Jump to content

Kingkong

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kingkong's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Leser i Haneviks "Norske militærgeværer etter 1867" at man slet med å oppnå ønsker utgangshastighet på Jarmanngeværet i 1885. Det ble målt 485 - 500 m/s ca 25 alen fra munningen. Spørsmålet mitt er hvordan de klare å få så presise målinger? Hvordan fungerte kronografering av kulehastighet i 1885, eller for den saks skyld enda tidligere?
  2. Takk for svar Chiefen.v-2, det var det jeg lurte på Er innforstått med alle bakdelene med dette prosjektet (dyrt, lite salgbart osv), men ikke kommer jeg til å selge den, og i økonomi ligger begrensningen nødvendigvis ikke i hvor mye penger jeg har å rutte med, men hvor mye jeg får lov av den bedre halvdel å bruke... Sikringen beholder jeg som den er. Skal uansett ikke ha låskassemontert optikk, så jeg må vurdere nødvendigheten av å smi om hevearmen. Takk for innspillet med pipa M67.
  3. Hei. Jeg sysler med tanker om å gjøre noe med en Kongsberg M59 i .30-06 (7,62X63) som jeg strengt tatt ikke bruker til så mye. Tanken er å bygge den om til ei kort, hendig lita rifle i 9,3X62 med åpne safarisikter. Primærbruksområdet vil i første omgang være jakt på korte hold, men i fremtiden er målet jobb på Svalbard, så da vil den tjene først og fremst som isbjørnbeskyttelse. Jeg har niks erfaring med byggeprosjekter, så har derfor noen spørsmål flinke folk her inne kanskje kan hjelpe meg med. 1: Er det nødvendig å rette låskassa? Kassene Kongsberg tok utgangspunkt i var gode kasser, og jeg vil tro at de rettet disse i prosessen frem mot en ferdig M59. Våpenet mitt er så og si ubrukt ut fra fabrikken, og leverer absolutt tilfredsstillende presisjon slik den står nå. 2: Vil et standard M98 aftermarked-avtrekk (eks Timney) passe rett på? Meg bekjent er det jo samme låskassa i praksis. 3: Pipa er tykk nok til at jeg har lurt på om jeg vil brosje den opp i stede for å kjøpe ny pipe. Hva er billigst, og hvem gjør eventuelt brosjejobb sør i sør-Norge? 4: Må jeg gjøre noe med støtbunnen? Rette? Patronene skiller bare en mm i lenge, så regner med at mating bør bli problemfritt. 5: Vil en hvilket som helst aftermarked-stokk passe (med unntak av kanskje å måtte utvide løpskanalen)? Jeg vil presisere at dette prosjektet fremdeles er på sonderingsfasen. Økonomien tilsier at det må nøye planlegging og sondering til før jeg begynner på noe. På forhånd takk.
×
×
  • Create New...