Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

jeaant

Members
 • Content Count

  649
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jeaant

  Browning bar .308 magasin 10sk eller større?

  http://fksport.se/sv/reservdelar-vapen/browning/magasinsbrunn-till-browning-bar-match Joda med denne kan du bruke match magasin forutsatt at den er i 308. Mulig at villkattene til 308 kan funke og.
 2. De uinformertes overholdelse av det regelverket vi har er relevant for de uinformertes antatte overholdelse av eventuelt nytt regelverk.
 3. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=122887580 Hau, hau sa Kalbakkken.😬
 4. jeaant

  Nærvøse naboer og gøyale betjenter

  Viktig å "trimme" naboene. Ellers er lydemper viktig.
 5. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=122472193&fks=122472193 Her har vi ett godt eksempel på at de eksisterer.
 6. Og så må det ikke kunne revurderes etter surmagans eget forgodtbefinnende. Heller ikke at AR skal bli jaktvåpen den dagen den er utdanket militært. Slik at man har stabilitet i hva som er tillatt og ikke.
 7. Og hvis det blir slik at POD kan plukke det de vil av lista når de vil så ender dette med at du må være skogeier med elgrett for å ha en boltrifle og sende inn jaktbilder for å ha en O/U hagle og alt anna blir forbudt.Og vi har noen flinkiser her i Norge som føler seg tryggere enn de bør.
 8. Gjør man det ikke sånn har man ett problem den dagen helauto Benelli Argo kommer.
 9. At man har helautisert ett opprinnelig sivilt design gjør ikke det opprinnelige sivile designet militært. Det er to forskjellige våpen. For mini sin del var dette på 70-80-90 ett spørsmål om penger for en del agensies, Rugern var billigere enn M-16 men manglet helauto.
 10. Og det er fremdeles kun Garand av de som er konstruert for militært bruk. Og helautoen kom etterpå, ikke først og er således bygget på ett sivilt design. Ikke omvendt.
 11. Og da ender dette som jeg har spådd før opp som etterlevelsen av hva man kan ha på en hagle. Før var alt som ikke var forbudt i viltloven tilatt til jakt. Og nei AR var ikke tilatt til jakt da heller.
 12. Og det dere ikke forstår er rettstilstanden rundt registrering av rifler før 6/5 2004. Det var vanlig praksis at det ikke ble anført i det hele tatt hva slags mekanisme det var på en rifle. Ikke om det var leveraction,pumpe, bolt, enkeltskudd eller halvautomat. Dette var før det generelle forbudet mot halvauto kom. Det er derfor vi har klausulen i dag om at alt kjøpt til jakt før 6/5 2004 er greit.(da kom skjemaet hvor det krysses for halvauto) Det står også at det kan videreselges, men det blir blokkert av purken, som det har blitt erfart av @Olesøn
 13. Og da går all rettsikkerhet ut vinduet, han fyren er en del eldre enn meg og kan være senil nå for alt det. Det jeg kan vite er at han ikke kan ha solgt den. (Går ikke).
 14. Jo fordi det er kalusul angående før 6 mai 2004 til jakt. Og MAK 90 er ikke militær bare ikke på lista. Og tar standard AK magasin f.eks.
 15. Jeg har ikke MAK 90, jeg veit om en, vet bare fornavnet og hvilken bygd han bor i.
×