Jump to content

5.6×15mm

Members
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

5.6×15mm last won the day on June 17

5.6×15mm had the most liked content!

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er bare å beklage at jeg ikke kan tilfredsstille alle!
 2. 5.6×15mm

  Pump Action Rifle

  Hera Arms kommer med et alternativ til pumperiflemarkedet: Hera Arms VRB https://www.thefirearmblog.com/blog/2020/06/23/hera-arms-vrb-pump-action-rifle/ https://hera-arms.de/firearms/repetiergewehre/223-rem/vrb/ Kaliber: .223 Remington. Pris: 1598 euro. Et alternativ til Troy PAR? Finnes det en norsk importør av Hera Arms?
 3. Takker for interessen, Niels, men det ser ut til at rifla går til en annen bruker her på forumet som jeg har vært i kontakt med i noen dager.
 4. Kongsberg M59F1 gis bort! Har en lettere (?) modifisert Kongsberg M59F1 i kaliber 7,62x51mm som gis bort. Stokken er pussa ned og oljet om, påmontert picatinnybaser, løpet er kappet og gjenget for lyddemper (Schultz & Larsen Hardcore TMD 35 Twister følger med om ønskelig. Litt spesiell løsning her, se bilder), påmontert kolbeforhøyer og Timney sikring. Dette var et slags hobbyprosjekt jeg fikk for meg at jeg skulle begynne på for flere år siden. Tror nok ikke jeg hadde gjort det på samme måte i dag. Men men, man lærer litt. Uansett, jeg har ikke en gang skutt med rifla (forrige eier sa han hadde skutt et par hundre skudd) og den tar nå bare plass i garderoben. Om det er noen som har lyst på en M59F1 som de kan bygge videre på, gjøre om, bytte stokk eller hva som helst, værsegod, jeg er åpen for alt. Om ingen vil ha den går den nok dessverre til destruksjon hos politiet. Lenge, ca.: 100 cm. Løpslengde, ca.: 45 cm. Vekt, ca.: 4,3 kilo.
 5. 5.6×15mm

  Fraktpriser

  Irriterte meg også grønn over dette da jeg måtte bestille en liten ting fra P-V i fjor. 220 kroner tror jeg faktisk er det dyreste jeg noen gang har betalt for frakt i en norsk nettbutikk, sett bort i fra spesialtransport som tver, møbler, våpenskap osv.
 6. Man får Ruger American som både tar AR-magasiner og AICS-magasiner. Disse fungerer utmerket. Har selv en Ruger American Predator i 308 som tar AICS. Mater og skyter presist uten problemer. Det er vel heller utgavene som bruker Rugers egen magasinløsning og magasiner som har litt frynsete rykte. Mitt valg sto også mellom Ruger American Predator og Mossberg MVP. Etter å ha sett flere tester og tilbakemelding på diverse forum, så var valget enkelt. Ruger American er mye rifle for pengene. Presis og pålitelig. Mossberg MVP virker som nevnt over her mer slarkete og kresen på ammunisjon. Som du selv nevner så tror jeg Ruger American Ranch kan være et godt alternativ. http://www.vapen-soilen.no/nettbutikk/rifle/ruger-american-ranch-cal-556-nato-1612-41cm-1-2-28 Uansett, om du går for Ruger så anbefaler jeg at du går for en utgave med enten AR-magasiner eller AICS-magasiner.
 7. Så pusse vekk rusten med stålull og evnt. bruke den her? https://www.skittjakt.no/tetragun/154321/tetragun-blåneringsvæske-80ml-tetragun-gun-liquid-blue-2-7-oz
 8. Heisann! Jeg gikk på trynet så det sang uti en fjellbekk under fjorårets rypejakt i Jotunheimen og fikk skrapet av en liten del av blåneringa på tuppen av løpet på Baikalen. Er det noen som har et smart og enkelt tips til å fikse dette? Det har dannet seg et lite rustlag akkurat der blåneringen er borte. Kan jeg slipe bort dette med sandpapir og lakkere over? Evnt. med hva? Bør vel være noe som gir en grei rustbeskyttelse. Hagla kosta meg 1999,- som ny, så føler det er begrensa hvor mye jeg skal investere i å fikse denne lille skaden. Setter pris på alle forslag!
 9. Om 10/22'en og ryker, så gir jeg opp. En ting er å ha investert en femsifra sum i en Mini-14 (delte meninger over hvor stort tap dette er), men når man i tillegg har investert minst like mye i en 10/22 så begynner det å bli betydelig summer som går rett i dass. (Om det ikke mot formodning kommer en kompensasjonsordning på plass.) Og dette punktet; 2. ikkje er tilverka med skjefte eller annan innretning som heilt eller delvis dekker oversida av pipa er så hindsides tullete at jeg ikke har ord.
 10. Lurer på hvor streng de har tenkt til å overholde dette? Om noen ønsker å ta inn en "state compliant" utgave av for eksempel Ruger PC Carbine som sendes med et 10 skudds magasin fra fabrikk, men det er fullt mulig å kjøpe magasiner med høyere kapasitet utenom. Eller at Ruger og tilbyr rifla fra fabrikk med 17 skudds magasin. Vil dette da diskvalifisere rifla fra å bli ervervet? Dette gjelder jo og forsåvidt andre jaktvåpen som bruker AR-15 magasiner. Det at rifla og tilbys fra produsenten i utgaver med høyere magasinkapasitet.
 11. Sikker på at den ikke har forsvunnet et sted på veien?
 12. Oslo PD opplyser om 11 ukers behandlingstid, men leverte søknad 3. juni og den var ferdig behandlet 5. juli. Hadde trodd det skulle gå lenger tid spesielt nå midt på sommeren med ferieavvikling osv. Positivt overrasket!
 13. 5.6×15mm

  Demper i 5/8-24"

  Takk for svar alle sammen! Jeg kom over en A-tec Hertz 119 .30 5/8x24 på restsalg til 2226 kroner, så jeg endte opp med å gå for den i stedet. Fullt mulig at det funker med frispor på løpet og Sonic 45, men når det opplyses i produktbladet at det ikke må gjenges frispor så blir jeg litt skeptisk. Da virket A-tecen som noe tryggere, og spesielt når jeg fikk den såpass billig. Mas-36, hold meg gjerne oppdatert læll! Får nok ikke min før om ca. 6 måneder i følge forhandler da jeg bestilte versjonen som tar AICS-magasiner.
×
×
 • Create New...