Jump to content

GutenTag

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GutenTag's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det så rart da, eller er det du som gjør det rart? Har mye forskjellig optikk; kikkerter, sikter, mikroskoper, objektiver. Siktene er bl.a. eldre Leupold, Hensoldt, Weaver, PU, m.m. Det vil være interessant å oppleve hvordan disse faktisk fungerer, uten nødvendigvis å måtte gå til innkjøp av eget våpen og drive med skyting som fast hobby hvis man finner ut at det ikke var appellerende. Antar at det er andre på kammeret.no som også samler på sikter? Vet at det er flere purister som samler på gamle våpen som er opptatt av at ting er tidsriktig – også eventuelt tilbehør som sikter. Så en veldig særegen og unik hobby er det ikke akkurat. For de som måtte ha interesse av dette finnes det flere bøker om emnet: http://www.amazon.com/Old-Gunsights-Rifle-Scopes-Identification/dp/0896896986 http://www.amazon.com/Old-Rifle-Scopes-Nick-Stroebel/dp/0873418301 Link til litt om dette samleområdet: http://tedbrink.webs.com/
  2. Hei og hå. Se svaret mitt i forhold til dette i tråden i langholdsforumet: viewtopic.php?f=43&t=99292&p=1026923#p1026923
  3. Takk for svar ladebenken og razumny. Min tilnærming er nok noe naiv. Forstår at det er en del som bør gjennomgås på et mer grunnleggende nivå, før man eventuelt setter i gang med benke-/langholdsskyting.
  4. Det er ikke så mye “testing” av optikken som er målet, men selv å oppleve egenskapene ved de forskjellige siktene. Det blir for min del derfor feil å skulle betale andre for å “teste” disse. Videre blir det ikke det samme å spørre andre om deres subjektive opplevelser med diverse sikter. Jeg synes ikke det er meningsløst å selv oppleve hvordan noe man har samlet faktisk fungerer. Jeg tenkte på det samme i ettertid, at spørsmålene mine nok hører hjemme i nybegynnerdelen av forumet. Beklager dette.
  5. Er det da sikkert å benytte "vanlig" optikk på luftgevær som ikke er fjæroperert?
  6. OK. Oppfattet det som om skyting kun kan skje på anviste baner . Hvordan går jeg frem for å forsøke "vanlig rifleskyting"? Jeg kan ingenting om dette, så jeg vet ikke i hvilken ende jeg skal begynne Det er heller ikke skyting i seg selv som er motivasjonen min, men et ønske om å se egenskapene ved forskjellig optikk som jeg har liggende, og da er det vel såkalt langholdsskyting (eller benkeskyting?) som er tingen?
  7. Det høres unektelig merkelig ut. Rekylen fra et ordentlig gevær er vel mye kraftigere enn rekylen i et luftgevær? Det motsatte virker mer naturlig, altså at desto kraftigere rekyl, desto større påvirkning på optikkens interne deler.
  8. Jeg har en del optikk som jeg vil teste, og har tenkt litt på å kjøpe et luftgevær til dette. Optikken jeg har er kikkertsikter fra 1920-tallet og frem til i dag, primært konstruert for å benyttes i strid. Så har jeg lest et par plasser om optikk som visstnok har blitt ødelagt av å ha blitt benyttet på luftgevær. Lurer derfor på om det er slik at man på luftgevær kun kan benytte optikk som er laget spesielt for luftgevær? Eventuelt hvorfor er det slik? Eller kan jeg benytte "vanlig" optikk på luftgevær uten at det skal ha noe å si?
  9. Leser på Norges Benkeskytterforbunds hjemmesider at nærmeste klubb er Hadeland & Omegn benkeskytterklubb. Det er cirka 1,5 reisetid hver vei, og det blir da rundt 3 timer reisevei hver gang man skal skyte. Hvor ofte drar dere som driver med dette på skytebanen, og hvor lang reisevei har dere?
  10. Er det så jegerprøve eller medlemskap i skytterlag som er mest aktuelt med tanke på langholdsskyting? Kanskje begge deler? Og arrangeres det kurs i dette? Ser for meg at det kan bli noe vanskelig å begi seg ut på dette helt på egenhånd, i hvert fall for en som er helt grønn på området. Edit: Går det f.eks. an å låne våpen på bane og skyte under veiledning av instruktører, uten å erverve eget våpen? Litt synd å investere ressurser i noe man ikke er helt sikker på at man vil drive med, så det beste hadde jo vært om man kunne fått prøve det noen ganger først, for å se om det er noe man vil drive med.
  11. Hei. Jeg har lyst til å begynne med langholdsskyting, eller i hvert fall prøve det for å se om det gir meg noe. Jeg har ikke jegerprøve, og jeg er ei heller medlem i noen klubb/forening. Hvordan går jeg frem for å kunne drive med langholdsskyting? Må jeg f.eks. ta jegerprøve, selv om jeg ikke skal jakte? Og må jeg være medlem i en klubb/forening/et lag? Hvis noen kan guide meg i riktig retning, så setter jeg pris på det.
×
×
  • Create New...