Jump to content

remenw

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

remenw's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Mitt gode gamle luftgevær fra ungdommen, Baikal izh 38, står enda lagret hos min far. Jeg sjekket nettopp modelnummeret. Det ser like fint ut enda til tross for flere år og mange tusen skudd. Husker jeg byttet fjæra en gang. Jeg husker også at det var ganske billig i innkjøp og avtrekkeren antagelig ganske hard sammenliknet med gode avtrekk. Men du verden så mye glede vi har hatt med dette Sovjetiske våpenet. Som sagt til tross for mye bruk er det fast og tait, ser bra ut og virker enda. Er det noen som har flere tekniske opplysninger om dette luftgeværet? F.eks utgangshastighet. Vi hadde mange former for blink, og flere avstander. Blant annet blikkbokser hengende i trær. Noen av boksene var ca 80m unna. Morsomt da vi traff blink Kanskje det var fordi vi ikke hadde annet våpen - eller ikke visste bedre - at vi hadde det så moro med å skyte så mye som vi gjorde, eller er dette akseptable våpen også i dag?
  2. Veldig oppklarende når det gjelder forskjellen mellom 50s og 57. Gullvingen har anbefalt og nevnt flere gode våpen og merker. Bare for å gjøre det enkelt heller jeg mot Weihrauch. Mindre å konsentrere seg om. Det er uansett gode våpen i følge de fleste som har peiling. Etter det du skriver er det ikke så mye mer å hente på å ha en ladearm, og at det holder med 50s. Jeg er uansett godt vant med brekkmekanisme. Takk for konkret og godt svar
  3. Ja, jeg ender antagelig med et rimelig bruksvåpen for stor og liten, og et kvalitetsvåpen. Baikal MP 61 er litt mer penger enn de rimeligste Jula-våpen, men likevel et rimelig våpen. Det blir litt ekstra med kikkert, men likevel ikke ekstremt med penger. Jeg har sjekket litt på nettet, og både folk her og andre sier det er et morsomt gevær som man vil få mye glede av. Selv om det skiller seg litt ut fra et typisk luftvåpen. Jeg har langt på vei konkludert med at jeg faller ned på MB-61 og WH 50s. Jeg starter med førstnevnte for ikke å sjokkere sjefen i huset. Jeg kan jo ønske meg WH som bursdag- jul- og bryllupsgave Da vet jeg hva jeg skal si når noen spør hva jeg ønsker meg.
  4. Ja, tenker jeg er litt skeptisk til gasstempel over tid. Når jeg tenker meg om fulgte det med ei ekstra fjær og pakning til den gamle Baikalen. Etter noen tusen skudd skifta jeg den. I min ungdom hadde jeg "luffesyken." Jeg ser ikke bort fra at den kan komme tilbake
  5. Joda, jeg ender antagelig med den lille Baikal, som også junior med tiden kan bruke, og et kvalitetsvåpen av et merke vi allerede har vært innom. Jeg begynner med et av dem. Enig ang. kjente kvalitetsvåpen. Jeg går for fjær pga enkelhet. Gasstempel, co2, pcp osv virker som mer styr. Selv om pcp virker som den varianten mange går over til. Mulig jeg tar feil. Av en eller annen grunn er jeg litt skeptisk til gasstempel. Dersom den gamle luftslynga jeg kjøpte i 1991-92 hadde slikt stempel, og jeg pusset støvet av det etter 10 år uten bruk, ville stempelet fremdeles fungere? Jeg tenker at fjær har sine ulemper, men det virker mer idiotsikkert for en amatør som meg. Det siste kan selvfølgelig være en myte, men det er det jeg tror. Om jeg blir skikkelig bitt av hobbyen kunne det selvfølgelig vært morsomt med pcp eller annen teknologi. Dere får ha meg unnskylt min eventuelle uvitenhet. Takk til Gullvingen for gode råd!
  6. mao Targon B26 er helt greit våpen, men ikke noe mer. Om jeg forstår deg rett. Dvs ikke i kategorien armeringsjern. Med såpass kraft kan det hende presisjonen er variabel med lette kuler. vel vel
  7. Jeg leser at noen anbefaler dette relativt rimelige geværet. Dvs. sier at det er bra kvalitet for pengene. Selges fra en nettbutikk ikke langt unna mine hjemtrakter. Er det noen som har erfaring med Targon B26? http://www.toolfarm.no/?PageID=224&ItemID=164
  8. 30 stk er vel litt over snittet av hva Norges befolkning har. Da er vel interessen deretter. Flott med dedikerte folk. Jeg har en kompis som har forkjærlighet for britisk bil. Kjører Range Rover til tross for ryktet til biler made in England. Håper ikke jeg sårer noen. Likevel skjønner jeg nostalgien og det spesielle med biler som er litt annerledes og som har sjel og historie. Webley Tomahawk er også britisk. Eller som du sier Tyrkisk. Det kan jo hende tyrkerne har noe å fare med? Akkurat nå sitter jeg med et glass rødvin, noe som varmer i alle fall, på terrassen. I taket henger en terrassevarmer i øvre prisklasse. Den er made in Tyrkia og funker som bare faen. Da jeg for en stund siden hadde bilen på service kunne verksmester si at denne modellen var produsert i Tyrkia. En Toyota Corolla 2006-mod. "Å herregud!" uttalte jeg. Da svarte verksmesteren at jeg bare kunne ta det med ro. Modellene som var produsert på tyrkisk fabrikk faktisk hadde lite feil. I alle fall ikke mer enn modeller produsert i andre land. Så da er kanskje også Webley Tomahawk bra? Ja, jeg skal legge det på minnet. Jeg har imidlertid litt forkjærlighet for god gammeldags "åpent sikte," men gjerne med mulighet for kikkert. Jeg forstår det slik at Tomahawk kun er beregnet for kikkert. Jeg sjekket litt på salg, men kunne ikke finne noe i farta. Jeg mottar likevel tipset med takk og skal ha det i minnet dersom jeg kommer over et slikt våpen. Skal sjekke mer på nettet om Baikal MP 61 nå. Blir det kjøp...?
  9. Ja, det virker som en spennende og anvendelig sak. Frister veldig å bestille den Baikalen. Du sier at avtrekket kanskje er bedre på MB 60 sammenliknet med 61, men dersom jeg bestiller heller det mot utgaven med magasin. Virker snertent. Dersom du har to utgaver kan vi vel si MB 60/61 er velsignet og godkjent. Du hadde neppe hatt dette om det var drit. Men du sier jo heller ikke at det er drit. Lite og lett og sikkert supert for litt moro for både stor og liten i hagen Spørs om jeg ikke skal legge inn en bestilling og samtidig få med en liten kikkert. Skal se det an. Jeg har jo ikke blitt skremt av de andre to våpnene av merke Baikal. Ikke dyre merkevåpen, men mye våpen for pengene. Likevel frister det også med et skikkelig kvalitetsvåpen. Det høres ut som du har en del luftvåpen, både drit og kvalitet , da kan jo også jeg anskaffe et til med tiden. Da blir det Weihrauch el. Har ingen erfaring med dette merket, eller kvalitetsvåpen generelt når det gjelder luftgevær, men det blir en ekstra dimensjon dersom man har noe skikkelig. Jeg synes ikke det er å kaste bort penger. Hva er vel 3000kr i dag dersom man likevel skal ha noe skikkelig og har budsjett til dette. For skikkelige entusiaster er sikkert 3000kr i lavere prisklasse. Jeg er ikke helt der enda.... PS! Takk for at du tar deg bryet å svare en som ikke har veldig peiling. Men jeg er litt klokere (teoretisk) sammenliknet med for to uker siden.
  10. Da er det verd å lytte til de med erfaring. Det er det jeg prøver å forklare ungene. Dessuten er det stort sett en grunn til at prisen er som den er. Et luftgevær til 3-400kr kan nesten ikke være av samme kvalitet som et til 4000kr. Dersom det ikke er en dum kjøper som kjøper drit for gull da. Men angående Baikal. Jeg har en Star hagle, og det viser seg at jeg også har et luftgevær av merke Baikal. Jeg er fornøyd med begge. Selv om de garantert ikke er på toppliste for kvalitet og prestasjon. Tror likevel det er ok kvalitet for pengene. Nå har jeg sjekket litt ang det litt rare luftgeværet Baikal MP 61. Dette virker allsidig og enkelt for både store og små. Det har også magasin. Høres flott ut. Vet du noe om dette våpenet? Jeg har som sagt vært fornøyd med de andre to våpnene av samme merke. Jeg kunne f.eks anskaffet en MP 61 i første omgang, så kunne jeg med tiden kjøpt HW og junior overtatt MP61.
  11. Klare meninger. Du har ikke mye til overs for de billige luftgevær. Jeg har fått sjekket opp mitt gamle og rimelige våpen kjøpt en gang tidlig på 90-tallet. Jeg har fått bekreftet at det er en Baikal. Men ikke modellen. Et relativt lite brekkvåpen med trekolbe. Det har gitt mye moro i mange år. Men mulig jeg vil kjenne forskjellen når jeg prøver HW? Kanskje jeg som ungdom ble vant med Lada (som funker fra A-B), og at jeg kjenner forskjellen når jeg prøver Mercedes. For å si det slik. Nettopp fordi det er et premiummerke, og etter hva jeg har fått med meg kvalitet, hadde det gjort seg med en Weihrauch. For eksempel HW 50s. Her er jeg helt enig med deg. I tillegg er det som du sier mulighet for deler og evt lettere å selge. Valgets kvaler...
  12. HW50s er fortsatt det som lokker mest. Selv om jeg ikke har utelatt andre kandidater helt. F.eks Baikal. Det virker som det ikke har så mye å si om det er brekkvåpen eller med ladearm. Mest smak og behag? For meg virker det som HW50 og HW57 for det meste er like bortsett fra ladearm. Litt billigere med 50s og at jeg er vant med brekkmekanisme. Heller derfor mot 50s.
  13. Spennende sak ja. Nå er det jeg som blir å skyte mest, men jeg har en 7-åring som absolutt kunne øvet seg med kyndig hjelp. Denne Baikalen har ikke høy utgangshastighet, men det er kanskje heller ikke poenget for litt morsom trening. Dette geværet kunne tilpasses både store og små. Dette skal jeg sjekke mer ut. Takk for tipset. PS! Den ene hagla mi er Baikal. En del folk sier dette ikke er det beste våpenet som finnes (folk på nettet), men jeg har aldri hatt problemer eller innvendinger. Tvert imot. Det har fulgt med på mange fine jaktturer. Baikal er vel i grunnen kjent for sine grove, men robuste våpen. Jeg lurer faktisk på om det gamle luftgeværet mitt er en Baikal. Skal høre med min bror oppe i det høge nord. Fra HW til rimelige luftgevær. Hvor skal det ende:) Men greit å sjekke hva som finnes. DET ER MYE å velge mellom.
  14. PS! Takk for videotips. Interessant om forskjellige kuler. Jeg har ikke mye erfaring med de forskjellige varianter hva utforming og vekt angår.
  15. Det sier kanskje også noe om skytteren Som du ser i det andre svaret mitt er det sikkert gode grunner til å handle på Jula. Det spørs bruken. Ikke mye poeng å kjøpe et dyrt våpen som aldri brukes. Husker du om geværet til 499 virket ok? Spesielt når du tar i betraktning prisen. Jeg kan tenke meg at det er av merket Kayoba. Dersom man skal ha litt morsom skyting for store og små en gang i blant holder det antagelig med et rimelig våpen kjøpt på Jula. Men samtidig er det litt stas med et skikkelig merkevåpen som HW Får se hvor jeg lander til slutt...
×
×
  • Create New...