme i gang å lage kniv(er?
  7. Jeg har en slik VX-6 2-12x42, og i til mitt bruk er den ganske bra. Liten dorull effekt, klar selv i motlys, samt god øyeavstand. Rødpunkten fungerer godt i dagslys. Jeg personlig ville aldri hatt noe større enn 2 som minste forstørrelse. Jeg ville vel heller valgt VX-6 1-6 i forstørrelse om jeg skulle kjøpt kikkert på nytt. Du burde og sjekke vekten på de to forskjellige kikkertene. Jeg merket godt forskjell på rifla når jeg skiftet kikkert. Den ble merkbart tyngre når den bæres i hånda hele dagen. Når det gjelder å kjøpe kikkertsikter i USA vet jeg at det hvertfall ikke er noe problem å kjøpe det fra nettbutikker i USA og få det sendt over.
  8. Takk. Ja, jeg blir nok fornøyd med den. Når man hopper fra en Bushnell 1,5-4,5 til den nette sum av 1500 kr for 15år siden, til denne, så skal det noe til at jeg ikke blir fornøyd! Gleder meg til å på montert den på børsa. Det er montasjen som blir neste greia: Det står en Weaver baser på børsa pr nå. De har stått på siden Savo Sporter`n ble montert på 80 tallet. Bør jeg beholde disse, og få nye 30mm ringer, eller bør jeg erstatte basene og med noe nytt og fancy? Jeg er avhengig av å kunne ta av og på siktet uten treffpunktforandring. Skal stå på en Husquarna 1640 hvis det har noe å si..
  9. Da ble det endelig ny kikkert! Var så heldig å få lagt inn et bud på en Leupold vx6 2-12x42 på jakt og friluft sin auksjon rett før auksjonen stengte, og fikk meg et sikte for en veldig god pris. Nå gleder jeg meg til å prøve det, samtidig som jeg er litt spent på om det er rødpunkt på det. Det står ikke noe om det på auksjonssiden, men jeg får krysse fingrene. Jeg har kikket i et slikt på skytebanen, og etter min standard var det meget klart! Gleder meg til det dumper ned i postkassa.
  10. Takk for mange gode innspill dere! Når dere nevner synsfeltet på 1x forstørrelse, hva er det som gjør at det er så stor som f.eks 40% synsfelt? Kvalitet, røret, lengden på kikkerten??? Jeg måtte sjekke med den jeg har på kombi`en, en vx2 1-4 i forstørrelse. Ifølge Leupold gir den 24.8meter synsfelt på 100meters avstand. Vil det da si at den ikke er helt nede på 1x i forstørrelse? Griffon: jeg tror du er inne på noe med synsfeltet ja. Jeg jakter i Holum, to mil syd for Marnardal. Men kona kommer fra "dalen" så jeg har jaktet der og Terrenget vårt er likt med det du finner der. Jeg ser av din signatur at du er så heldig å ha en hund fra Star Connection. Jeg skjøt mine første rådyr med Cassiopeia fra Star Connection for 16 år siden. I tillegg har min søster en hundene fra X-kullet fra Star Connection. Denne har jeg og vært så heldig å skutt noen for. Fantastiske hunder, med en personlighet som jeg aldri har opplevd hos andre raser! Lyden av en bassetlos som nærmer seg, mens man sitter med sansene i helspenn- det er det ikke mye som kan måle seg mot! amatør: Den zeissen der så jo veldig flott ut! Er disse siktene så solid laget at det ikke gjør noe om de er noen år? De står vel i likhet med børsa i skapet mesteparken av året Vil passe fint på ei gammel Husquarna 30-06 den der!
  11. Takk for gode innspill! Da tror jeg at jeg skal se på et av siktene som har stort synsfelt blant siktene med 1,5 eller 2 som minste forstørrelse. Jeg har 1-4x24 Leupold på kombien, og synes det fungerer kjempefint. Nå har jeg aldri skutt på mer enn 100meter med den da. På rådyrlos med basset, er det mer sannsynlig med skuddlengde på 3 meter enn 300. Det ligger et brukt Schmidt&Bender 1,5-6x42 på salg på finn. Er det noen som vet hvordan synsfeltet er på en slik? Som sagt så er jeg vant til en 15 år gammel Bushnell, så det skal ikke mye til å imponere meg
  12. Ko-stens: Det Swarovski siktet så riktig så fint ut, men så mye penger gidder jeg ikke å bruke (Får nok ikke lov av fruen). Tror nok at jeg er mer på max 5-6 tusen. Det kan jeg nok snike ut av kontoen uten at det blir lagt merke til Er du fornøyd med det Leupold siktet som er på 2-12? Jeg har sett i et sånt på skytebanen en gang, og det var jo veldig skarpt og fint etter min bedømmelse. Det sier kanskje mer om standarden på kikkert jeg er vant til.. Den gamle Bushnell Sportview 1.5-4 som kostet 1800 kr for 15 år siden har nok sett sine beste dager. Jeg er ikke erfaren på lange skudd, og jeg anser 100meter på jakt som et langt skudd. Er det slik at med et sikte med max 6 i forstørrelse, så vil et 150 meters skudd være uansvarlig? Selvsagt er det mange andre parametre som skal stemme for å slippe et slikt skudd, men jeg tenker på at det er uansvarlig pga kikkerten?
  13. Jeg må kjøpe ny kikkert til rifla. Hvilket forstørrelseområde bør jeg velge Jeg bruker den i hovedsak til elgjakt på sørlandet, og skal i år debutere på reinsdyrjakt. I det jeg har lest på kammeret, ser det ut som det er veldig populært med rødpunkt. Er dette virkelig nyttig for en vanlig jeger som ikke driver med nattjakt?
  14. Jeg handlet på TheRifleScopeStore.com for et år siden. De sendte til Norge. Siktet kom i posten etter ca en uke. Husk at det i tillegg komme moms på kjøpsprisen.
  15. Ko-stens: Tror jeg får kjøpe meg en slik VX-6 før neste jaktår. Tror imidlertid jeg kjøper den ny fra USA, når jeg kan få den hjem uten toll. Men takk for tibudet, og prisen er som du sier ikke ublu med tanke på pris de averteres for i Norge.
×
×
  • Create New...