Jump to content

braxkung

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

braxkung's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Mulig det er det.. Forhører meg jo litt her og der for å få synspunkter. Trist om det skal hindre meg i å skaffe en jakthund, men lar heller være enn å ødelegge en hund
  2. Takk for saklig og godt svar!! Jeg skal jobbe med den vi har nå i noen måneder, i forhold til innkalling. Det kan nok gå bra. Å ha den i bur tror jeg blir vanskelig. Har prøvd dette flere ganger tidligere, og hun bli desperat i et bur. Har gått så langt at hun har skadet seg selv når hun har forsøkt å komme seg ut av buret. Vil gjerne at vorsteh hunden skal venne seg til, og trives i bur.. Den vi har er ikke helt håpløs, på "nei" og "stopp".. Hun skjønner veldig godt forskjell på hva som er lov og ikke lov.. Problemet er at hun gjør det hun ikke får lov til selv om hun vet at det ikke er lov. (typ prøver å stikke ut av huset når noen går i døra) Er vi på tur, og hun løper løs, er hun superflink på innkalling, så lenge hun ikke skjønner at vi nærmer oss bilen, og skal hjem, da er hun sleip og ikke kommer Hun har også et veldig vaktinnstinkt. Bjeffer mye når det kommer folk som banker på, bjeffer når hun ser folk som går på veien, prøver å jage katta osv. Det lever vi fint med, men jeg håper jo at vorsteh hunden ikke begynner slik.. Jeg skal gi alt jeg har for å få inn bra dressur tidlig på vorsteren, og har god kontakt med oppdretter - Jeg har lånt hunder av ham til jakt i flere år. Han lover god oppfølging Bare håper den lille 7-åringen ikke lærer den å være like sleip.....
  3. Hei! Jeg vurderer å skaffe meg en fuglehund, vorsteh. Har satt meg på valpeliste hos en oppdretter. Spørmålet mitt er som følger: Vil det være risiko for at den blir vranglært og "miljøskadd" av hunden vi har fra før? Saken er den, at min samboer har en liiiten hund (Russian toy) på 7 år. Hunden er veldig snill og glad i både mennesker og dyr. Problemet er at den mildt sagt er litt ulydig.. (også har den hatt litt frie tøyler) Den får feks lov til å ligge i sofaen.. Slipper vi den, så kommer hun ikke tilbake når vi roper.. Prøver å stikke av så fort en dør er åpen, osv.. Min samboer fikk hunden når den var 2 år, så er nok litt vanskelig å gjøre den mer lydig. Jeg vil jo ikke at vorsteren skal mangle grunndressur, så jeg lurer på om det bør gå greit å lære den elementære "husregler", selvom den andre hunden ikke overholder de.
  4. Her (nær Kongsvinger) virka det det absolutt som at trekket startet så seint som 8 idag. Mye pga tåke tror jeg.. Men så er vanligvis morgentrekket treigere enn eftastrekket her og.. Det mest sjarmerende er jo at imorgen kan trekket starte kl halv 6 om morran. Lett skal det ikke være.. Det er når alt klaffer det er verdt alle bomturene, de fugla er ikke lette å bli kloke på!!
  5. Var ute i dag fra 6 til 8. Var tåke tidlig på. Så ingen fugler. På slutten begynte de å bevege seg litt, men slo seg stort sett ned i høyspenttrådene eller i trær. Var desverre bare ei som kom ned på lokkeduene og datt.. Så måtte jeg på jobb såklart, men nye muligheter i efta. Har ca 350% mer trua på eftastrekket enn morgentrekket.
  6. Det blir fantastisk å komme igang!! Syns det ser bedre ut med duer nå enn de siste årene. Håper på en god gammeldags duejaktsesong! Hva pleiere dere å gjøre med duene etter de er skutt? Modning? Flåing? frye de hele? Jeg har stort sett skåret ut brystene, og slengt resten på reveåte.. I år lurer jeg på om jeg skal ta vare på skrogene til saus etc. er det en ide å flå de, tømme de for innmat og fryse ned fuglen slik?
  7. Snakk om stang ut.. Satt ut bulvaner og gjemte meg i camoen kl 04:30 idag tidlig. Satt og lokka jevnt og trutt, men det kom bare traner, 4-5 tranepar fløyt over, et par av de landa like ved bulvanene.. Når klokka ble 07.30 måtte jeg pakke sammen for å reise på jobb.. Når jeg kjører fobi jordet kl 08:00 sitter det 40-50 gås akkurat der jeg hadde lokkefuglene :-/ Plutselig bestemte de seg for å sove lenge en dag. Frustrerende!! Men, har skutt gås i år, og det blir flere i helga! Da skal ingen klokke få stoppe meg ihvertfall..
  8. Bumper opp denne. Er det noen som prøvde disse i fjor?? Duene ifjor var treige å få inn på bare fuds, en slik skulle vel vekke oppmerksomheten litt?
  9. De er vel gjerne på jorder og spiser om morgenen / dagen? Kvelden er kanskje det sikreste. Jeg aner ikke. Får gjøre som du sier, ta med termos og fiskestang og sette seg å slappe av en dag. Er det vare på om det ligger en båt på sandbankene tror dere? Kan godt ligge 100 meter unna lokkegåsene.. Evt kan jeg vade ut dit tror jeg. Bunkeren tenkte jeg å bygge med ei stor finerplate som ligger på påler. Måke sand oppe og fylle rundt. Bør fungere bra. ihvertfall fra åven.
  10. Er det noen her som har erfaring med å jakte gås som sitter på sandbanker midt i elver? Har mye gås som holder til på sandbanker midt i Glomma osv her. Når trekker gåsa ut på disse bankene? Jeg var ute med båten igår kveld, og da satt det mye gås rundt omkring. Tenkte å bruke fudgås og lokkefløyte, samt bygge en "sandbunker" for kamuflasje. Når på døgnet er det lettest å få gåsa ned på slike områder? Og hva gjør de egentlig ute på disse sandbankene? Det er Kanadagås det er snakk om her.
  11. Pent Da ser det altså ut til at vi kan lade hagla lovlig med bly igjen neste høst! Det blir fantastisk bra Bra for viltet, og bra for jegerene!
  12. Nå har det gått ett år siden denne tråden var aktiv.. Er det noen som vet om det har skjedd / skjer noe på stortinget vedr. dette? Det var avisskriverier i april, hvor både AP, SP og de borgerlige ville oppheve blyforbudet, og skulle ha dette oppe før sommeren..
  13. Morgenjakt en kald oktobermorgen
  14. Hei! Jeg er relativt ny når det kommer til jakt, men hadde idag tidlig hellet med meg på andejakta! Skøt 2 stokkender på morraskvisten. For at de skal få sine 40 døgngrader nå, må de henge innendørs da? Det er jo relativt stor sjanser for at det blir kuldegrader om nettene nå om dagen! Funker det at de henger i kjelleren, hvor det ikke akkurat er så tørt klima, eller er det viktig at de henger tørt?
  15. Jeg er nybegynner som jeger, og tenker at duejakt og andejakt vil være det jeg satser på nå tidlig på høsten. Sikkert mange av dere som har noen gode tips! Hvor mange lokkeduer vil jeg trenge nå i starten? Og senere i jakta? Hvordan kan jeg jakte duer for jordene treskes? Hvor mange lokkeender bør man ha? fløyte? Bør man postere ved vannet? evt når? På duene er det vel bare brystene som er verdt å ta vare på? Hva med stokkendene? Helstekt and?
×
×
  • Create New...