Jump to content

Tomhylse

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tomhylse

  1. Nytt spørsmål. Prøver å finne noen instruksjoner på nett om hvordan dere bruker reima til å holde børsa på stående skyting? Det er flere videoer om liggende og knestående men ingen om stående. Sikkert litt forskjellig praksis ute å går? Binder dere opp armen/hånda på noen måte? Fyr løs noen
  2. Ja, jeg kunne komme ned på den prisen på et tilbud jeg fikk, men det så jeg på som bare en engangsforeteelse. Så etter MYE fram og tilbake, slo jeg ikke til. Nå kan det vel skje at det kan dukke tilbud som er riktig bra. Jeg kjenner ikke alt som leverandørene kan skaffe heller.
  3. Har nylig undersøkt priser for å lade rekrutt ammunisjon, kom fram til at jeg sparte ca 2 kr pr patron mot for å kjøpe ferdige patroner. Med all jobben så synes ikke jeg det var verdt bryet. Hvis jeg får solgt hylsene for kr 2 pr stk er det ingenting å spare. Kanskje mer å hente på kraftigere ammunisjon?
  4. Takk for utfyllende svar! Det var dette jeg lurte på hvor langt ut en kan skyte noenlunde treffsikkert med rekruttammunisjon. Skal ikke drive mye med det. Tenkte vel at uansett så går kula i samme retningen selv på lange hold, men det gjør den tydeligvis ikke. Å holde over blir også håpløst, da kula faller så mye som den gjør. Vi har bare rekrutt ammunisjon i laget, så feltammunisjon må jeg bestille eller hente selv.
  5. Takk Jegermeistern, det var akkurat det jeg ville vite
  6. Den tabellen fungerer ikke på lange hold da det ikke er nok klikk på diopteren, men at en må sikte over.
  7. Vet at den ikke følger normalt treffpunkt slik at du kan skru opp på diopteren så langt, men jeg er nysjerrig på hvor mye jeg må sikte over på f eks 400-450-500 meter osv.
  8. Spør litt igjen jeg da.. er det noen som kan linke til, eller legge ut en tabell for denne patronen? Jeg har prøvd diverse apper og dfs kulebanegenerator, men ikke fått det til. Det jeg er ute etter er hvor mye kula faller når en skyter inn på 100 og hver femtiende meter ut til 600 meter?
  9. Hei. Hvilken type ammunisjon er det som stemmer best med busk diopteren? Det er merking på siden av siktet på 100-300-500 meter. For at dette skal stemme med klikkene når en skrur opp, må vel diopteren være "innskutt" med en bestemt type ladning/kule? Jeg vet om klikktabellene, men sett at en ikke har de...
  10. Har tenkt over det men tror det er noe jeg kommer til å slå ut av stilling før eller senere. Ellers er nok det en rimelig løsning i forhold til skytebriller.
  11. Hei, noen som har synspunkter på hvilket merke skytebriller man bør satse på? Har funnet et par merker Knobloch og Olympic champion. Finnes sikkert flere. Brukt eller nytt?
  12. Det var vel d jeg tenkte, alt som kan være litt moro, og særlig med skytevåpen involvert...gått litt for langt hysteriet etter BB sin aksjon. Har ikke akkurat fulgt med på lovendringene, men finnes det noen såkalt våpenlobby i Norge? Vi er ikke massedrapsmenn riktig alle her...
  13. Går ikke å kjøpe en slik for litt blink skyting på skytebanen?
  14. Hei! Hva slags formål må oppgis i våpensøknaden, for å få kjøpe en Garand M1 skarp? Noen som vet? Har våpentillatelse fra før.
  15. Har nå fått tak i ladeklips, takket være et av medlemmene her inne.
  16. Hei! Noen som kan selge meg en eller flere østliens hurtiglader for Mauser?
  17. Hei, noen som kan selge meg noen ladeklips til Mauser M98? Må passe til kal 6,5x55. Alle monner drar, men en 5-10 stykker burde holde lenge.
  18. Ok, takk for gode svar. Da vet jeg hvor mye jeg skal skru.
  19. Ja, da har jeg kjøpt meg børse, M67 med laminat stokk, maken til den jeg har fra før. Vært på banen noen ganger, fått litt opplæring, og vært med på konkurranse. Det gikk bra. Så er det en ting jeg lurer på, når det gjelder Busk diopteret. Hvor mange knepp skrur man pr ring på blinken? Flytter treffpunktet seg like mye både på side og høydeskruen? Har googlet litt men ikke funnet noe godt svar.
  20. Ser ut som den er godt brukt, hvordan er det med slitasje på låskasse, ev andre deler som slites og må byttes?
  21. Flere gode forslag her. Ser nok i hvilken retning det bærer:-) Har vel erfart fra andre hobbyer at en blir ikke fornøyd før en har skikkelig utstyr Derfor er det kanskje like greit å kjøpe dyrt med en gang, i stedet for å bruke penger på å reparere noe gammelt. Vil fortsatt sitte igjen med ei gammal børse. Leasing/avbetaling hørtes bra ut, hvis det fortsatt eksisterer. Undersøker det i morgen. Takk for tips!
  22. Lest litt på forumet om brukte Sauere som bare har gått noen skudd....ser den. Kan fort bli dyrt. Da får en heller klare seg med ei brukt børse. Treffe blinken blir målet i første omgang. Heller kjøpe nytt om en blir bitt av basillen.
  23. Takk for greit svar! Det blir nok best å kjøpe et brukt banegevær da.
×
×
  • Create New...