Jump to content

sss

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

sss's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Går aldri med patron i kammeret ved jag,eller forflyttning.Har ammo i magasinet og tar ladegrep med å holde øverste patron "nedenom" når bolten føres frem. Tar først ladegrep på post og sikring på. Har eg børsa liggende klar, feks, i jaktårnet, og speider gjerne med håndkikkert i lia etter dyr så har eg ført frem patronen, men ikkje lagt ned bolten. Kjem der raskt dyr så tar eg opp rifla og fører ned bolten siste hakket, dette er så og si lydløst, og er sikkert som juling.Like sikkert som å plundre med sikringa ei månenatt, bedre å legge bolten ned siste hakket, og rifla er klar.
  2. ville og ha prøvt Sierra game king kule, gjerne 180 gr.Dette er gammel "blyspiss" kule, men er vel en av dei kulene som samler best i dei fleste våpen. Dersom denne og går åt skogen, ville eg ha sjekket våpenet..Tung kule med godt kulehold og moderat fart fremmer ofte presisjonen.Har du sjekket beddinga i våpenet ditt? Løs bedding gir dårlig, ustabil presisjon. Bruker sjøl 180gr. Nosler Accubond (bedre loddet jaktkule enn Sierra) med 58 gr. N-15 skytterlagskrutt bak. med god kulekrymp, halspressing, tidlegere våpenskutte hylser og lyddemper, gir dette god presisjon og har lagt ned utallige hjorter.Woodleigh kuler går og veldig bra i mine våpen. 200 gr.Sierra er og presise saker i 30-06,sparker litt, laddes fint til 800m/sek, mine dyr har enda ikkje protestert om dei har fått medisinen fra en tung 200 gr, eller en 900m/sek 150 gr. Men ladder du til reinsjakt på snaufjellet, så får du vel litt flatere kulebane med lettere kule enn 180 eller 200 gr., men bedre med presisjon i "normal" fart, enn lite kulefall på over 2-300 m, er nå min erfaring...
  3. Har erfart noe av det samme med hylsehalsene, Norma hylser er tykkere i godset enn t.d: winchester hylser og partizan hylser. eg smører ekspander knappen veldig godt før pressing, peiser på rikeleg, og "vasker" hylsene i Quick clean etterpå, eller aceton. Har erfart at til "bedre" hylsehalsene er pressa, til bedre presisjon får eg. kulehold i halsen er veldig viktig, på min 300 wsm hylsepresse die, har eg pusset litt ned på diameteren til eksp.knappen for best mulig innpress og hold på kula, skal vere skikkeleg motstand når en sett kula, men viktig at en "skaver" av grader med egnet verkty, så kula ikke blir skada. Patroner med "lange" hylsehalser som 30-06 og t.d: Winch.270 har godt hold i hylsehalsen, og er forholdsvis lettere å få god presisjon med ved vanleg lading enn patroner med kortere hals som t.d: 300 wsm og 300 win.mag. Godt kulehold i halsen, og "normale"laddinger, fremmer presisjonen er min erfaring.
  4. sss

    Sakoklubben

    Får melde meg inn i sako klubben eg og da, er ny på kammeret.no og. Har en Sako Finnlight i 300 WSM. en av de første som kom til Norge i det kaliberet.Magasinet har en "innfylling" på lengda for dei korte tjukke patronene. Hylser har samme kropp som 404 jeffry, men er kortere selvsagt. Kjempegod rifle, men "litt" kilen på kulevalg. 180 gr. Woodleigh liker den godt, enda bedre 180 Sierra, men den er ikkje lodda, grei nok kule men nyere jaktkuler er bedre, sjøl om eg har lagt ned Hjort 12 Takkere i smellen på "lovlig" langt hold..Sierra kule brukes på kobbejakt, og samler fint på snusdåsen på 200 mtr. med 72 gr. 204 krut ( kronografert til 920m) og 2 fot og lyddemper.
  5. Takk og pris, her var det mange innlegg som gjekk rett heim! Har holdt på med hjemmeladding i over 20 år, men blir ikkje lei heller...fårstår d Fa,,,,ikkje..i byrjinga så gjekk det noen patroner( revolver 357-38) på sjøen som ikkje passet i tønna...merkelege greier...I det senere så har det blitt mest ladding av jaktammo. kikket litt i loggboka under årets ladding til hjortejakta, og jaggu er det forskjellig som har blitt prøvt opp igjennom åra...men har no siste 3-4 åra funnet det som går best i mine våpen.men måtte "pusse" ned litt ekspanderknappen på hylsedia for å få skikkeleg hold på kula til 300wsm, som var særdeles kilen å få særdeles tifreds stillende samling på, og da snakker eg om å stole på den på kobbejakt ut til 300m.. blir lite kobbeskallen på den avstanden...
  6. hei Har du vurdert å gå ned i kulevekt? Ladder sjøl og bruker 180 gr. Nosler Accubond på Hjort, fra jakttårn.der blir holdet aldri over 150-160m.. har testet denne og 165 gr. i samme fabrikat. meiner å huske at treffpkt. låg ca en 7-8 cm over på 100 m, og 12cm under på 200.med 180 gr. så økte under med ca. 4-5 cm, dvs: 16cm. dette med "normale" 60 gr. N-15 på 180 gr. kule, og 62. gr. på 165 kula. fart kronogr. til 840 m.165gr. og 804 m.med 180 gr. Du får og "nyere" ttsx, og hva det heter alt dette helt nedi 150 gr. som gir god fart og flat kulebane. Jørund Lien har flere artikler om dette i senere utgaver av det eminente bladet JAKT. Etter mer enn 20 år med hjemmeladding av jaktkuler, så er det en ting som eg har erfart at vil en ha fine slakt, så er moderat fart og skikkeleg kule alfa omega. Kaliber er mer underordnet. dersom du ladder sjøl og vil "teste" våpenets egenspredning, så kan eg anbefale Sierra matchking. Dette er noe av den mest presise kula en kan putte i en rifle, men den er ikkje all verdens jaktkule, da den ikkje er loddet. Min godt brukte cz 550 30-06 med 200 gr. Sierra går innenfor snusdåsa på 200 m.men som nevnt eg har prøvd i flere år, og Nosler Accubond 180 går godt i mitt våpen, og det blir fine slakt.
  7. Jakter på nordvestlandet,litt nord om Ålesund.
  8. Takk for det.Har iallefall en liten historie som var litt merkverdig for noen år siden...Var en sen kveld på jakt og tok en som var på rimeleg hold.men var litt uheldig med at den gikk til bunns før eg fekk tak i den med båten. prøvde å "fiske" den opp, men det var dårlig sikt, og begynte å mørkne ute... Reiste ut igjen (havgapet) ved en øy dette, neste morgen og vart var at det var voldsomt til havørn aktivtet når eg nærmet meg skuddplass.Når eg kom ca. 50 m fra der eg skaut dagen før så tellte eg 7 stk.havørner som gasset seg i kobben, som hadde drevet inn i fjæra. Ja, ja tenkte eg, får prøve å jage dei vekk, men se det var faktisk ikkje lett. Hoiet og skreik, når eg nærmet meg, men ikkje, dei rikket seg ikkje. dette begynte å bli spennende...Kom faktisk en 5-6 m innpå dei, enda så var det ikkje tegn til at dei ville flytte seg.. så vi vart sittende der til eg gjekk lei, hadde selvsagt ikkje med hverken kamera eller mobil denne gangen...så eg rusla meg berre vekk, og let ørna få ha maten i fred...Men en fin opplevelse var det og komme så nært på Havørna, som det heldigvis har blitt mange flere av senere åra.....
  9. Kjøpte 2 pakker 30-06 for 2-3 år siden, første pakken/loten var grei, men under trening til storviltjakta i år så holdt det på å gå gale...merket heldigvis midt i serien at det var berre tennhetta som gjekk av ... tok ut patrona som var tom av krutt, mens kula stod rett innenfor bommene...tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd om eg hadde tatt ladegrep og trekkt av et skudd...fekk staket ut kula mot kammeret og har tatt vare på den til skrekk og advarsel...har noen skudd igjen , men dei går på sjøen, som også er veien for ammo en har ladet og er usikker på hva er...etter mange år.
  10. Hei Er ny på forumet, men har vært jeger og skytter i mange år. Har og drevet med litt baneskyting og pistolskyting, men no er det mest storviltjakt og kobbejakt. Rypejakt blir for sjeldent dessverre. Ladder sjøl, har gjort det i over 20 år, første utgave av ladeboken er utslitt, så måtte kjøpe en ny. Er det noen som har spørsmal ang. ladding, er det berre og spørre. Skal svare etter beste evne. Bruker mest en cz 550 30-06 til storviltjakt. Har og en Sako i 300 WSM, en av dei første i det kaliberet som kom til landet. Bruker den mest til kobbejakt, er veldig kilen på kulevalg, men vart veldig presis når en fant rette kula. mvh John
  11. sss

    Den nye Sauer 101...

    Hei, er ny på dette forumet, men har vært skytter og jeger i mange år. Ladder sjøl. har og drevet med litt baneskyting i ungdommen. Driver mest med storviltjakt , og bruker der en cz 55o 30-06. Har lagt ned mange store bukker på valdet vårt, med den uten å skryte, er alltid til å stole på! Har og en backup rifle Sako finnlight 300 WSM, men bruker den mest til kobbejakt.Har notert ned alle ladninger og diverse gode ladninger og ammo, den første ladeboken som kom ut er utslitt, så eg måtte kjøpe en ny. Er noen interessert i seriøse ladedata, kulevalg etc. så er det berre å spør. Det eg lurer på er om noken har prøvt/kjøpt, erfaringer med den nye sauer 101? Har alltid likt Sauer siden eg dreiv med baneskyting, då vi gjekk over fra Krag J. til Sauer.
×
×
  • Create New...