Jump to content

GunnarO

Members
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by GunnarO

  1. GunnarO

    Kulefett

    Blue Line ser ut til å være tilgjengelig fortsatt. Fant det her: http://www.jaktsport.no/blue-line-kulefett.html" target="_blank" target="_blank. Dette er vel samme butikk som Hommersåk Våpen & Servicesenter nevnt over. I alle fall samme adresse.
  2. Problemet med deltakelse er dere nok ikke alene om. Det ville kanskje hjelpe om stevene går lokalt i egen klubb = vante og trygge omgivelser? Norgesfelt kan arrangeres på en 25m bane som er bred nok. 10 standplasser burde holde rikelig til et mini-oppsett med en skytter pr. standplass. Blir det trangere enn det, kan man bytte skiveoppsettet etter halv runde. Har vært på stevner med 2 skytter pr. standplass, og hvor det skytes 2 standplasser for hver anvisning. Tidsbesparende. Altså maks 8 skytter i aksjon om gangen. Det oppsettet kan vel reduseres til bare en skytter pr. standplass hvor det er få deltakere og lite plass. Med absolutt minimum av arrangement, er det da nok med en ekstra person tilstede for å være standplassleder. Kjører man dette på omgang, kan man i teorien arrangere et Norgesfeltstevne hvor det bare stiller 2 skyttere, og hvor de er standplassleder for hverandre Og resultatet kan man sammenligne og rangere mot resten av Norges feltpistolskyttere. Dette må vel være ideelt for et distrikt med lange avstander, få klubber og få skyttere?
  3. Det hjelper å skyte flere stevner
  4. Dere får sette opp noen Norgesfelt-stevner. Krever lite for å få til, og får som regel plass på en 25meters bane. Er blitt veldig populært her i Sør-Trøndelag. 8 standplasser, og en skyteleder som leder alle samtidig. Gir god trening i felt-skyting, spesielt i å skyte på små skiver (som du stort sett også kan velge bort, om du ikke har noen sjanse til å treffe disse)
  5. Se paragraf 8.25.15.3 om "Oppnåelig poengsum" i NSF pistolregler. Ingen av øvelsene kan benyttes for klassesetting, hvis maks oppnådd var under 85% av maks oppnåelig, dvs mindre enn 80p i dette tilfelle.
  6. For å være klasseførende, må beste resultat i felt-øvelsen være min. 85% av maks oppnåelig. 85% av 93 = 79,05. Det betyr vel at du ikke rykker opp i A basert på dette resultatet?
  7. Eksporttillatelsen må nok HH ha som tidligere, og der er ventetiden blitt betydelig lengre enn før. Gikk vel ca 2 mnd denne gang. Jeg ble spurt etter våpenpass av Security i våpenkontrollen ved utsjekk på flyplassen, men det var ingen problemer at jeg "bare" hadde en godkjent kjøpetillatelse som var underskrevet av HH, samt kopi av eksporttillatelsen. Dette var jo ikke dansk politi, og var egentlig bare interessert i å få notert serienummeret på våpenet for kontroll på at dette ikke var stjålet. Hva som skjer i dansk byråkrati etter denne sjekken, vet jeg jo ikke. Våpenet kom i alle fall trygt fram til Værnes, hvor det ble utlevert mot å framvise legitimasjon. På rødt fantes det derimot ingen tollere til stedet kl. 2300. Jeg måtte derfor ringe nummeret som var oppgitt ved skranken, og i løpet av 20 min dukket en toller opp som tok seg av de nødvendige kontroller og stemplinger. Husk å ta vare på boardingkortet fra turen nedover, eller annen dokumentasjon for når du forlot landet, hvis våpenet koster under 6000NOK og du vil slippe å betale norsk MVA. Husk for øvrig å oppgi at du skal ha med våpen ved bestilling av returbilletten, og at du må sjekke inn i "Assistert Bagdrop". Resten "går av seg selv".
  8. Hva mener du med "tunet"? Kun polert, eller er det også byttet fjærer? Etter vekta på avtrekket å dømme, er det nok bare polert. Har justert ned vekta med skruen som går mot bladfjæra til under 4 kilo, men har ennå ikke fått testet at det smeller hver gang. Men styrken på returfjæra har vel også innvirkning på den totale avtrekksvekten?
  9. Har nettopp vært hos Hunters House i Køben. og hentet hjem en revolver. De har fått orden på de manglene som politiet hadde anmerkninger på, og har igjen lov til å selge våpen. Men kunder slipper ikke lengre inn i våpenarsenalet. Vil du se på et våpen, må de hente de våpnene du ønsker å se på ut fra lagret og inn i butikken. Ellers får de fortsatt ikke lov å sende våpen til Norge. Danske postvesen vil nemlig ikke frakte våpen, og om HH forsøker å sende noe som bare ligner et våpen eller våpendel i posten, får de det i retur. Paradoksalt nok aksepter norske tollvesen kun dansk Post som transportør av våpen fra Danmark. Dermed kan HH heller ikke benytte andre transportører som ikke har noen betenkeligheter med å frakte våpen.
  10. Har nettopp fått tak i en 686-4 Target Champion DL med tunet avtrekk. Avtrekket er glatt og fint, men føles likevel ganske tungt, spesielt enhånds. Er målt til over 5kg. Denne har tennnålen på hanen. Vurderer å bytte til Wolff fjærsett i håp om at det da blir litt lettere å trekke av.
  11. Hva blir avtrekksvekten i DA med Wolff-fjærene?
  12. Nå var det halvmaske/filtermaske jeg helst ville unngå å bruke. Har brukt en vanlig filtermaske kjøpt på Biltema. Den gjør nok jobben godt nok med rett filter, men det er litt ubekvemt å bruke denne over lengre tid, med dugging på vernebrillene som en bieffekt. Har i tillegg en vifte gående, og med åpne dører er det god gjennomtrekk i garasjen. Når jeg støper kuler, dropper jeg derfor masken. Men å bare basere seg på luftingen synes jeg blir litt risikabel;. vindretning kan snu å oppheve effekten av viften. Dessuten er man dårlig beskyttet mot bly-sprut. En helmaske med friskluft, som beskytter hele ansiktet, og som ikke er tung å puste i, var mitt ønske. Jeg fant til slutt en brukt maske beregnet på bl.a. sprøytelakkering, med en batteridrevet friskluftvifte som henges i belte: 3M™ Jupiter™ 085-00-10P Batteriturboenhet Tok så kontakt med 3M med spørsmål om hvilke filter for Jupiter som er best egnet ved smelting av bly. Måtte sende inne et HMS-skjema/produktark for blylegeringen før de ville svare noe som helst. Lastet derfor ned dette sikkerhetsbladet for Antimonbly fra Metallhuset Bergsøe AS, og sendte det inn. Fikk da oppgitt at TH2PSL partikkelfilter for Jupiter kan benyttes ved handtering av bly. Ellers ble disse 3M støvmaskene anbefalt: Aktuelle støvmasker i klasse FFP3: 3M 8833 3M 8835 3M 9332 Håper dette kan være til hjelp, om det er flere som lurer.
  13. Vurdere å finne en friskluftmaske å bruke når jeg skal smelter bly til kulestøping. Kan være mye guffe både i kulefangerbly som hjulvekter, så man bør nok beskytte seg i den grad det er mulig. Også mot eventuell blysprut. Har benyttet en vanlig filtermaske, men den gir jo ikke så mye beskyttelse mot sprut, så da må det på vernebriller i tillegg. Det blir en bedugget og tungpustet tilværelse bak alt dette. Da tenker jeg at en helmaske med filtrert friskluft må være både sikrere og mer behagelig å bruke. Er det noen som har erfaring med noe slikt? Som denne for eksempel: 3M™ Airstream™ Batteridrevet åndedrettsvern
  14. Tid for litt oppsummering og konklusjoner på denne tråden. Årsaken til problemet, og løsningen ble nok litt mer komplisert enn hva jeg hadde forestilt meg. Lee støpeblokken med mikroriller måtte jeg til slutt bare legge til sides. Uansett hva jeg forsøkte, så klarer jeg ikke å stabilisere kulene, og samtidig oppnå faktorkravet på 120 for militærfelt. Med svak nok ladning går de fint, men da med faktor på bare 115. Mikrorillene ser ikke ut til å gi godt nok grep i riflingen på Shadowen min når utgangshastighet blir høy. Resulterer nok også i mye blying. I tillegg måtte kulen settes så dypt at kulebasen ble stuket til en diameter på under .355. Noe som virker ytterligere negativt inn på presisjon. Det hjalp altså lite å kalibrere kulene til .357 eller .358. Grunnen til at kulen må settes så dypt, tror jeg må være at riflingen startet nærmere kammeret enn hva det gjør i andre våpen, i alle fall sammenlignet mot min gamle CZ 75. Jeg forsøkte deretter med to andre støpeformer. En fra Accurate Molds med standard smørerille, og en fra Hardline helt uten smøreriller. For sistnevnte måtte altså tradisjonelt kulefett erstattes med noe annet, og en ladning Hi-Tek polymercoating ble skaffet for å belegge disse. Takk til Sir som tipset om dette, og som sendte meg noen kuler belagt med Hi-Tek for testing av stoffet.  Begge disse kulene gikk stabilt uten å tumle, men fortsatt var det problem med at basen ble stuket. Disse kulene måtte også settes dypere enn hva hylsen blir utvidet med standard 9 mm ekspanderer. Om ikke kulen sitter dypt nok, så kamrer ikke patronen i Shadownen. I verste fall setter kulen seg fast i riflingen, og må fjerne med verktøy. Har nå fått prøvd hylser som er ekspandert med en M-type ekspanderer for .38 Super. Hylser velvillig tilsendt meg av Graakall for testing.  Denne utvider hylsen litt mer, og ikke minst dypere. Dermed beholder kulene formen også etter setting og crimp. Testet resultat på skytebanen forleden, og det var en markant forskjell i presisjon på de som ble skutt fra .38 Super ekspanderte hylser, og de som kom fra 9 mm ekspanderte. Skutt med støtte på 25m holdt første samling innenfor 10’er ringen på press.skiven, hvor 3 av 5 satt i samme hull. Kulene som var blitt stuket satt mere spredt, og holdt seg knapt innenfor 9’ern. Det blir nok derfor ryddet plass for en «Redding Expander 38 Super» i pressa mi med det første. En helt annen effekt av prosjektet er at jeg nå er kvitt kulefettrøyken på skytebanen. I stedet lukter det litt svidd fra de Hi-Tek belagte blykulene jeg nå har begynt å produsere.  Stor takk til alle som har kommet med gode råd og ideer.
  15. Hørte i dag fra en skytter som av en våpenforhandler ble anbefalt å ikke kjøpe CZ SP-01 Shadow med fiber i frontsiket, da dette siktet ikke var lovlig å benytte på NSF Militærfelt. I reglene fra ISSF punkt 8.4.1.3 «Sikter» står det bl.a: Sitat: «Bare åpne sikter er tillatt. Optiske eller teleskopiske siktemidler, speil, laserstråler, elektronisk projiserte punkter osv. er forbudt … Korrigerende linser og/eller filter må ikke festes til våpenet; og …» Sitat slutt Det er vel dette siktet det ble henvist til: CZ SP-01 Front Sight Fiber Optic Men selv om dette siktet kalles fiber-optic, kan jeg ikke helt se at det har noen optiske egenskaper, i den forstand at det ikke forstørrer eller lyser opp noe som helst. Fiberen som ligger i siktet gir et rødt punkt, som selvsagt kan gjøre det lettere å finne siktet mot en sort bakgrunn. Men det samme kan du oppnå med et påmalt hvit eller rødt punkt på et standard jernsikte. Det er vel en liten bit optisk fiber som er lagt inn i siktet. Fiber som bl.a. benyttes til data- og telekommunikasjon. Er dette siktet virkelig forbudt i h.t. reglene nevnt over?
  16. Da er listen over distrikt 17 Nord-Trøndelag komplett, i alle fall med de banene jeg har oversikten over.
  17. Har kronografert denne ladning, men den gav bare en faktor på 115.
  18. Har nå testet med redusert ladning. 3,4 grs N330, COL 27,05 mm. Da ble det fine, runde hull i skiva. Matingen fungerte perfekt, og presisjon var også på plass. Riktignok skjøt jeg bare 10 skudd, og holdet var bare ca. 15 m denne gangen. Men tendensen er positiv. Skal teste flere skudd på 25 m, og også utføre en kronografering for å se om de holder faktorkravet på 120. Rekylen var i alle fall veldig mild, så jeg har mine mistanker. Kan nok hende jeg kan få til enda bedre resultat ved å ekspander hylsen 2 mm dypere, slik at bakenden, egentlig hele det nederste bandet, ikke blir klemt sammen av hylsa. Da kan man kanskje få til å øke ladningen noe, om den ikke holder faktor.
  19. Dette er også en mulig løsning. Jeg benytter Lee’s Powder Thru ekspander-die. Når jeg har ekspandert hylsa med denne, og dytter kula inn for hand så langt den går, er COL 29mm. Men jeg må helt ned i COL 27mm for at patronen skal kamre fint. Med kula satt så dypt, behøver jeg ikke lengre krimpe så hardt, bare nok til at hylsemunningen er klemt inn. Da går patronen helt inn i kammeret, og faller ut av seg selv når jeg snur pipa. Kula har da beholdt sin opprinnelige diameter, bortsett fra de 2 siste mm, som er klemt sammen av hylsa. Skal forsøke denne konfigurasjon med svakere ladning for å se om den da i alle fall går stabilt. Ellers er vel løsningen å få hylsa ekspandert 2mm dypere. Vil vel uansett kunne gi bedre presisjon.
  20. Takker for mang gode innspill. Mange gode ideer her, og jeg tror de fleste har mer eller mindre rett i dette tilfellet. Men har nå grublet og målt litt mere, og kommet fram til at det nok ikke er en enkelt årsak til problemet. Settedyben er lik den som jeg bruker på Klette kulen. Slo ut en kule fra en Klette-ladning, og så at også denne kula var deformert. Eller egentlig sizet ned til .3555; altså bare en halv tusendels tomme over pipediameteren, som er ganske nøyaktig .355. Lee-kulen ble også sizet ned på samme måte. Da hjelper det altså lite å kalibrere til .357. Selv .356 blir egentlig for mye. Men Klettes kule tåler altså denne ekstra sizingen bedre. Når jeg så studerer profilen på begge kulene nærmere; setter kula i profil i skyvelæret og ser mot lyset, ser jeg at Lee kula faktisk har et mye mindre areal som ligger an mot rillene. Bakre bånd er like brede. Men Klettes har bare ett bånd framme, som også bredt. Lee har derimot mange, men svært tynne bånd. Jeg vil anta at disse ikke er like robuste, og ser for meg at rillen i pipa kan «rive» disse opp, i stedet for at kula griper tak og får en god spinn. Det vil forklare at kula ikke liker harde ladninger. Det kan altså være en idé å redusere ladningen, og kanskje også gå over til N340, som kanskje gir en mer «skånsom» start på kula, om det er nok rom i hylsa til det kruttet. Så da får jeg test litt mer. Med lavere hastighet og annet krutt. Kan bli en utfordringen å holde faktorkravet på 120 som kreves for NSF felt (1M). Har ellers tatt bort tiper-dien, og i stedet finjuster krimpen på kuleisetter-dien, slik at patronen akkurat kamrer. Men det så ikke ut til å hjelpe mot deformasjon Joda, denne Shadowen har faktisk trangere kammer andre CZ’er. Mulig jeg må finne fram Lee’s FC igjen, for å sikre meg ammo som ikke skaper ladeproblem. At kula blir presset sammen i hylsa, er selvsagt ikke ideelt, men ikke nødvendigvis en katastrofe. Men løsningen blir kanskje til slutt å bytte til en støpeform med bare en vanlig rille, eventuelt helt uten riller for kuler som skal belegges med epoxy-maling.
  21. Har du kanskje en link til butikken du handlet fra? Går det greit å bake kulene i kjøkken-komfyren, uten at man risikere forgiftet mat i ettertid?
  22. Har kjøpt blokker fra denne produsenten tidligere: http://www.accuratemolds.com/index.php Der kan du selv angi ønsket dimensjon og profil. Dyrere enn Lee, men likevel en akseptabel pris, synes jeg. Husk at det uansett kommer MVA og behandlingsgebyr på toppen av alt som importeres fra utlandet.
  23. Er faktisk veldig interessert i å prøve dette. Har du en link til en god oppskrift til hvordan man gjør dette?
  24. Jeg kjører vel økonomiløype, dvs Lee hele veien. Stort sett fornøyd med det, men ser at Shadowen er mer kresen enn alle de andre pistolene jeg lader for. Hylser er standardisert etter hva jeg lett får tak i, dvs hovedsakelig Magtech (C.B.C), men har også prøvd med Fiocchi (G.F.L). Men det er egentlig ikke en opsjon å sortere på hylsefabrikat. Hylser forsvinner fort, spesielt på feltskyting. Da blir det heller å bytte ut til en støpeform med en kuleprofil som funker godt i våpenet.
×
×
  • Create New...