Jump to content

Greppe

Members
 • Content Count

  269
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Greppe


 1. 5 timer siden, Jegern73 skrev:

  og det reelle behovet🙂

  Uff, skulle det reelle behovet styre så ville jeg endt opp med en 22Lr, en 308 og en OU kal 12/70. Har jo dette i dag, men har lurt meg til fire godbiter til. Har hatt Blaser med flere løp,  det fungerte utmerket. Nå har hver børse sitt kaliber for sin jaktform. Sysler med planer om å bygge stokker som gjør de like å skyte med. Foreløpig har jeg tilnærmet lik stokk på Vixen og    Hansen samt på luftgeværet. Leter etter tilsvarende til ZKK 602 i 375H&H. 
  Beklager om dette ble litt off topic.

  • Like 1

 2. Har eid mange forskjellige kikkerter. Det jeg har endt opp med er en Leica 8x20. Fordi den er lett nok til alltid å være med på tur og et godt optisk kompromiss. Henger i kort stropp rundt halsen og er ikke i veien. Den er dog ikke veldig mye til hjelp når det blir mørkt, men den er med... Skulle jeg postere mye på kvelden ville jeg ha gått for en brukt 8x42 europeisk.


 3. Alpack raft er superlett og mye bedre egnet enn bellyboat. Alpack er ikke veldig retningsstabil eller rask, men stødig også grei i sekken om man skyter fra land. Tar fire minutter å blåse opp. Selv kinavarianten er også dyr, men det er en fantastisk allsidig farkost. Funker dog ikke på sjøen i en del vind.


 4. Ligger en Rem 700 links i 308 på Finn til 9500 med demper og tofot. 308 med demper er nesten rekylfri. Prut den ned i 8000og sett på en brukt Leupold kikkert. Da har du 5000 igjen til hagle. De dukker opp i links av og til. Ligger en Valmet 412 ou i links til 5000 på finn.

  • Like 1

 5. Har ei luftbørse, en FWB 300, som er veldig annerledes å skyte med i forhold til jaktrifla. Jeg fant en rimelig trestokk til en Rem 700 SA på Finn. Stokken var nesten ferdig men ikke spesielt forseggjort, dermed ikke noe å tape om jeg skulle drite meg ut. 

  Har ikke noe snekkerverksted, så med spisebordet som arbeidsbenk gikk jeg løs på oppgaven. Det måtte fjernes en del treverk får å få plass sakene. Brukte et 29mm hullbor av passe som fres for grovjobben. 

  Litt flaks, bakre skruehull for låskassa kunne brukes og lengen på skruen passet. Måtte finne en litt kortere skrue fremme (bilde #5). Her er treverket så tynt at jeg ikke vil forsenke. 

  Lagde en enkel avtrekkerbøyle i kydex som jeg støpte inn i karbonduk, (ikke noe glansbilde, men den virker). Da det er veldig lite gods/tre der under magasinbrønnen valgte jeg å legge forre del av bøyla inni stokken (Bilde #4). Jada stygge blanke skruer...

   

  På det siste bildet blir det tydelig at stokken og resten ikke er skapt for hverandre, men det merkes ikke når jeg skyter. 

   

  Foreløpig konklusjon: 

  Den er litt framtung, men god og skyte med og  mye nærmere sokken på Hansenbørsa.

   

   

   

   

  IMG-0642.jpg

  IMG-0643.jpg

  IMG-0644.jpg

  IMG-0647.jpg

  IMG-0648.jpg

  IMG-0646.jpg

  • Like 5

 6. Hei, er det noen som sitter igjen med avtrekkerbøyle og magasin/ innmat til Rem 700 SA med toppmating, f.eks. etter ombygging fra ADL?

  Jeg har et par prosjekter på gang, skal blant annet lage en lett karbonstokk med toppmating.

  Trenger også eventuelt bare en avtrekkerbøyle som skal sitte på en brukt 700 trestokk tilpasset FWB 300 luffe.

  Kommer egen tråd om prosjektene etterhvert.

×
×
 • Create New...