Jump to content

sveroe

Members
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sveroe

  1. Jeg er også på utkikk etter en kikkert til hjortejakt. Ser for meg 1 - 12 x 56. Noen som kan si noe om kvalitetsforskjellen mellom R1 og R2 fra Meopta?
  2. For de av oss som har flere våpen, så tilsvarer denne økningen det samme som prisen på to jaktpatroner. Dette kan derfor ikke være mye å bruke energi på.
  3. Hei Rino Hals. Har du fått hjelp? Jeg har kjøpt to stokker fra Boyds. Er på fjellet nå, med kun nett på mobil, men sender deg gjerne mitt mobilnr etter helgen hvis det fortsatt er aktuelt. Mvh sveroe
  4. Stokken ankom Postkontoret i går, og ble hentet i dag, på selveste Julaften.
  5. Oppdaget at jeg ikke svarte på spørsmålet ditt "Junior". Svaret er ja, jeg søkte opp pakken med samme sporingsnummer hos både USPS og Posten,
  6. Ja, jeg bestilte mailvarsel fra sporingssystemet til USPS, og det var mail fra de som dukket opp på min PC i går. Har faktisk ikke sjekket posten i Norge sin tracking tjeneste før i dag. Der står det nå at den ankom Norge 18/12 med skadet emballasje, som så angivelig er reparert, og pakken videresendt til terminal 20/12.
  7. Fikk ny oppdatering på mail i dag. Varen er sendt fra tollbehandling i Norge til postkontoret. Etter at det ikke har vært noen bevegelse i trackingsystemet siden 28. november har det endelig skjedd "underverker" 20. desember. Fint med en ekstra julegave til meg selv fra julenissen:-) Takk for gode råd og tips fra dere alle.
  8. Får bare satse på at pakken dukker opp på døra en vakker dag, selv om den neppe kommer fram til julekvelden. Skal også gjøre et nytt forsøk på å kontakte noen i USA etter helgen.
  9. På postens sporingstjeneste er den kun registrert som avsendt fra USA. Ville den ikke være registrert som ankommet Norge hvis den var til fortolling?
  10. Jeg bestilte en stokk fra Boyds i midten av november som jeg enda ikke har mottatt. Den ble i følge sporingen sendt fra USA 23. november, og siste registrerte "aktivitet" er at den "Departed Istanbull Turkey" 28. november (gudene vet hvordan den havnet der), og "Departed Oslo Norway" senere samme dag. Har vært inne på hjemmesiden til USPS Shipment for å etterlyse forsendelsen, men kommer rett og slett ikke inn på maillinken som ligger der. Får kun opp "Shipment Activity" ved å legge inn "Tracking Number". Noen som har erfart det samme, og som eventuelt har noen råd å gi? Antar at det ikke nytter å ringe Boyds siden varen er sendt.
  11. Fikk mine ørepropper i dag. Behagelige å ha i ørene og virker lovende med hensyn på støydemping. Ser fram til å teste de på banen.
  12. Bestilte også et par. Ser fram til å prøve de under jakta i høst.
  13. Gratulerer med ny rifle og et godt kjøp-
  14. Jeg har en Savage Axis i kaliber 223 som jeg er svært godt fornøyd med. Meget gode samlinger. Etter tre år kjøpte jeg en Boyds stokk for å "oppgradere" rifla litt. Har valgt å kjøpe med rustfritt løp. Dette er svært mye våpen for pengene.
  15. Jeg bestilte på en søndag og hentet stokken på postkontoret torsdag uken etterpå. Det tok med andre ord 11 kalenderdager.
  16. Jeg bruker jaktstøvler (Alfa Bever) når jeg ferdes i myrlendt terreng, eller der det er mye vann i bekker og elver. Disse er relativt tunge å gå med, og er følgelig forbeholdt dette bruket. Til alt annet bruker jeg fjellstøvler med god ankelstøtte. Blir feil for meg å anbefale noen spesielle merker, da vi har ulike føtter og bør finne både fjellstøvler og jaktstøvler som passer til føttene.
  17. Lykke til. Håper du blir fornøyd.
  18. Jeg bruker S&B i min Savage Axis .223. Kjøper det på GMAX i esker a 140 skudd. Med rabatten til NJFF kommer disse på under kr 3,50 pr stk. God samling med rifla mi. Når det er dårlige skudd så skyldes det meg og ikke rifla eller ammo.
  19. Hei. Jeg bestilte på en søndag, og mottok den på torsdag 11 dager senere. Dette forutsetter naturligvis at de har stokken på lager.
  20. Nei, det har du definitivt rett i. Kjøpte selv en stokk fra Boyds for ca 2 mnd siden uten problemer, hold oss derfor gjerne oppdatert hvis du kommer til bunns i dette.
  21. Hvis stokken koster over 100 dollar så kan de ikke sende ut av statene. De fleste stokkene koster 99 dollar, men jeg vet ikke hva prisen er på den stokken du har sett på. Dette kan være årsaken til "error'en" du får.
  22. Synes det er merkelig å kalle praksisen med å føre inn lyddemper på egen linje i passet som "saksbehandlingsfeil" fordi det ikke er "kategori våpen". Jeg ser på dette som en praktisk tilnærming fra politiets side for å yte service ovenfor de av oss som jakter i Sverige og/eller Danmark. Hittil har jeg ikke tatt med lyddemper til utlandet, men skal dra innom våpenkontoret ved anledning for å få ført de opp i passet.
  23. Jeg har en kompis som gikk på våpenkontoret i Oslo og fikk demperen ført inn i våpenpasset sitt.
  24. Det ble tillatt med lyddemper på jakt i Danmark fra og med 2014. Her er en link til det Danske jegerforbundet som skrev om saken i fjor: http://www.jaegerforbundet.dk/page651.a ... id651=3103
  25. Hei. Mange god råd her, men jeg kan ikke se at noen nevner lengden på kolben (avstand mellom avtrekker og kolbekappe). Hvis kolben er for kort eller for lang, så skyver man automatisk skuldra fram eller tilbake for å kompensere, og da vil det være vanskelig å finne en stilling som passer. En tommelfingerregel er at hvis du har 90 grader i albuen, plasseres kolben nede i albugropa, så skal det ytterste leddet på pekefingeren ligge akkurat på avtrekkeren. Hvis dette ikke passer, så er det en relativt enkel operasjon å kappe eller forlenge kolben.
×
×
  • Create New...