Jump to content

Røssler Titan 6

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Røssler Titan 6's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator
  • First Post

Recent Badges

1

Reputation

  1. Her en rifle med synt-stokk som forhåpentlig kan tilpasses kjæresten, og hun er betydelig mindre enn meg... Det er av den grunn behov for vesentlig kortere kolbe, men hvor kort har vi ikke klart for oss. Men et guesstimate er ca 8-10 com kortere(?). Har du erfaring med en slipbar kolbekappe som var enkel å få pen? Ser litt på denne, eller lignende: https://fjellogfriluft.no/produkt/kolbekappe-microcell-soft-146x46-15mm/ Hvordan måler vi enklest hva som er passende lengde på kolbe? (Kinnkappe tar vi senere ved behov).
  2. Yup... Fant det nå: 6.5CM => 3.40 ml 6.5x55 => 3.75 ml regnet "matematisk" skulle vel volumekspansjonen bli lik mellom 6.5x55/57cm og 6.5CM/51,7cm. Men teori og praksis...
  3. Teamet er interessant! Hvis vi holder oss til fabrikkammo, er det forskjeller i kruttyper på 6.5x55 og 6.5CM?
  4. Jeg er forelagt at krav til maksimal boghøyde for løshund til hjortejakt kun gjelder "på drevet halsende", og at feks min jämthund som kun halser i stålos således er lovlig. Men jeg finner ingen direkte tolkning av lovverket som gir grunnlag nok, etter min mening, til at jeg klarer å konkludere med det samme. -Og således vil den jo også kunne slippes på rådyrjakt, for reglene er like for hjort og rådyr - men hvem gjør vel det? Slippe ei diger elgbikkje etter rådyr?! Hvis noen klarer å vise til om dette er vurdert noe sted, med en eller annen koonklusjon, så hører jeg gjerne om det. https://lovdata.no/forskrift/2002-03-22-313/§22
  5. Ingen grunn til å prøve å jakte på plenåker. Korn og erter er det en bør finne. Og deretter, betale noe som helst? Nope! Duejakt er gratis. Kan ev dele fangsten, men da skal det da være mye i nettet!
  6. Ser det er et vell av ulike typer lokkefugl i salg. For duejakt, hva fungerer egentlig best? Hvor mange bør det være for at det skal være nok? (Dess fler dess bedre, men...)
  7. Jeg hjelper med å rydde i et dødsbo med etterlatte våpen. Skal rapportere til våpenkontoret i dag. En fin Wilcox munnlader produsert i 1973 har ikke noe synlig serienummer, annet enn at jeg kan skimte muligens "0078" eller "0018" delvis skjult av skjeftet helt bakerst på venstre side i løpet. Er dette sannsynlig serienummer? Vurderer å demontere skjeftet for å se bedre, men avventer litt. Rifla er sannsynligvis kjøpt lovlig uregistert som ny, og deretter vært i samme eie til han gikk bort. Den ser ikke ut til å ha vært skutt mye med, om i det hele tatt. Men har ikke fått belyst løpet innvendig. Det kan være jeg kan få overta den.
  8. Vortex Viper PST Gen II 1-6x24 https://www.xxl.no/vortex-optics-viper-pst-gen-ii-1-6x24-sfp-vmr-2-mrad/p/1138499_1_style Zeiss Conquest V4 1 – 4 x 24i https://www.xxl.no/zeiss-conquest-v4-1-4-x-24ill-ret-60-kikkertsikte/p/1152196_1_style Er ute etter kikkert til ny hundeførerrifle og ser på 1-4/1-6 x 24mm. For nå er toppsegmentet utelukket, selv om jeg er glad i Swaro. Av mange har jeg for nå snevret inn på disse to. Jeg liker Zeiss V4'en fordi den er svært kompakt og forholdsvis lett. Jeg liker Viper'n fordi den har meget gode hjul å skru på, og det i alle fall virker som den har noe bedre synsfelt, og med mitt øye virker noe klarere i hele synsfeltet. Viper'n er større/tyngre, men til å leve med til mitt bruk. Ingen av disse er noen premiumkikkerter, men de virker i alle fall mye bedre enn alt annet jeg har sett på i samme prissegment. Har noen synspunkter på disse to konkret? Eventuelt forslag til andre kikkerter jeg kan ha misset, som jeg bør vurdere?
  9. Har noen en god og generell informasjonsside på nett å dele? Ting jeg lurer på: 1. Må jeg ha med godkjent norsk skyteprøve eller annen gyldig dokumentasjon på treningsskudd? 2. Ammunisjon med hjemmefra, uproblematisk? Deklareres ut/inn/ut/inn? 3. Har jeg noen nytte av å ta med egen hund for ettersøk? 4. Tips om rimelige tilbydere innen rimelig kjøreavstand fra Moss. Fokus på jakt, ikke luksus/komfort. 5. Når kan man ikke jakte i Sverige?
  10. Ja det var jo ikke akkurat EN modell som heter det! -Hvilken har du? Og MOA - hva bør man satse på til elgjakt i dagslys?
  11. Har kjøpt en Rössler Titan 6 med nedkortet løp for bruk som hundeførerrifle. Ønsker å sette på et enkelt med GODT rødpunktsikte i stedet for kikkert. Disse har jeg ikke noen særlig oversikt over, og jeg ser de varierer i pris fra 1.000,- til oppunder 10.000,-. Prioritet for meg er sikkert lyspunkt i alle slags forhold, samt at siktet i seg seg må være så robust som mulig. Aimpoint SER jo greit ut i mine øyne, og de har jeg prøvd/solgt av før. Men de koster jo også mye mer enn mange andre merker. Noen som har tips om hva jeg bør se etter eller hvilke jeg bør vurdere til mitt bruk?
  12. ' Det er slik at folk fjerner sine Finn-annonser når de har solgt. Fint om du heller linker til en produktside. Skulle gjerne sett hva du mente
  13. Har liggende innvilget (elektronisk) søknad på .308win, men har snublet over en mulighet i 8x57js. Har noen endret kaliber etter innvilget søknad nylig, som vet om de krever nytt gebyr for å endre? Tidligere skrev vi jo bare over med nytt kaliber, så sklei det gjennom...
  14. Asker og Bærum, rifle. Levert mars - intet hørt (desember) Flytta til Tønsberg i sommer: Søkt rifle på ny, digitalt. 3 uker, innvilget. Flytta igjen, Holmestrand: Søkt på ny hagle - innvilget samme dag(!!) Desember 2021. Våpenkontoret i Kongsberg. De tar telefonen også, og fikser og ordner!!
×
×
  • Create New...