Jump to content

Ricki

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ricki's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da er jeg tilbake fra skytebanen. Tenkte å dele dagens resultater. Ladet denne gangen opp til hva QL listet som maks ladning - 81.3gr Norma N-217 79gr - 3181 fps - 3215 fps 80gr - 3266 fps - 3248 fps 81gr - 3244 fps 81.3gr - Maks ladning - trykk 65000PSI - 3310 fps - 1009 m/s - 3315 fps - 1010 m/s - 3326 fps - 1014 m/s - 3331 fps - 1015 m/s - 3350 fps - 1021 m/s -Til dels mye munnigsflamme idag -Skrev forrige gang at jeg vurderte å dreie ned hylsene da jeg opplevde noe høydespredning. Lengden på hylsene var såpass like og innenfor spesifikasjoner etter fullsizing at jeg lot det være. -Løpet ble knallvarmt. For jakt ser jeg ikke noe stort problem, men jeg vurderer å gå til innkjøp på ett tjukkere og lengere løp i fremtiden (om jeg skal bruke dette kaliberet til langhold og mer baneskyting). For øyeblikket er det 65cm langt og 17mm bredt. -Edit. Har tydligvis uttalt meg på en måte som fikk enkelte til å tro at jeg var kjempe fornøyd med presisjonen på skuddene og at jeg drev presisjonstesting. Har endret på orginal posten slik at infoen jeg lovet nå er levert, uten at det skal være mulig å tyde ting jeg ikke mente å skrive. Høydespredningen jeg opplevde forrige gang er borte. Utover det så begynner jeg med presisjonstesting og jakten på "bruksladning" nå. Det har jeg egentlig ingen planer om å dele noe særlig om på forumet. Hvis jeg får tak i/går til innkjøp av ett nytt krutt som lager signifikant kjappere resultater så skal jeg si ifra. Ellers så takker jeg for meg, det var ett morsomt forsøk og det var kult å komme meg over 1000m/s. Når det er sagt så tror jeg kanskje jeg ville holdt meg til far sin løsning - 6.5x65 - om jeg skulle gjort det igjen, da hadde jeg sluppet magnum sluttstykke/magasin og tapt 100m/s.
  2. Vi får se Skal lade ferdig neste stige og fyre løs igjen imorgen. Med samme trykk på hylsen så skal winmag egentlig gå fortere, men QL har maks trykk på 264 winmag til 62000PSI kontra 65000 for .26 Nosler. Har ikke lest nok om hva slags trykk hylser egentlig tåler til å kunne si noe mer om saken, men ville vel tro at de trykk grensene er relativt konservative. Noen som vet noe mer om dette?
  3. Nosler foreslår 20N29 av VV krutt. Når det er sagt så oppga QL akkuratt den høyeste hastigheten jeg har sett ved 65000PSI med det kruttet, 1010m/s med 82.5gr. Kanskje noe som kunne vært morsomt å prøve. Når det kommer til krutt mengde så er det ikke spesielt viktig, men trykk er kritisk. Trykk er ikke noe som øker med y=x men noe som øker eksponensielt. Dermed vil forskjellen på 74 og 80gr være 15000PSI, nesten en 25% trykk økning. ¨ Når det er sagt, så har jeg tidligere nevt at jeg ikke vil lade så mye hardere enn 1000m/s. Dette er fordi det er det som er oppgitt som hastighet som kan oppnåes ved maks trykk (65000PSI). Hvis jeg da fortsetter oppover til hylsene får trykk skader så er jo det spennende, men noe jeg ikke er helt sikker på om jeg ønsker å gjøre mtp slitasje og kostnad
  4. Å herre, jeg skrev ett LANGT innlegg om hvordan det hadde gått idag, også dukket det ikke opp når jeg trykket på ok!! Det var nesten en kort novelle! Kort oppsummert: Alt gikk veldig bra! Ingen klikk eller slike problemer. Noe mer høyde spredning enn jeg helst ville se (ca fra nederste innertier strek til øverste tier strek på det værste, er for lat til å regne hvor mye det er sånn ca). Dette løser jeg nok greit med å dreie ned hylsene imorgen Det var overhodet ikke ille, men jeg er vandt til å oppnå litt bedre samlinger, og det skal jeg få til med dette kaliberet og. Etter kronografering og litt samlinger, nappet jeg av tofoten og fikk skutt prøven uten noen som helst bekymring og det er jo også litt greit. Kronograferingen viste at QuickLoad sine estimasjoner om hvilke kruttmengder som skal til for å treffe maks trykk stemmer veldig mye bedre enn Nosler sine egene da jeg fikk hastigheter på ca 900m/s med 73gr N 217. I morgen lader jeg en ny stige som stopper på 80gr - 1.3 gr bak QL sin maks ladning (maks trykk 65000 PSI). Så bærer det tilbake til banen på Onsdag, med ett håp om å treffe over 990m/s.
  5. Kun tilgjengelighet. Er veldig keen på US869, men det ble ikke solgt i lokalbutikken og sendeordningen til jaktdepotet virket komplisert. Beste måte å få tak i US869?
  6. Nye Nosler hylser... Kjøpte de første 50 fra Brownells 1600 kr Snakket med jaktdepotet og de sa de hadde bestillt noen som er på vei over, så håper kanskje prisene deres blir noe mer levelige Jeg leste litt om mulighetene for omforming, men det ble kjapt mange steg involvert.
  7. Ja det kan nok tenkes, jeg bare stusser over at de begge har satt samme max trykk, og ved max trykk har de samme hastighet, bare forskjellige krutt mengder for å komme seg dit. MEN! Jeg gjør som Nosler og starter med stiger som ender på deres max trykk. Etter jeg har fått hastighetene fra de første laderundene skal jeg tenke litt. Jeg sliter med en reel lyst for å se hvor fort dette kan gå, kontra 4000+2500 for ett nytt løp Tenker neste gang å kjøre ett skikkelig tjukt løp og eventuelt fluting. Jeg har heller ikke gjenget dette løpet, og det kan det jo hende blir akutelt med brems osv. Litt usikker på alt dette. Oprinnelig tenkte jeg bare å bruke dette kaliberet på litt langholds morro og ellers som ett jaktkaliber hvor jeg har ganske lang pointblank range. Om det neste løpet jeg kjøper blir 22mm så blir det litt vel tungt å drasse med seg på jakt. Men først så får vi se hvor mange skudd det holder. Vet du hvor lenge 6.5 RSAUM løpene pleier å vare? EDIT. Fatter skyter 6.5x65 og når han spurte Schultz & Larsen om nytt løp i dette kaliberet fikk han beskjed om at de kunne fikse det om han sendte brotsj. Kan nok tenkes at over tid, så blir det billigere for meg å sponse S&L med en brotsj så de kan lage dem ferdig i fabrikken.
  8. Brotsj har de i Arendal, så jeg fikk gjort arbeidet der Løpet er 65cm, så det er ikke sånn super langt. Max ladningen ifølge Nosler er 74gr krutt (Norma 217) til 140 gr kule. Så etter denne stigen så får jeg nok ladet til max. Morsomme er at QuickLoad og Nosler er fullstendig uenige om max ladninger, men da Nosler er veldig mye mer konservative så har jeg holdt meg til deres annbefalinger. Det som er litt spesielt er at de begge jobber med samme max trykk og hastigheter, men quickload mener det kreves 7gr mer med krutt før man kommer til max trykk og samme hastighet som Nosler mener man får ved 74gr. Skal handle en tripod til kronografen imorgen også er det skytebanetid, så får vi se
  9. Den er grei Har ladet 140gr Barnes Match Burner forann Norma 217 krutt. Startet med 71gr og ladet opp til 73gr, så ligger godt bak maks ladninger. Tenkte i første omgang egentlig bare å komme meg over 1000m/s. Etter det så er jeg ikke så sikker på om jeg er keen på å lade veldig mye hardere da det kostet en god del mtp børsemaker arbeidet (løpet måtte blåneres på nytt etter arbeidet), selvom jeg er nysjerrig på hvor fort jeg kan dytte ut kulene før hylsene begynner å ryke.
  10. Ser at denne tråden har vært 'kald' en stund nå, men tenkte bare jeg skulle høre om noen her har fått seg våpen i dette kaliberet? Fikk tilbake børsa mi for litt siden ferdig brosjet med nytt sluttstykke og har ladet min første stige, så om noen andre her har noe ladedata eller erfaringer de vil dele, eller evt er nysjerrige på hvordan det går når jeg får lagt meg ned og kronografert rundene mine så si ifra Gleder meg til å få plinget avgårde litt så jeg får sett hva denne kula kan gjøre.
  11. Nå som jeg har fått tilbake børsa fra børsemaker så er det på høytid å melde meg inn her. For en stund siden solgte jeg min Sauer 202 for å komme meg på samme platform som resten av familien. Jeg endte opp med: En Schultz & Larsen Tactical i KKC. Ett stykk løp i 6.5x55, 55cm, 15mm bredt, 14x1 gjenger. Ett stykk løp i .26 Nosler, 65cm langt, 17mm bredt. På toppen har jeg plassert en Zeiss Terra, 2-7x. Satt på "Norma 2-foten" og har ett stykk A-Tec Hertz lyddemper. I tillegg måtte jeg også rive i ett magnum sluttstykke, og det viser seg at jeg må kjøpe ett magnum magasin. Trodde egentlig jeg kom til å klare meg uten, da skuddene passet helt perfekt i magasinet, men fordi hylsene er så forbannet tjukke så blir vinkelen feil, og jeg kan ikke kammre fra magasinet. Noen som har ett magnum magasin de vil kvitte seg med? Skal en tur på banen på mandag og er spent på å begynne å kronografere den første stigen jeg har liggende i .26 Nosler.
  12. Er nysjerrig på denne modellen selv. Om du velger å kjøpe en, si gjerne ifra hvordan den funker. Hadde vært morro å by på litt for vedsiden av saltsteinen allerede kommet inn noen fine bilder fra viltkameraet
  13. Jøss, kanskje jeg hadde ett poeng alikevel da Ifølge RCBS instruksjonene jeg fikk med mine dier så skulle fullsize diene skrues en hel runde tilbake etter den rørte shellholderen. Er spent på å høre om det gjør noe forskjell! Hold oss oppdaterte om hvordan dette her går.
  14. Alt høres jo egentlig bra ut så jeg har nok ikke så veldig mye å bidra med her, men en siste tanke: Det som høres rart ut er at det ikke smeller om primeren har fått riktig strike. Uansett avstand osvosv så skal det jo etter alle naturlover smelle om det tennstiften treffer primer dypt nok. Da det er sagt, har du gjort noe hylse prep? Gravd ut primerpockets og skrapet dem rene?
  15. Hva slags våpen skyter du? Jeg slet litt med å kamre i min Schultz og Larsen og det viste seg å være en skrue som var skrudd for hardt som var synderen. Har sjekket COL din kontra andre og de virker langt ifra for lange eller korte. Altså COL virker helt fornuftig for min del. Jeg er overhodet ikke en ladeekspert, men har fått intrykket at dien burde skrues en runde tilbake igjen etter den har touchet shellholderen, men tror ikke det er årsaken. Går utfra at du passet på at du ikke er for langt nede med seatingen slik at nakken på hylsen ble bøyd? Gitt at du ikke har softstrikes, så må jeg inrømme at jeg ikke har noen gode ideer for hvorfor det ikke skal smelle, men 4 klikk på en normal mengde patroner er for mye. Har du dobbeltsjekket lengden på de som klikket?
×
×
  • Create New...