Jump to content

Mountainman

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mountainman

  1. Leverte 3 søknader på jakt våpen som skulle være veldig greie og godkjenne! Fikk mail fra kontoret 31 mai att søknadene var mottatt! Venter ennå!!
  2. Det Lyman 405G FN ! Bor i Sarpsborg!
  3. Dette er en winchester 1886 miroku som er levrandøren for winchester! Orginal kula for 86 lever action er 405g flat nesa fra Lyman! Det mangler fri flukt for kula! Kula har krympe rille, så den har fast sette dybde! lever rifler bruker det pga ammo matinga! Det jeg lurer på er om dette kan broses opp ! Eller dette dette reklamasjons sak?? Finner ikke noen på nettet som har dette problemet !
  4. Kjøpte en Winchester 1886 i 45/70 i 2019! Hadde tenkt og bruke den med orginal kula fra Lyman 405g flat nesa! Problemet er når jeg skal kammre patrona så får jeg problemer den siste mm , da blir kula pressa inn i riflene! Kan virke som om kammert er tilpasset nye type kuler, lettere og mer rundnesa! Er bare kjedlig og ikke få brukt orginal kula her! Har ikke hørt noen ha nevnt dette før! Kan det være en reklamasjons sak?? Noen som har vært borti dette problemet/ eller hørt noe?
  5. Noen som vet om denne vil overleve den nye våpen loven Browning match???
  6. Man bør kanskje lese innlegget en gang til fra VG! Så ser dere det vill bli innstramninger på halv auto rifler Se Ernas uttalelser !! Statsminister Erna Solberg sier til VG at det er våpen med store magasiner og stor ildkraft som nå skal ut av sivile hender. – Som jeger trenger du ikke mer enn fem skudd. Så vil det være en liten gruppe som får lov til å erverve slike våpen, og det vil være eliteskyttere på internasjonalt nivå som bruker slike våpen i konkurranse, sier Solberg. Unntak for proffe Det blir gjort unntak for noen samlere og enkelte sportsskyttere. Men du skal være en ganske god skytter og veldig aktiv før du får lov, presiserer hun.
  7. Den korrekte måten og deaktivere tennhetter er og bruke løsemidler/olje, spray dem med WD40 og lignende! det tar livet av dem!
  8. Ser ikke ut som det hjelper så mye og ha strenge våpen lover i Sverige !! http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/Lz5w4/skjutvapen-har-blivit-trend-hos-ungdomar/promo
  9. Selges uten porter også, har en selv! Kjøpte Raging Bullen pga presisjon, etter og ha prøvd en ble jeg overrasket over hvor bra disse revolverne samler ! Har en 6" selv i 454 Casull, du bør vurdere en 8" i dette kaliberet pga rekylen er ganske hard i en 6"!
  10. Kjøpte mye Speer til 1,50 på begynnelsen av 90 tallet!
  11. Med den begrunnelsen der burde det være like dårlig utvalg i våre naboland (Sverige og Danmark) noe det ikke er!
  12. Bare for noen få år siden ble det populært med villsvin jakt i Sverige da ble det nærmest avgjort av eliten at det kun var 9,3/63 som kunne brukes, da ble det solgt i bøtter span siden, nå begynner det og bli mer populært med bjørnejakt , hva blir kaliber valget her ? .375 H&H ?? Kaliber som 30/06 ol har vært brukt i hundre år er plutselig ikke brukenes lengere!!
  13. Vi får nok sende inn søknad til Pod og just, vi må ha 50BMG til den fæle bjørnen, den nekter og dø!! I Sverige blir 60-70% av 100 000 Elg skutt hvert år med 6,5 den er ikke mer hardskutt en brunbjørn. Skal vedde på minst 60-70% av Bjørner i Alaska blir skutt med 30-06!! Dette er ikke Cape Buffalo!
  14. Nå går det masse forskjellige tv programmer av folk som lever of grid ( lever i ødemarka i USA) har til gode og se noe av dem gidde og bruke annet en 30/06, sett store Brunbjørner dette sammen på stedet, store Elger også! Blir bare mer skade skyting med grove kaliber, hjelper ikke og bruke 50BMG når du treffer i ræva eller kne! Har sett nok rekyl redde folk når storvilt prøva skal tas!! Grov kaliber krever mye mer trening!!
  15. Børselars har importen til Norge!
  16. Ser ikke ut som http://www.springfield-armory.com/ lager Garand lengere! Er det bare gamle slitere man kan få tak i? Da er vel vitsen borte med og få godkjent våpenet vel?
  17. Her er prisen i Sverige! http://www.sportec.se/Produkter/Vapen/P ... id=SONX117
  18. Ok, nå skjønner jeg hvorfor sig sauer X- serie koster 5-6000,- mer her en i Sverige !!
  19. Ja, der sto det ikke stort! Litt om avtrekk bare, hva med presisjonen, sikter, osv?
  20. Tanfoglio GOLD MATCH. 9mm. Xtreme. Noen som har prøvd den? Lurer på og det kan passe til felt. Ser den bare har 1 kilo avtrekk men kan nok alltids fikses! Kvaliteten på merket har variert en del men denne serien skal være satt sammen av erfarne våpensmeder? (Har hørt det før men! ) Finner ikke mye info på nettet! For ny? Noen her som har den?
  21. Tok opp noen av disse spørsmålene når dette ble vedtatt på forbundets sider, fikk bare kjeft, ingen problem og få 12 poeng i året osv, den ene av disse sa han hadde 60 poeng, med andre ord hadde ikke gjort tydeligvis noe annet en og skyte praktisk! Uansett for meg som har nesten 20års fartstid i det gamle NFPS og er invalid og er redusert kan ikke få skyte rifle igjen, morsjonskytteren i død i Dssn! 2013 kontingenten som for øvrig var ekstra dyr i fjor kastet jeg i søpla! Hvorfor skal jeg være med i et forbund som ikke har plass til meg?
  22. Har det vært noe seriøs test av denne pistolen? Kunne tenke meg en i 6" fordi den ser ferdig ut i esken til en grei pris! Har hør diverse ryker fra før om SPS men vet ikke hva som er riktig! Noen her som eier en slik i 5"-6" som har noe bra og si om pistolen?
  23. Våpen og hylser en skyter med svartkrutt og ikke pusser med en gang og lar dem ligge over lengere tid blir bare gråe inni, men er det litt fuktighet blir det iring (grønn) og rust på stål, men så lenge det ikke kommer fuktighet kan dem ligge lenge. Men tenk på fete fingratrykk også, det kan det bli både iring og rust der også! !
×
×
  • Create New...