Jump to content

5.6×15mm

Members
  • Posts

    344
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

5.6×15mm last won the day on January 9 2023

5.6×15mm had the most liked content!

About 5.6×15mm

Recent Profile Visitors

715 profile views

5.6×15mm's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

162

Reputation

  1. Som tidligere nevnt her så sendte jeg en lengre mail til Oslo PD etter at våpenet havnet på forbudt-lista, etter først å fått den godkjent av Oslopolitiet. Det var ingen formell klage sånn sett, men jeg etterspurte blant annet hvorfor dette våpenet plutselig ble forbudt, når POD har fått føringer fra Justisdepartementet om at det ikke skal ha noe å hva slags magasiner våpenet tar, så lenge det leveres fra fabrikk med maks 10 skudd. Denne ble sendt 30. januar. Per 17. april har jeg fortsatt ikke fått noe svar. Jeg tror jeg aldri vil få noe svar.
  2. Det er vel ingen som har sagt i media nå at det er samtale med psykolog som er løsningen. Hvor står det det? Correct me if I'm wrong. Den mest aktuelle løsningen, om dette faktisk blir reelt er vel en klassisk legeattest fra fastlege som består av en 3 minutter lang samtale om hvordan det går med deg og at fastlegen eventuelt melder videre om det er noen registrerte psykiatriske diagnoser som er aktuelle for våpeninnenhavet.
  3. Mulig det bare er noe billig ræl, men gjør nok nytta si til litt gøyal, uformell plinking: https://www.game-on.no/products/victoptics-v3-rodpunktsikte---1x22---11mm Eventuelt så kjøper du hvilket som helst rødpunktsikte med picatinny og kjøper en adapter: https://www.game-on.no/products/adapter--fra-11mm-dovetail-til-21mm-weaver https://sandefjordpaintball.no/leapers-overgang-11mm-til-21mm-picatinny-rail-mnt-dtw145
  4. Vurderer selv å lage en Krummlauf-Mini-14. Neida. Joda. Kanskje. Neida.
  5. Jeg skrev en lengre mail til våpenkontoret ved Oslo PD hvor jeg blant annet etterspurte om det var kommet nye retningslinjer fra JD ovenfor POD, ettersom JD for ett år siden sa at det ikke hadde noe å si om det fantes høykapasitetsmagasiner på markedet, så lenge våpenet ble levert fra fabrikk med magasin på maks 10 skudd. Denne korrigeringen fra JD virker det som at POD nå har gått bort i fra. Over en måned har gått uten at jeg har fått noe svar på denne mailen. Har i det minste fått tilbakebetalt våpensøknadgebyret da, så noen må ha sett mailen...
  6. Klag til POD og håp at behandlingenstiden er på flere måneder. Tidligere har klagegangen til POD tatt opptil ett år.
  7. Nå er vel denne høringa kun for det som omhandler automatisk behandling av søknader og gebyr, og ikke for alt annet folk måtte være uenig i, slik som lengde på våpen og maks antall våpen og deler. Så jeg tror ikke man kommer så langt med å klage akkurat her.
  8. Du har fått svar av andre, men det kan gå opptil et år før du faktisk får selve våpenkortet i posten, avhengig av politidistrikt. Da hadde det vært ugunstig å ikke kunne bruke våpenet i mellomtiden. Bruk kjøpers eksemplar av ferdig utfylt våpensøknad (blålappen) i mellomtiden.
  9. https://www.fgsikring.no/innbrudd/vapenskap/ FG-godkjente sikkerhetsskap eller verdiskap er skap som er godkjent etter dagens regler (FG-520, SSF 3492, EN 1143). Tolker det slik at om skapet er SSF 3492-godkjent, så er det også mer eller mindre automatisk FG-godkjent. Om du fortsatt er i tvil er det bare å sende en mail Finans Norge som er ansvarlig for FG-godkjenning: fg@finansnorge.no Jeg har sendt de et spørsmål før, de svarte raskt og ryddig.
  10. Sist jeg jeg søkte, fikk jeg levert den godkjente søknaden før betalingen var gått igjennom. Mulig det er ulik praksis i ulike distrikter. Men du kan jo bare endre forfallsdato til i dag. Så betaler du med en gang.
  11. "Våpenet leveres ifølge produsentens nettsider med inntil 10 skudds magasin. Det medfølger imidlertid en adapter, som gjør at standard pistolmagasiner fra Glock, Sig, og S&W kan benyttes i våpenet." Nei, POD, det medfølger ikke en adapter som gjør at man kan bruke pistolmagasiner i våpenet om man kjøper grunnmodellen (H027-H9). Som for øvrig er den eneste utgaven som importeres til Norge, sikkert i et forsøk for å unngå at POD skulle komme med noe slikt svada som de nettopp har gjort. Det er ingenting som bryter med våpenloven/forskriften om man kjøper modell H027-H9. Sett den på godkjent-lista og forby heller modell H027-H9G og H027-H9S. Men så lenge det finnes muligheter for en magasinadapter, så anser vel POD hele våpenet som ulovlig...
  12. Blir nok til at jeg avventer ja..
  13. Som vanlig ikke lett å forstå. Mener de?: 1. Jeg søkte på en Ruger 10/22 mens den gamle våpenloven gjaldt, og fikk den innvilget under den gamle våpenloven. Jeg kan nå bruke denne søknaden og kjøpe en Ruger 10/22 til jakt, til tross for at den nye våpenloven er i igangsatt og våpenet er i utgangspunktet forbudt. (De fleste av disse søknadene har vel uansett gått ut på dato nå...) 2. Jeg søkte på en Ruger 10/22 mens den gamle våpenloven gjaldt, men fikk den innvilget under nye våpenloven, men dette var før POD kom med sin forbudsliste. Søknaden er derfor gyldig og jeg kan kjøpe en Ruger 10/22 til jakt med denne søknaden. 3. Jeg søkte på en Ruger 10/22 etter ny våpenlov og fikk søknaden innvilget før POD kom med sin forbudsliste. Siden søknaden ble innvilget før våpenet kom på forbudslista, kan jeg erverve våpenet til jakt, til tross for at søknaden er sendt og behandlet under ny våpenlov. Om sistnevnte faktisk er reell så er det vel en del som faktisk får beholde sine 10/22 og PC Carbine som de fikk innvilget av sine lokale våpenkontor under ny lov, før POD kom med sin forbudsliste. Men det er vel kanskje litt for mye å håpe på at det kan tolkes slik? Jeg har jo en søknad på en Henry Homesteader som ble innvilget før den plutselig dukka opp på forbudslista...
×
×
  • Create New...