Jump to content

nippon81

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nippon81's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hvorfor i fan kunne du ikke "trøkkt ut av dæ" dette tidligere!! Mye er oppklart for meg i innlegget ditt. Jeg kjøper Hornady dier nå, så bygger jeg på senere hvis jeg ser behovet. Takk M67
  2. Ok. Men jeg bare lurer på om jeg skal starte med å bare kjøpe en die for å presse hele hylsa eller bare nakken? Og skal jeg kjøpe Lee, Hornady eller RCBS? Jeg har 1500kr til rådighet. Legg gjærne linker til den og der jeg kan kjøpe. Jeg kommer tilbake i forumet ved en senere anledning og diskuterer ultra nøye lading for ekstrem presisjon.
  3. Hei! Jeg må starte en plass, så jeg lurer egentlig på om jeg skal bare kjøpe Hornady helpresse settet, eller om jeg skal kjøpe et Lee sett som inkluderer nakke die. Det er jo i den prisklassen jeg tenker. https://www.jaktogfriluft.no/jakt/hjemmelading/ladeutstyr/diesett/hornady-series-i-two-die-rifle-dieset-2-65-creedmoor-264 https://www.brownells.no/ULTIMATE-RIFLE-4-DIE-SETS-65mm-Creedmoor-4-Die-Set-LEE-PRECISION-65-Creedmoor-100018923
  4. Oi! Først! Takk M67. Jeg vet ikke mye om dette, men vil lære. Jeg har en Tikka t3x som jeg hovedsakelig skal bruke til presisjon og langhold. Jeg kommer sikkert til lade rundt 500 kuler i året, ca Ja, det er litt økonomi oppi dette også, da jeg er en familiefar til tre små som også skal ha det de trenger til det hverdagslige. Men jeg kan legge i 1000-1500kr i dier. Så jeg også lurer litt på det "Sthil Cracy" nevner om Lee dier og "halspresse"
  5. Takk for svaret! Ja det er vel det jeg spør om her. Jeg har ingen kunnskap om dette, men "Learning by doing" Jeg har vurdert Hornady die set. Rett under en tusenlapp og kanskje jeg kan klare meg med disse en stund. Jeg ser Lee selger et sett med 4stk dier i, men jeg vet ikke om disse er noe bra, eller om jeg i det hele tatt har bruk for alle 4
  6. Hei alle sammen! Jeg ny innenfor hjemmelading og skal bestille meg dier til 6.5 Creedmoor. Det er flere varianter å velge mellom, så jeg må spørre her inne om råd på hva jeg skal kjøpe. Jeg har kun et våpen jeg lade ammunisjon til, og lurer derfor om jeg skal kjøpe en full hylse die eller kun nakke die. Gjerne råde meg til en produsent også hvis du sitter med erfaring. Jeg har en Hornady classic presse.
  7. Takk! Hva me "Import tillatelse" da? Er det noe jeg må få tak i?
  8. Hei "Sølvrev". Jeg ønsker mer enn gjerne å handle her i Norge, men jeg kan ikke finne samme til matchende pris. Hvor handler du da? Kanskje jeg ikke har lett godt nok?
  9. Hei folkens!! Jeg holder på og skal kjøpe ladeutstyr fra USA. Når jeg leser retningslinjene til "JetCarrier", så stusser jeg litt. "Fortolling av våpenrelaterte produkter****: 290 NOK (reloading, brass, deler, tilbehør m.m.)" Når jeg leser bestemmelsene i LovData, så finner jeg ingen restreksjoner om import av Ladeutstyr. Det nærmeste jeg kommer er patroner som har tennstift. Jeg har skjønt at export-loven i USA sier at: "Eksportlisenser for internasjonale bestillinger kreves for å sende skytevåpen eller ammunisjonskomponenter. For å få en eksportlisens trenger vi følgende varer: En bestilling på varene som ønskes, og en importtillatelse for disse varene eller et brev fra myndighetene i destinasjonslandet som sier at ingen lisens kreves. Du kan bli bedt av det amerikanske utenriksdepartementet om å få lisensen for flere gjenstander. Vi foreslår store bestillinger som kan deles inn i mindre forsendelser siden en lisens er gyldig i 48 måneder eller til alle varer er sendt, avhengig av hva som kommer først" Har noen gjort dette før, og hva er dine/deres tips til meg? Hvor får jeg i så fall tak i en "Importtillatelse"? Ja, jeg vet jeg kan kjøpe i Norge, men jeg får tak i billigere utstyr igjennom mine kontakter "over there"
  10. Skjønner. Men det må sikkert være oljebasert maling?
  11. Hei! Jeg har nettopp kjøpt meg en CZ 457 med syntetisk stokk og ønsker og lakkere denne. Jeg har sett på YouTube en film der de spreier med sprayboks i varmt vann og legge Stokken nedi så Stokken blir kamuflert. Har noen her inne erfaringer med dette? Jeg kan legge ved en video slik at dere skjønner hva jeg sikter til. Jeg lurer også på om noen vet å få tak i slik spray maling her i Norge?
  12. Hvilken 17hmr ødelegger minst på dyret da? Jeg har tenkt å bruke 17hmr på rype
  13. Jeg har vært i kontakt med min lokale våpenforhandler i dag. Han går god for hawke og mener det er mye siktet for pengene. Han mener et 3-12 sikte duger godt nok til det jeg skal bruke det til. Men han poengterer at i skumring så er de dyre optikere bedre. Men for å få et vesentlig bedre Optikk i skumringen må jeg oppe på 10 til 15 000 kroner. Hvis jeg ikke finner noe brukt Zessi innen jeg skal kjøpe våpen starten av januar Så kjøper jeg et hawke 3-12 og bruker de inntil videre.
×
×
  • Create New...