Jump to content

Fengerlaus84

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

About Fengerlaus84

  • Birthday 02/09/1984

Fengerlaus84's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. er det ett approbert stevne som arrangeres. alle stevner unntatt hurtig fin/grov og nais så er disse ett issf stevne i utgangspunktet. å skal derfor følge deres regler. dessuten så er det vel mere for folket rundt om på banen eventuelt publikum/ media og utenforstående som skal se at det er tomt. det er i allefall det som ble nevnt når jeg var på oppfriskningskurset for dommerne nå nettopp. Jeg er ikke helt sikker, men mener å tro at på alle approberte stevner skal det egentlig settes opp en jury. korriger meg gjerne om jeg tar feil.
  2. sier ikke det at våpen er ufarlig om det er plugget med flagg eller står i hylster. men jeg vil si det ser tryggere ut med ett våpen i hylster/bag eller i hånden så fremt jeg tydlig kan se kammerflagget. jeg bruker kammerflagg å er veldig godt fornøyd med det. grunnen til at jeg liker kammerflagg er at det er helt fysisk umulig at det er ett skudd i kammer/tønne på det våpnet som har ett slikt i. kommer det derimot en person med våpen i hylster der sleiden er fremme å man kanskje ser magasinet står i. hvem vet med sikkerhet at det er tomt??? jo det ble skjekket av funksjonær før det ble satt i hylster. men det vet ikke jeg når personen kommer til neste standplass der jeg står som funksjonær. derfor vil jeg at de fleste godtar flagg i stede for å si at: jeg har da våpenet i hylstret da er det jo tomt. ja kanskje det er det men jeg ser det ikke på avstand.
  3. kammerflagg eller ikke kammerflagg så finnes ikke ett våpen farlig så fremt personen bak er ved sine fulle fem. å siden de fleste som er med å driver aktivt med denne sporten som også er en stor internasjonal sport. så føler jeg meg trygg uansett. de er jo tross alt godkjent av folk som er satt med det ansvar å skjekke ut hver enkelt. å de er gitt tillatelse til å ha våpen i eie av politiet. tror heller vi må være gla for at ting blir sagt at så fremt det hjelper på å synligjøre at våpnet er tomt. føler meg selv mer utrygg der folk kommer med våpen i hylster å sleiden står i fremre posisjon å magasin er satt i. hvem vet hva som er i kammret ????
  4. 357 mag skal man jo ha en Manurhin Silhouette med 10 og 3/8 løp
  5. vil bare si at det er vel ikke våpnet som vinner klassen sin på stevner. det er vel oftere mannen bak våpnet som må gjøre jobben tror det er mulig å vinne med alt av våpen å kaliber, bare treningen å grunnformen er der
  6. grunnen til at mange vil ha litt forandring er vel også det at det kanskje forandrer på de som er i toppen. de fyller kanskje ikke løypene hver gang. men hva har det å si hva andre gjør. er vel mer nivået til hver enkelt skytter som skulle blitt hevet å ikke gjøre standplassene enklere med større skive. skjønner større skive med kortere tid. men det er bare å ha kortere tid på de små blinkene å det. har du ikke 100% fokus hele tiden så treffer man da ikke blinken uansett hvor stor den er nesten.
  7. sier som vingmuttern her. ingen av de som er linka er lovlige. å det er vel ikke bare hånleddet som er grensen er vel til starten av håndleddet. helt i enden av tommelrota og over.
  8. vil egentlig påstå det er veldig til variasjon i feltløypene jeg. har i år vært å skutt nm i larvik, var i larvik også 1 mai. vært på oppdal å skutt å i hele trøndelag generelt på stevner. kan helt ærlig ikke påstå at noen av de løypene er noe lik i det hele tatt. men det at en klubb kanskje ikke har så stor variasjon i sine løyper hver gang er kanskje ikke så rart. med tanke på mannskap, beliggenhet og muligheter for forskjellige ting med terreng å slikt. vil si meg litt enig i det at felt å bane skyting skal det være ett klart skille på. men det er det jo uansett mange ganger. men det med å ha "store" skiver i stede for "frimerker" er vel litt å ta i. jeg skyter, eller prøver å skyte for å bli bedre for å konkurere mot de som er i toppen hele tiden. å man blir ikke veldig mye bedre av at det er enkle figurer med nok skytetid til å nesten ikke kunne bomme på de. vil si at dersom man setter en skikkelig vanskelig løype som folk virkelig må makse i forhold til sitt beste for å kunne komme opp mot kanskje 90/100 poeng så er det en god løype å øve på. blir ikke bedre hvis det er for enkelt hele tiden. da tror jeg det er mange som hadde blitt lei av å skyte.
  9. er bare en type revolver Manurhin i cal 32. beste av det beste vil jeg si. prøvd S&W i :38 , 32 og 22. å konkluderer med at manurhin er best for meg. meget godt mulig pga fingermangeln men men
  10. gjør det enkelt, bestill en manurhin 32 match fra Børselars å få han til å tilpasse den
  11. angående camping tom så er det en camping plass rett ved innkjørslen til skytteranlegget. ca 100 meter fra hoved huset ved bane anlegget. det med innskyting i 2009 er vel mere plass mangel. eller det med transporten til å fra skyting.
  12. Fengerlaus84

    Målekasse

    forbundet har nå kommet med en målekasse som følger NM. så det er samme kasse hvert år. tror ikke det er mulig å bestille slike kasser fra forbundet nei. men du kan jo lage en som er etter mål selv.
  13. tror det rettes mer mot det bromark skriver sindre. siden etter min menig det virker som at deres klubb får informasjonen fra politiet om den personen er skikket til våpenhåndtering. slik som du skriver det er det skyttern selv som kommer å legger frem godkjennelse fra politiet. om det er det bromark mener så har jeg misforstått å beklager det.
  14. våpnet går jo akkurat dit man har skutt det inn å blinka flytter ikke plutselig på seg, så dersom man sikter der man skal å gjør alt korrekt så sitter vel skuddet i skiva uansett hvordan den ser ut. gleder meg til nm å det å ha masse hygge med mange kjente
  15. uansett merke gå for en 6". du får mindre rekyl, er det ett hold med kort tid å en del skiver da er det mindre å jobbe med for å komme på sikte igjen. merke er uvesentlig nesten så fremt det virker for deg. gikk nettopp fra en pardini gt 9 over til en STI targetmaster selv.
×
×
  • Create New...