Jump to content

wildbill

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by wildbill

  1. Er vel så langt det jeg har funnet ut også.... Boksen skulle vært 3mm dypere så hadde det løst problemet. Hadde vel også gjort at ett og annet tidligere siv2 våpen kunne blitt nyttet også.
  2. Noen gode formeninger der ute om hvilken .22 pistol som er best egnet til siv1? Tenker da i retning av fabrikk ny.
  3. Shadow magasiner tenkte jeg til standard. Veldig greit med magasiner som maks tar 15 skudd i production. Større fare for i et 18 skudd magasin å putte 14 skudd i det enn 16... Tror det hadde blitt ramaskrik hvis shadow magasinene plutselig ikke var tillatt lenger i production
  4. Takk for svar Der ser du hvor lett man kan mistolke (magasiner). Så for meg "spring loaded" på en helt annen måte...
  5. Slik som jeg klarer å lese D4 (både denne gangen og tidligere) så er det ikke tillatt å endre vekten på avtrekket, men kun å gjøre nødvendige inngrep på fabrikk deler for å tilpasse disse ved utskifting. Med andre ord, hvis jeg er villig til å kjøpe en ny fabrikk del eller to til avtrekket kan en børsemaker montere disse og gjøre nødvendig tilpassing som tilfeldigvis påvirker avtrekket i en positiv retning.... Når det gjelder standard division er min oppfattelse av appendixen at man IKKE kan benytte shadowen sine eller lignende magasiner hvor magasinfjær befinner seg inne i en basepad. Med andre ord så er kompisen min sin P-14 med +2 bunn på magasiner ikke tillatt i standard. Årsaken til spørsmålene mine er så klart at jeg akter ikke å handle 2-3 nye magasier til våpenet mitt hvis jeg ikke kan utnytte dem allikevel. Eneste er å kjøpe 16 skudd magasiner eller bytte follower på dem jeg har.
  6. Har en CZ 85 som jeg bruker til standard og production. Dette er en eldre versjon med 15 skudd magasiner. Er det tillatt i standard division å benytte seg av de 18 skudd magasinene som finnes til CZ Shadow modellene? Ser det står i Appendix D2 Additionally, telescoping magazines and/or magazines with spring-loaded bases or base pads are expressly prohibited. Avtrekket på pistolen er det ikke gjort noe med siden den var ny, originalt gråstein avtrekk. Er det tillatt å få redusert avtrekk vekt gitt at der ikke gjøres noe med hanefjær, og fortsatt ha et våpen som lovlig kan brukes til production?
  7. Maks tillatte kapasitet på pumpe/automat hagle er 5 i magasinet i tillegg til 1 i kammer.
  8. Alternativt denne http://www.xxl.no/Root/Jakt/Jaktutstyr/ ... 49_1_Style" target="_blank"
  9. Noen som har kjennskap til terrenget mellom Prestnystølen og Skurvenatten ved Ål sentrum? Tenker da på om der er reelle sjanser for å treffe på småvilt, terrenget i seg selv, mye turgåere som ikke er jegere? Gode råd og tips for hvor man bør ta seg inn i fra? Terrenget kan sees på inatur.
  10. Står på trappene til ta jegerprøve eksamen. Ønsket i utgangspunktet ikke en halvauto hagle, men etter å ha fingret på litt forskjellige våpen faller jeg allikevel ned på de to nevnte i emne tittelen. Men hvem er lurest å skaffe seg til dette formålet? Begge to hadde jo vært best, men så skal der jo en rifle eller 2-3 også i hus...
  11. Takk for gode svar. Da blir det nok til at jeg takker nei til tilbudet jeg fikk fra en kjenning av meg. Lure løsninger på ladebenken er unødvendig. Men riflen frister ikke noe mindre av den grunn selv om der finnes vesentlig mer omgjengelige kaliber for rådyr og nedover. Pytt pytt, slik er det bare.
  12. Hvis du ikke skal jakte i Norge så er det vel en AR15 som er alternativet...? Finnes vel ikke så mange andre .223 rifler som samler alt i en klistrelapp (regner med at du snakker om dem vi bruker på banen og ikke den gamle "N" som man klistret på bilen. Så sant du mener repiter med semi auto.
  13. 2200fps/2042fps på 100yrds.
  14. Grunnen til at jeg spør er at med utgangspunkt i Federal 170gr Fusion så mangler den "kun" 20 meter pr sekund for å nå 2200 joule på 100 meter.
  15. Er denne patronen tillatt brukt til storviltjakt utover rådyr? Klarer ikke å finne noe informasjon på dette noe sted.... og klarer man ved hjelp av hjemmelading på en trygg måte å få den til å fungere som storviltrifle?
  16. Det jeg har hørt rundt om, er at mange av disse riflene har blitt "tvunget" til å spise billig og dårlig ammunisjon. Den nevnte skytingen på 200-250 meter ble utført med den type ammunisjon, mener det var Barnaul. På 50 meter kose skyting ligger alle skudd innenfor A8 ark. Div dyrere ammunisjon på 100 meter med avkjøling av rifleløp krymper ned til ca en 20-kroning (elektronisk skive), hvor noen til tider hull i hull.
  17. http://www.gunblast.com/Ruger_RanchRifle.htm" target="_blank Her er en manns testskyting. Er du ute etter en rifle som skyter hull i hull på 100 meter + + + så er mini 14 ikke noe for deg. Hvis du er ute etter en rifle med høy drift sikkerhet og som du kan "felle" blink av grei størrelse med, så fungerer den helt fint. Egen erfaring med denne riflen er av sugerørtypen som ble laget før. A5 ark på 200-250 meters hold treffes uten den helt store anstrengelsen med tofot og kikkert.
  18. Holder på med forberedelser til jegerprøven nå. Har fått tilbud fra en god voksen bekjent (høres penere ut enn eldre) å kjøpe hans tilnærmete ubrukte modell 94 i 30-30 til vennepris, et par tre lapper. Våpenet har stått innelåst, "dakker lille vennen", i ca 12 år siden sist den ble avfyrt noen få skudd. Våpenet var et arvegods som han mottok fra en som hadde kjøpt men aldri brukt den. Er denne riflen dugende til noe som helst utover rådyr? Mulighet for kikkertsikte? Bor jo en cowboy i oss alle (på en positiv måte)
  19. Plukker opp en gammel tråd her. Noen som har en slik? Er den like bra som testene gjort i USA etc viser at den er?
  20. Når det kommer til 1911 så er det viktig at den fjæren du benytter får sleiden til å returnere hver eneste gang uten at en patron stopper opp på halvveien. Samtidig bør fjæren ha en styrke som medfører at når sleiden returnerer faller siktene tilbake til utgangspunktet, dvs godt/perfekt siktebilde. Svak fjær kan medføre problemer med kamring og at munning peker oppover (ikke rett opp ). Kraftig fjær kan redusere sleidens vandring bakover (mot skytter) slik at tom hylse ikke kastes ut og hane ikke spennes, og på retur kan kraften få sleiden til å presse siktebildet nedover. Hvilken styrke som er best for ditt våpen kommer an på patronen (ladning) og samtidig hvor stabilt og godt grep skytter har.
  21. Hvis rødpunkten som er avbildet er den det her er snakk om, så er vel dette en 30mm tasco fra 90-tallet. Ligner i så måte mye på den jeg selv har, og som fram til i år sto på en semi i .223 da den ble byttet ut til fordel for en liten kikkert til banebruk. Til et prosjekt jeg hadde med denne en gang kjøpte jeg 30mm weaver ringer på midway for en skapelig sum. Prosjektet endte som de ofte gjør med ingen ting.
  22. For å dra den litt videre, hvilken av disse tre ville man valgt til dette bruket, og gjerne en rangering av de tre som man mener vil gjøre seg best om man skulle stå der og lageret er tomt: Nikko Sterling Nighteater 3-10x42, duplex reticel, side fokus Nikko Sterling Nighteater 3-10x42 Nikon Monarch 2,5-10x42 matt gml. Modell Nikon Monarch 2,5-10x50 M NP(Nikoplex) gml. Modell Redfield Revolution 3-9x40 Duplex Redfield Revolution 3-9x50 Duplex Leupold VX-1 3-9x40 matt Duplex Meopta Artemis 3000 3-9x42 Samtlige av disse finnes på sidene til jaktdepotet om ønskelig å se bilder av dem etc, men fås jo andre steder også. Har fra tidligere en Redfield Revolution 2-7x33 som sitter på en morrobørse, men den brukes jo kun i "ordinær åpningstid" og gjør sin nytte helt fin fint til dette
  23. Har sett rundt på forumet etter noe som kan ligne på mitt spørsmål uten å ha funnet svaret på det, så nå tyr jeg til dere som sitter på mye og god informasjon. Ved valg av kikkertsikte til bruk på .17hmr/.22wmr innenfor akseptabel skyteavstand, maks 150 meter men ideelt ikke over 100 meter, hvilken variabel forstørrelse skal jeg se etter når bruk vil være alt fra åpen terreng til skog? Vil nesten gå ut ifra at optikk som har laveste forstørrelse på 6x vil være langt over hva som er praktisk brukbart. På forhånd takk PS: liten endring, ser at jeg glemte å skrive at løsningen skal brukes til jakt.
  24. Plukker opp igjen denne jeg. Noen gode søndags tips?
  25. Hvorfor pokker skal tanker omkring valg av våpen og kaliber hva gjelder rifle bare bli vanskeligere og vanskeligere for hver dag som går? Trodde jeg hadde en fornuftig løsning til å begynner med, cz 455, en grei hagle og en ruger gsr som jeg i begynnelsen kunne ha til storvilt og konkurranse. Jo mer jeg leser av kammerets medlemmer sine erfaringer, jakt råd og tips, diverse utenlandske sider (bortsett fra kombatt kåre sider), jo mer usikker blir jeg.... Det har blitt en del timer med lesing av våpen "shit" og "bullshit" i tillegg til boken jegerprøven til njff. Om en liten uke har jeg min første dag på skolebenken siden jeg spaserte ut fra videregående på "katten" (alle fra Berrrgen vet hvilken skole det er), dag 1 på jegerprøvekurset. 1 uke med undervisning og full rulle etter jobb, forhåpentligvis bestått eksamen ikke altfor lenge etter. Med litt flaks og en forståelsesfull kone, i hvert fall en jakttur før den verste kulda og snøen setter inn. Sett bort fra hagle, så begynner jeg strengt tatt å tenke retning blaser....til tross for at min tilsig for å like utseende er heller sakte. God/grei nok Howa, Ruger, Remington ligger jo fort i 7-10t kroner sjiktet, med et par lapper til så får (får og får) jeg en Sauer 101 med knallgod presisjon og merkenavn etc og da er jo blaseren kun noen få lapper unna den igjen. Tankene mine svirrer egentlig nå rundt det å fokusere på å skippe den nevnte cz455/sako quad samt storviltrifle til fordel for en systemrifle til stor/småvilt i 6,5/.308 og .223. Sistnevnte kaliber vil da så klart være det som veier opp for cz/sako, dette pga jo mer jeg leser jo mer overbevist (feilaktig antakelse?) at .223 er overlegen .22/.17 til det meste av småvilt. Riktig valg av patron, så kan man bruke den til mat vilt eller predator på en god og trygg måte hva gjelder avstand og hurtig avliving av viltet. En ok storvilt rifle og en cz455 med 2 kaliber vil uansett fort bikke 16t pluss 3 (2?) kikkerter. Hva er ut fra dere som har erfaringene best å gjøre? 1. skippe .22/.17 og gå for system som nevnt og heller kjøpe .22 til trening når lommeboken sier ok (kanskje allerede etter 2-3 måneder) 2. kjøpe cz/quad samt rimelig/ok storviltrifle Hvis #1, hva er best å gå for; Blaser R93, Blaser R8 eller Steyr Mannlicher Luxus hvor man bruker samme låskasse til alle kaliber?
×
×
  • Create New...