Jump to content

Pea

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Pea's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for alle svar og innlegg, det ble en lærerik diskusjon for meg også. For tiden er jeg travelt opptatt med storebroren til rådyret (elg altså, ikke hjort), men benytter de mange timene i skogen til å speide etter spor og merke meg overganger, beitesteder osv. Det første snøfallet kommer ofte i begynnelsen av november, så da får jeg i alle fall mulighet til å bli enda bedre kjent med vanene deres. Det er knallgøy med jakt med hund i store lag, men det er jammen minst like spennende å smyge seg rundt i skogen alene en tidlig morgen!
  2. Pea

    Elgjakta 2013.

    Lite elg i nabobygda også ...
  3. Pea

    Elgjakta 2013.

    Et litt lite relevant innlegg kanskje - for det handler ikke om elgfall - men om elgjakt. Etter to dager i skogen må jeg bare innrømme at jeg nok er kronisk og uhelbredelig angrepet av jaktfeberen ... Så fantastisk moro det er å sitte på post, med ører og øyne på stilk, og høre at det knekker i skogen rundt deg! Kaffekoppen rundt bålet med friske jakthistorier og å traske gjennom skogen på leting etter dyr. Krysser fingrene for at neste helg også innebærer død elg Hilsen fornøyd førstegangsjeger på post!
  4. Takk for tips! Det er vel noe sånt jeg har sett for meg også Jeg har brukt mye tid i den skogen, og vet i alle fall ut fra spor hvor det pleier å traske rådyr forbi. Er det et poeng å komme seg ut så tidlig som mulig (mens det er mørkt?), eller spiller ikke det noen rolle? Må bare unnskylde hvis jeg har veldig teite spørsmål
  5. Hei folkens! Jeg er helt fersk som jeger, og ha altså mulighet til å være med på rådyrjakt sammen med mer erfarne jegere (og hund). Men, jeg har rådyrterreng rett utenfor døren, og pga fleksibel jobb kjenner jeg det rykke i jaktstøvelen nå som rådyrjakta har startet. Jeg vil gjerne ta noen turer ute alene også, tidlig på morgenen f.eks, og lurer derfor på deres beste tips til alenejakt på rådyr? Smygjakt i håp om å treffe på noen som står med bredsida til uten å støkke? Lokking (på denne tiden og utover- i det hele tatt noe poeng? I så fall, hva slags lokking)? Rett og slett sette meg til og håpe noen vandrer forbi?
  6. Jeg har hatt hund i maange år nå, og testet det meste av fòr på markedet. Min erfaring er at det skiller lite mellom de typiske høykvalitets dyrebutikkfòrene - Eukanuba, Royal Canin, Hills osv, mens alle mine har fungert dårligere på Labb, Nutro Choice, Brit's og lignende. Men, så lenge du ikke kjøper fòret på Rema 1000 og hunden er fin i holdet, blank i pelsen, har mørk, passe hard avføring som ikke lukter altfor ille, så fungerer fòret greit. Det jeg synes er greit med f.eks RC og Eukanuba er at de også har gode høyenergifòr som det er greit å gå over til i mer aktive perioder. Vom og hundemat fungerer jo strålende, for min del blir det for tungvint å bruke som fullfòr.
  7. Pea

    Splitter ny :)

    Jeg er såpass ydmyk ift egne kunnskaper enda at jeg ikke skal bitche det aller minste ... men bare vent et par år Takk folkens! Koselig velkomst!
  8. Pea

    Splitter ny :)

    Takk skal dere ha
  9. Pea

    Splitter ny :)

    Hei på dere! Jeg er en jente på 25 med en ganske så fersk jegerprøve og en splitter ny skyteprøve (bestått i dag) i lommen. Jeg har vært med på jakt i flere år som jager, men fant ut at det var på tide å stille som mer enn elg-gjeter i år Jeg har to hunder, den ene trenes mot ettersøksgodkjenning, og jeg er heldig - har stående invitasjon og god oppbacking fra ettersøksringen her så fort frøkna blir godkjent. Ellers er jeg jo veldig fersk, og ser på de neste årene som opplæringsjaktår. Masse å lære! Jeg synes skyting er innmari gøy, og koser meg spesielt når jeg er ute og leker med salongen, men har skjønt at man skal ha ganske mange skudd bak seg før man blir god Så nå skal jeg utnytte dere og all den kunnskapen dere sitter på!
  10. Hei! Jeg er helt ny på forumet, men har lest mye her (og lært mye av det). Tenkte jeg skulle poste noen av de tankene jeg sitter med og høre hva dere tenker. Jeg er en nybegynner i jaktsammenheng, har en helt fersk jegerprøve, men har vært med på jakt i mange år. Jeg er med i et veldig aktivt jaktmiljø, bl.a er samboeren min jaktleder på laget, og jeg har også god kontakt med den lokale ettersøksringen. Jeg synes jakt er utrolig moro og spennende, men det er like mye opplevelsen av å være ute, poste, jage og være et team som selve skytedelen. Har ingen dyr på samvittigheten per i dag, og er usikker på om det blir noen denne sesongen heller - jeg føler mest for å være med på "opplæring" en stund enda, mens jeg jobber med skyteferdighetene uten dyr i siktet ... Men, så har det seg sånn at jeg har vært interessert i ettersøk i flere år. Har gått kurs og trent flere hunder i blodspor, og har også begynt treningen av blandingstispa mi på 2 år. Hun viser stor interesse og talent (gjeterhundblanding), og det er moro. Den lokale ettersøksringen er VELDIG interesserte i å ha oss med på laget, og jeg har selvsagt veldig lyst. Jeg har tilgang på erfaren skytter på alle evt. ettersøk. Men så er det dette at jeg "alltid" har hørt at man bør begynne med en karriere som jeger før man går over til ettersøk, og man bør være erfaren. Hva tenker dere? Det som interesserer meg mest er jo egentlig ettersøksbiten, og det å være ute på jakt selvsagt, men like gjerne jager som poster. Jeg har et erfarent team rundt meg som støtte og tilgang på mye hjelp. Er det dumt og uansvarlig å satse på godkjenning som ettersøksekvipasje og medlem av ettersøksringen selv med en såpass begrenset jegererfaring? Takk for alle svar og synspunkter!
×
×
  • Create New...