Jump to content

5.6×15mm

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

5.6×15mm last won the day on June 17

5.6×15mm had the most liked content!

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Spørsmålet var fra selgers perspektiv, jeg er altså selgeren. Kjøpers våpensøknad og mitt våpenkort for solgte våpen er levert til politiet. Spørsmålet var vel egentlig om noen vet hvor lang tid det går (fra selgers perspektiv) fra man leverer kjøpers våpensøknad og mitt gamle våpenkort til politiet, til våpenet ikke lenger er registrert på meg og jeg kan søke på nye våpen. Ser kanskje for meg at jeg må gjøre som Ei tohi varjata sier og be om bekreftelse på at jeg har levert salgsmelding (kjøpers søknad) og gammelt våpenkort, og kanskje sende med dette i ny våpensøknad
 2. Er det noen som har solgt våpen som kan svare på om man får en form for bekreftelse når våpenet ikke lenger står registrert på deg? Sett at jeg selger et våpen for å få plass i garderoben til et nytt, mer ønsket våpen; når kan jeg sende inn ny søknad og ikke risikere å få avslag fordi jeg fortsatt har 6 våpen registrert (på papiret)?
 3. Mulig jeg har feil her, men er det ikke pågående sanksjoner mot Russland, som stopper all import av våpen fra Russland til Norge? Man får jo ikke lenger tak i Molot-rifler og Baikal-hagler. Vet ikke om luftvåpen går under samme kategori.
 4. Men kan man bruke de uten løyve? Kan jeg ta med min 10/22 ervervet for jakt på skytebana med et 25-skudds magasin? Eller blir det et klassisk tilfelle av "det er ok at du har det, så lenge du ikke bruker det"?
 5. Det er bare å beklage at jeg ikke kan tilfredsstille alle!
 6. Hera Arms kommer med et alternativ til pumperiflemarkedet: Hera Arms VRB https://www.thefirearmblog.com/blog/2020/06/23/hera-arms-vrb-pump-action-rifle/ https://hera-arms.de/firearms/repetiergewehre/223-rem/vrb/ Kaliber: .223 Remington. Pris: 1598 euro. Et alternativ til Troy PAR? Finnes det en norsk importør av Hera Arms?
 7. Takker for interessen, Niels, men det ser ut til at rifla går til en annen bruker her på forumet som jeg har vært i kontakt med i noen dager.
 8. Kongsberg M59F1 gis bort! Har en lettere (?) modifisert Kongsberg M59F1 i kaliber 7,62x51mm som gis bort. Stokken er pussa ned og oljet om, påmontert picatinnybaser, løpet er kappet og gjenget for lyddemper (Schultz & Larsen Hardcore TMD 35 Twister følger med om ønskelig. Litt spesiell løsning her, se bilder), påmontert kolbeforhøyer og Timney sikring. Dette var et slags hobbyprosjekt jeg fikk for meg at jeg skulle begynne på for flere år siden. Tror nok ikke jeg hadde gjort det på samme måte i dag. Men men, man lærer litt. Uansett, jeg har ikke en gang skutt m
 9. 5.6×15mm

  Fraktpriser

  Irriterte meg også grønn over dette da jeg måtte bestille en liten ting fra P-V i fjor. 220 kroner tror jeg faktisk er det dyreste jeg noen gang har betalt for frakt i en norsk nettbutikk, sett bort i fra spesialtransport som tver, møbler, våpenskap osv.
 10. Man får Ruger American som både tar AR-magasiner og AICS-magasiner. Disse fungerer utmerket. Har selv en Ruger American Predator i 308 som tar AICS. Mater og skyter presist uten problemer. Det er vel heller utgavene som bruker Rugers egen magasinløsning og magasiner som har litt frynsete rykte. Mitt valg sto også mellom Ruger American Predator og Mossberg MVP. Etter å ha sett flere tester og tilbakemelding på diverse forum, så var valget enkelt. Ruger American er mye rifle for pengene. Presis og pålitelig. Mossberg MVP virker som nevnt over her mer slarkete og kresen på ammunisjon.
 11. Så pusse vekk rusten med stålull og evnt. bruke den her? https://www.skittjakt.no/tetragun/154321/tetragun-blåneringsvæske-80ml-tetragun-gun-liquid-blue-2-7-oz
 12. Heisann! Jeg gikk på trynet så det sang uti en fjellbekk under fjorårets rypejakt i Jotunheimen og fikk skrapet av en liten del av blåneringa på tuppen av løpet på Baikalen. Er det noen som har et smart og enkelt tips til å fikse dette? Det har dannet seg et lite rustlag akkurat der blåneringen er borte. Kan jeg slipe bort dette med sandpapir og lakkere over? Evnt. med hva? Bør vel være noe som gir en grei rustbeskyttelse. Hagla kosta meg 1999,- som ny, så føler det er begrensa hvor mye jeg skal investere i å fikse denne lille skaden. Setter pris på alle fors
 13. Om 10/22'en og ryker, så gir jeg opp. En ting er å ha investert en femsifra sum i en Mini-14 (delte meninger over hvor stort tap dette er), men når man i tillegg har investert minst like mye i en 10/22 så begynner det å bli betydelig summer som går rett i dass. (Om det ikke mot formodning kommer en kompensasjonsordning på plass.) Og dette punktet; 2. ikkje er tilverka med skjefte eller annan innretning som heilt eller delvis dekker oversida av pipa er så hindsides tullete at jeg ikke har ord.
×
×
 • Create New...