Jump to content

AKL

Members
 • Content Count

  326
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AKL last won the day on April 16

AKL had the most liked content!

Community Reputation

139 Excellent

Recent Profile Visitors

1,084 profile views
 1. For meg er det obligatorisk med ull innerst mot kroppen,bytter også til tørr trøye når jeg har svettet på vei til post. Bruk flere lag og vind/vanntett ytterst. Viktig at sko ikke er trange,blir iskaldt hvis det ikke er plass til luft mellom fot og sko. Votter er bedre enn hansker når du sitter stille,lett å dra av når ting skjer. Hodet avgir mye kroppsvarme så ei god lue er viktig.Et pledd eller lignende for å legge over lår/knær isolerer mye og øker komforten mye. Bra at du har skutt mye👍
 2. AKL

  Storviltkikkert

  Meostar-serien er bra saker ja.Syns 3-12x56 blir store og tunge for allround-bruk,men du får gode skumringsegenskaper med på kjøpet da.Men det får du også med x50 og til og med x42 hvis siktet er av anerkjent merke.
 3. AKL

  Storviltkikkert

  Hei,i dette pris-sjiktet ligger det mange godbiter på finn.no. Se etter noe i 2,5-10×50...Zeiss Classic,Kahles Helia for å nevne noen. Hvis det er aktuelt å kjøpe brukt da?🙂
 4. Flå skytterlag har treningskveld for jegere kl 18-20 i kveld. På Ler ca 35km sør for Trondheim.
 5. Hvor mye veier en sånn? Gratulerer med kjøpet,artig sak det der 😁
 6. Jaktmessig vil du klare deg fint uansett hva du velger,begge er kvalitets-optikk. Swaro'n vil nok holde seg bedre i pris hvis du skal selge en gang i framtida..tror jeg da.
 7. Jo,men er en Meopta 8x56 bedre i dårlig lys en feks Swaro 3-18 eller Zeiss 2,8-20? Fast forstørrelse skal vel i utgangspunktet gi bedre ytelse i dårlige lysforhold.
 8. Litt skeptisk til om Meopta og Docter holder følge med "de dyre store" når dagslyset uteblir? Noen som har erfaringer?
 9. Skulle svært gjerne hatt en Zeiss Diavari 7x50 m/lys som dedikert nattjaktsikte. Men de er vel omtrent vanlige som hønsetenner..tror jeg har sett ett sånnt på finn.no for lenge siden.
 10. Som Brunauge beskriver ja,du får kjøpt enkle reimer til jaktbruk.F.eks jegerstroppen. Har alltid reima på armen når jeg sitter på riflepost.
 11. Et rådyr er ca halvparten så stort som prøvereinen på banen.Du bør tilegne deg såpass med rifletrening at du føler deg sikker på at du kan felle dyr med et sikkert skudd. Hvis du aldri har tatt i ei rifle før,har du antagelig en vei å gå.Mer enn et par kvelder på banen. Men se å få lånt den rifla og kom i gang,du ser selv hvordan skytinga går.Og spør om hjelp underveis🙂 Tips:kjøp ei skytereim
 12. Fikk lokka inn og skutt en liten bukk i 08-tida i dag.Ble en spennende stillingskrig i høyt bringebærkratt. Fikk til slutt ei åpning og bukken datt i smellen 😊
 13. AKL

  Kikkert

  Hvis det tåler å stå på et fjærspent luftgevær er vel overgang til .22Lr problemfritt. Har ingen kjennskap til siktet så dette er bare noe jeg antar ettersom salongrifla ligger veldig lavt på rekylskalaen.
 14. Beretta-haglene vil holde seg mye bedre i pris enn tyrker-haglene du også vurderer. Har du mulighet,kjøp kvalitet. Økt eierglede er en hyggelig bonus.
 15. Nei,det skal brukes rifle.https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2002-03-22-313/KAPITTEL_5#KAPITTEL_5
×
×
 • Create New...