Jump to content

Talenikov

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Talenikov

  1. Svaret kommer kanskje for sent, men jeg har leupold Qr montasje med medium ringer på min x-bolt. Der har jeg en Meopta meostar 2-12x50. Har ca 1mm klaring til løpet. Så antar du trenger high ringer.
  2. Drivjakt er ikke med i bildet med det første. Men å ha mulighet til raske oppfølgingskudd kan nok være lurt allikevel. Og da er vel 7x64 med lette kuler innenfor, eller? Har forøvrig mer eller mindre bestemt meg for 6,5x55 som trenings/småvilt kaliber da jeg fikk en bra pris med det løpet.
  3. Så mye tilbakemeldinger, kammeret leverer 9,3 virker interessant, men tror det blir litt mye rekyl for meg. Og kombinerer jeg det med 7x64, så har jeg ikke noe billig å trene med. 308 og 3006 er jeg egentlig ikke så interessert i. Funker fjell, men virker kjedelig. Og klart det er billig, men trenger bare ett billig kaliber til mengdetrening og da tenker jeg som nevnt 223 eller 6,5x55. Så "storvilt" kaliberet trenger ikke være billig, bare relativt snill med skulderen samtidig som det er godt nok til å stoppe en kjempegris raskt. Vil gjerne ha noe litt annerledes Når det gjelder kapp av piper kan det hende jeg beholder løpene 58cm da blaseren allerede er kort. Er det bare på drivjakt man trenger litt lengde? Har bare vært på posteringsjakt så langt.
  4. Takk for mange tilbakemeldinger Heller mot 6,5x55 og 8x57. Dere som foreslår 9,3x62, har dere erfaring med forskjell i rekyl fra 8x57? Gjerne i samme type rifle.
  5. Hei kammeret Jeg skal kjøpe en blaser r8 professional, men trenger litt hjelp til valg av kaliber. Budsjettet mitt holder til to løp. Bruksområde blir i første omgang hjort, rev, og av og til villsvin (kanskje elg og rådyr i framtiden). Vil gjerne ha muligheten til å bruke gode blyfrie kuler. Og ett av kalibrene må være billig å trene med. Etter og ha lest litt om europeiske kalibers fortreffeligheter havnet jeg først på 6,5x55 og 8x57. Men så etter å ha lest litt mer på kammeret virker 7x64 også interessant. Kanskje i kombinasjon med 223. Eneste er vel at 7x64 ikke egner seg i korte løp, hadde tenkt 47cm i 8x57 for å spare vekt og få en mer hendig rifle. Hva tenker folket?
  6. Om du er villig til å bruke litt penger, så kan jeg anbefale icebreaker sine i tynn merino ull. De er ikke veldig slitesterk, men du kan bruke de lenge uten stram lukt. Ellers har jeg hørt mye bra om t-skjorter i bambus.
×
×
  • Create New...