Jump to content

oyvindh

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

oyvindh's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fabrikknye Norma hylser, RWS tennhetter.Sammenlignet data på Norma sin side, Robsoft (jeg vet, stoler ikke blint på infoen) og ladeboken nr 7. Startet så på 19,0gr, brukte vekselvis kronograf og skive på 50 m mtp samling, deretter øket på i kruttmengde med 0,5 gr pr serie. Nå har jeg imidlertid sendt børsa på beite, og håper at når den kommer hjem igjen så har nye øyne klart å oppdage feilen. Oppfølging kommer når andre har fått testa ut børsa.....
  2. Sellier Bellot kula var 45 grs og flatbase, virket ikke å ha verken positiv eller negativ effekt.
  3. Takk for konstruktive tips! Ny testrunde på skytebanen etter grundig puss med kobberbørste++ til pussefillene ble rene. CC 52gr, 21,0gr Norma 200, 0,5mm fri flukt, uten demper. CC 52gr, 21,0gr Norma 200, 2mm fri flukt, med demper. CC 52gr, 21,5gr Norma 200, 2mm fri flukt, med demper. Sellier Bellot SP 45gr, 21,0gr Norma 200, 2mm fri flukt, med demper. Sellier Bellot SP 45gr, 21,5gr Norma 200, 2mm fri flukt, med demper. Skjøt 4 skudds serier med skytestøtte, avtrekk som burde gi en samling på 2 cm. Resultatet ble enda dårligere samling enn sist, alle seriene hadde 5-8 cm spredning på 100m. Bedding eller løpsbytte tviler jeg på jeg legger penger i. Planen er nå til slutt å teste et annet kikkertsikte jeg har.
  4. Takk for raske og konstruktive tilbakemeldinger! Jeg skal pusse enda mer, og teste litt ut forskjellige ladninger, men samtidig ha begrensede forventninger til den gamle børsa.
  5. Børsa har jeg kjøpt brukt, og jeg mistenker den har stått ubrukt i noen tiår, kanskje ikke pussa noe særlig sist gang heller. Etter første skyting sist uke var det elendig samling. Jeg ordnet så at forskjeftet ikke hadde kontakt med løpet og pusset ut mye dritt fra løpet med kobberbørste og pusselapper. Hylsene er fabrikknye og hver ladning blir veid. Jeg trodde fri flukt burde være så lite som mulig, men mulig jeg har misforstått. 30 mm er det jeg ser på som optimalt når jeg skyter med 30-06 eller .375H&H, men i .222 hadde jeg en illusjon om at det skulle bli enda bedre samling. Planen blir således å pusse enda mer løp, og kanskje må akseptere at børsa har sett sine beste dager... Når jeg lader i 30-06 og 375 har jeg ikke opplevd så store variasjoner i hastighet.
  6. Kan ikke-optimal kruttmengde og type krutt gi variasjon i hastighet og treffpunkt? Jeg har akkurat fått montert demper på en gammel Husqvarna i .222 rem. Skjøt på 100m i benk med skytestøtte. Har ladet 52gr Custom Competition og 50gr V-max med begge 21gr Norma 200 krutt, ca 0,5 mm fri flukt. Begge ladningene ga en spredning på 3 cm med 3 skudd. Det synes jeg ikke er optimal samling når anlegget og avtrekket var bra. Monterte så opp kronografen og hadde 2966 f/sek med Custom comp, og 3012 f/sek med V-max. Bekymringen var at en serie begge ladningene hadde en variasjon i hastighet på nesten 100 f/sek. Spørsmålet mitt er så om mengde krutt eller type krutt kan gi slike variasjoner i treffpunkt og hastighet? Eller er det slurvete hjemmelading…. Svaret vil jeg vel få med å teste ut div ladninger og typer krutt, men hadde vært kjekt å slippe å finne opp hjulet mange ganger.
  7. Takk for tips! Du hadde helt rett, ekspanderkula var for høyt i dien. Når jeg sjekket nivå på kula i henhold til luftehullet i dien, så hadde jeg skruet på den slik den ble for høyt oppe. Fungerer helt fint nå.
  8. Legger ved to til bilder. Det ser ikke ut som det er mye om å gjøre at det skal fungere. Eller sitter problemet i resten av dia? Når hylseholderen er helt oppe så er det kontakt med dien + en knapp ¼ omdreining til. Likevel presset jeg aldri hylsen så høyt opp da det ble mistenkelig motstand i halsen...
  9. Jeg har kjøpt et Forster Bench rest die-sett til .222 rem, men får inntrykk av at expander-kuala i den ene dine er for stor. Måler diameter på kula til drøye 5,6mm og indre diameter på en fabrikkny hylse til knappe 5,6mm. Før første test demonterte jeg dien og tørket av fett, og brukte en brukt hylse der en kule datt rett ned i hylsa. Men, hylsekragen ble brettet sammen. Neste forsøk med fabrikkny Norma hylse, hadde litt hylsefett på både expanderdien og på hylseåpningen, men det samme skjedde. Er det noe galt med dien eller må ekspander kulen poleres? Reklamasjon? Kjent problem? Jeg bruker akkurat det samme (Forster bench rest dier og Norma hylser) til 30-06 og 375H&H uten problem.
  10. Takker for gode tilbakemeldinger! Et lite tilleggsspørsmål; hvilken type kuler vil dere anbefale for en nybegynner og hvorfor?
  11. Ja, det er til revolver. Til 9 mm kjøper jeg fabrikkammo med dagens priser. Neste negative med bly er at man må passe på riktig hardhet og riktig diameter på kulene. Til nå ser jeg bare negativt med bly bortsett fra pris?
  12. Sikkert et dumt spørsmål, men hva er egentlig fordeler og ulemper med bly og mantla kuler? (Den norske ladeboka har jeg lest...) Jeg skal snart begynne å lade selv, først .38 spes så .44. Slik jeg har oppfatta det; blykuler er billigere, blykuler avgir mer dritt i løpet, blykuler lager påleiringer i diene slik at kulene etterhvert blir satt dypere og personlig synes jeg det ser mer delikat ut med mantla kuler. Jeg er altså på jakt etter argument for og imot bly og mantla kuler. Innspill?
  13. Greit, jeg tar hintet. Foresten takk for fornuftige råd!
  14. Jeg har en Feinwerkbau AW73 som er kresen på ammunisjonen. Topshot, CCI el Fiochi subsonic fungerer dårlig, Gecco og Fiochi Sport fungerer bra. Problemet er at halvparten av hylsene stopper når det gjenstår 2-3 mm på at kammeret er lukket. Fjær er byttet, pistolen er pussa grundig inkludert brosebørste i løp og kammer. Jeg har også forsøkt å putte forskjellige ubrukte hylser med og uten kuler inn i kammeret for hånd og det virker som det trange partiet er i fremre del av kammeret, ikke ved inngangen. Hvordan kan så kammeret poleres/pusses til en større diameter på AW73? (En dremel går ikke an å komme til med i fremre del av kammeret....)
  15. Ikke SSP som klubbvåpen her i Kristiansund som jeg vet om, men mulig noen i klubben har en.
×
×
  • Create New...