Jump to content

kjellp

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kjellp

  1. Lykke til. blir sikkert arti! Om det ikke fører fram så har du ikke tapt noe annet enn tid. Som jeg nevnte så var vår hund ganske så skuddredd i begynnelsen. Mine forsøk med tilvenning på skytebanen var egentlig bare mislykket og hunden ble veldig redd av nye høye uvante lyder. Nå som han derimot forbinder skuddsmell med belønning ( vilt) er det helt motsatt. Jeg ville passet på at hunden får gode opplevelser i forbindelse med skuddsmell. Videre når du vil starte med sporing og preging på vilt tenker jeg at det er veldig viktig at du viser med kroppspråk, stemme og engasjement at det dere driver meg er skikkelig kule greier når du skal introdusere hunden for sporing på vilt. Om du tenker at sporing i bånd er det som er mest relevant anbefaler jeg virkelig boka som jeg nevnte over. Der behandles blant annet godt hvordan du kan trene opp en sporthund og hvordan forskjellig underlag gir forskjellig vitringsforhold. Snø blant annet kan gi veldig vanskelige forhold da vitringen (lukta) blir liggende nede i snøen og ikke stiger opp slik at en hundenese kan jobbe med den.
  2. Jeg har hatt et lignende prosjekt med ham her: Dvergpuddelen Bruno har vært med å felle, ender, gås rådyr, rein og grevling. Hvor mye nytte han har gjort er jo litt opp og ned. Å få fine turer med underholdning og litt utbytte for deg og hund er nok fullt mulig. Ikke minst får jo hunden en mye morsommere tilværelse enn den ville hatt ellers. For meg så har det å bruke puddelen som en slags båndhund på rådyr fungert ganske godt. Han er også kjekk å ha med på andejakt fra kano, hunden sitter bak meg og kommer å krafser på skulderen med labben når han lukter and på elva, da er det bare å gjøre seg klar til å bytte åre med hagle. Ettersøk etter småvilt fungerer også fint. Jeg har fått ham i gang på diverse vilt gjennom å oppsøke viltet med eller uten våpen, få hunden i vitring (gjerne samtidig som han ser viltet flykte) og gjøre det tydelig for hund at dette er stas og kule greier. La hunden løpe etter og se om han evt har psyke til å drive dyret en viss tid ( det har ikke min). Om du i tillegg kan felle noe og la hund spore det opp så er mye gjort. Han var forøvrig ganske skuddredd den første perioden. Men dette kom seg når han begynte å assosiere skudd med belønning/ felt vilt. Nå er skuddsmell synonymt med morro og det er ikke grenser for hvor godt skytebanen blir søkt gjennom etter vilt på vei fram for å klistre skiver... Ellers anbefaler jeg å kjøpe boka " Gå spor Fra nybegynner til ekspert" av Inger Handegård. Sporing og apportsøk er en favoritt for min hund. Jeg tenker som så at det kan være lurt å se på hva du har av jaktmuligheter og så vurdere hvordan din hun evt kan passe inn i dette. Du skriver at hunden så si aldri går lenger unna enn at du har synskontakt. kanskje den kan funke greit som støtende hund på småvilt? Lave forventninger og mye selvironi anbefales i dette prosjektet. Om ikke annet er det gode muligheter for å høste mye latter i møte med andre jegere. Det har hvertfall vi fått Lykke til!
  3. Takk for innspill. Ja jeg har faktisk kommet til samme slutning som deg og har satt kjøp av hund på vent til jeg har tilgang til egnet terreng for innlæring og jakt.
  4. Etter å ha ventet noen år på at familiesituasjonen skulle kunne tillate anskaffelse av hund ( treskjeller). Så har endelig ting kommet på plass og lykken var stor for meg, litt avmålt hos samboeren... helt til jeg begynte å sjekke litt seriøst hva som er tilgjengelig av terreng der man kan jakte skogsfugl med hund i nærheten av Voss. Da var det lite å finne og planene om hund står i fare for å stagnere igjen. Har så langt sjekket rundt på nettet snakket med Voss jff, Voss grunneiersamskipnaden og noen grunneiere jeg har oppsøkt. Det er noe varierende svar, men det generelle inntrykket er at det er ok bestand av fugl rundt omkring. Problemet er at det er ikke åpnet for jakt og ihvertfall ikke med hund. Jeg får også beskjed om at jakt med hund er noe en del grunneiere ikke ønsker. Alle tips mottas med stor takk. Jeg har mulighet til å kjøre litt, men familielogistikken går best opp med mulighet for terreng innenfor 1 times kjøreradius fra Voss. Om noen vet om grunneiere som kan tenke seg å leie ut jakta, enten i kombinasjon med hjortejakt eller som småvilt alene så er jeg meget interessert. Jeg er innstilt på å være fleksibel ift grunneiers ønsker, evt annen jakt, dele terreng med andre og annet. Vil gjerne bidra på øvrig viltstell uten for sesongen for fuglejakt. Jeg innser også at jeg antagelig må hoste opp noe tusenlapper ekstra for at dette skal kunne bli en realitet. Som sagt all hjelp og tips mottas med stor takk.
  5. kjellp

    Tung hevearm

    Da blir det kammerpuss.
  6. kjellp

    Tung hevearm

    Jeg prøver meg med et sprs da jeg ikke helt blir klok på dette. Jeg har skutt noe mer i det siste enn tidligere år. Jeg merker at ladearmen har blitt litt tyngre å løfte etter skudd. Er det noen åpenbare ting dette kan komme av? Jeg har en zastava m70 i CAL 6,5 og har hovedsakelig skutt treningsammunisjon kjøpt på den lokale sjappa ( sellier & bellot 140 grs) har ikke merket meg dette tidligere.
  7. Jeg var ute på andejakt for noen dager siden og kom over et rådyr. Da jeg har rådyrkort i dette området så byttet jeg patroner og forsøkte å stille innpå men det ble til at jeg holdt igjen skuddet da jeg ikke fikk rådyret i en skuddvinkel der jeg kunne skyte i hjerte/lunge region fra siden. Jeg hadde muligheten til å skyte enten i bogen/ brystet rett framifra eller å skyte et skudd i hodet fra ca 20 m Jeg lurer på om andre har noen erfaringer og anbefalinger. Kunne jeg ha skutt rådyret og hva ville ha vært den beste plasseringen av skuddet? Hodet eller brystet?
  8. Jeg går med tanker om å skaffe meg en hund til jakt men klarer ikke helt å bli enig med meg selv hva jeg skal gå for. Lurer på om Vorsteh vil kunne være et godt alternativ for meg. Spesielt med at de er såpass apportvillige og at de går å kunne brukes på mange forskjellige typer vilt. Jeg jakter småvilt og rein men er ikke så veldig erfaren har jaktet i ca 6 år nå, mer og mer de siste 3 . Jeg er godt vant med hunder. Hvis noen har noen erfaringer med å bruke sammme hund stående fuglehun og som bandhund på rein/ klovvilt. Evt er jeg int i om man tror det er andre raser som vil kunnne egne seg. Jeg regner ikke med at jeg skal kunne få en hund som er perfekt til begge deler, men lurer på om noen har erfaringer med å lære opp hunder til å jage fugl når de er løs og gå etter klovvilt i sæle? Vil en slik hund bare jage alt den kommer over hvis den slippes? Jeg regner med at for noen høres dette litt dumt ut men for meg hadde dette vært perfekt i forhold til hva jeg vil ha ut av en hund. Hvis det ikke er spesielt realistisk å få til noe slikt så vil jeg heller tenke på å skaffe meg en spesialist enten fuglehund eller Bandhund. Jeg håper det er noen her inne som kan hjelpe meg å avklare og evt juster forventningene til et realistisk nivå.
  9. Jeg er på vei til Setesdal Austhei og er ute etter simle og kalv. Jeg kan jakte i Vinje og Tokke. Tips til hvor jeg bør gå hadde vært supert
  10. Hei jeg lurer på om noen har erfaringer med hvor lett/ vanskelig det er å få overgangsavtaler på andre vald (østover) på hardangervidda. Og hva det er vanlig at rettighetshaverne tar betalt for dette?
  11. Sitering av overforstående innlegg er slettet jmonsen Ja det er jo en trøst. Jeg har fått høre fra andre at terrenget jeg hadde i fjor er et typisk terreng hjorten trekker i gjennom. Det kan jo være noe av grunnen til at jeg ikke så stort til dyra. Skal heller ikke se bort fra at jeg til tider var for mye oppe i terrenget. Og ikke minst gjorde en god mengde nybegynnerfeil Jeg tenker at hvis jeg skal ha hjortejakt i år igjenn så har jeg lyst til å ha muligheten til å postere på bøen for å kunne øke sjansen for uttelling på kortet. Veit ikke helt hvor jeg skal hendvende meg.
  12. Jeg er nybegynner på storvilt og hjort. Jeg hadde kort på hjort på Voss i fjor men fikk ikke noe dyr.( til tross for en kjempeinnsats) I år er jeg interessert i å kjøpe kort i næreheten av Voss hvis jeg klarer å finne en plass der jeg har mulighet til å jakte både på bøen og videre oppover i skogen. Terrenget jeg hadde i fjor hadde kun muligheter i skogen og opppover på fjellet. Hvis noen har tips til hvor jeg bør hendvende meg så hadde jeg satt stor pris på dette.
×
×
  • Create New...