Jump to content

Greppe

Members
 • Content Count

  333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by Greppe

 1. Fikk ny pipe i til kjøkkenbenkprosjektet tidsnokk for villreinjakta.
  Den nye tynne pipa i 308 (45cm)  går utmerket. Med demper, kikkert og rembøyler klokket det hele inn på 3090 gram. Tror ikke det er mer å hente når jeg har Hansenkassa, men dette er passe vekt for lange dager med mye bæring.

  Vurderer å få noen til å legge på coating før neste sesong.

   

  Simle.jpg

  • Like 6
  • Thanks 1
 2. Neste bil blir kassevogn med 4X4.

  Kjører i dag pickup, med telt på stativ oppå planet. Veldig fornøyd med denne, men etter å ha lånt kassevogn på jobben er konklusjonen at det er mer praktisk. Lager en enkel innredning er det veldig lett fo to personer å bo komfortabelt. En kassevogn vil dog neppe bli kulere enn pickup.

   

  IMG-0619.jpg

 3. @Bell Hyggelig at det er til inspirasjon. 

  Som jeg skriver lenger opp i tråden er jeg ikke ekspert på materialer eller stokker. Veien blir til mens man går, er mottoet.

  Når det gjelder materialer fra BT så har jeg brukt duken. Den blir helt grei når epoxyen har herdet, men jeg innbiller meg at det finnes duk som er lettere å jobbe med (mykere). Epoxy fra BT har jeg lest her på forumet a skal være like bra som West System. Eneste grunn til at jeg ikke brukte det var at jeg ikke fant fram i kjemikalieavdelingen til BT. 

  Beste tips når det gjelder epoxy er å skaffe en liten elektronisk vekt. Jeg har pumpene til West System, men et trykk på de gir mer enn man normalt trenger i hver operasjon. Normalt har jeg blandet totalt 6 eller 10 gram for hver operasjon.

  Kevlarduken er dyr og kan være litt vrien å kutte, men her er oppskriften. En saks man drar over med skjerpestål fra kjøkkenet, samtidig bruker man god maskerings tape der man skal klippe. Tapen gjør klippingen lettere, fungerer som strek og hindrer at det fliser seg opp. 

  I hvilken grad det er nødvendig med kevlar innerst er jeg usikker på. Jeg brukte det for å slippe unna med kun to lag med duk. Kan hende to lag karbon hadde vært nokk. Når man bygger båt brukes kevlar ofte innerst for å gjøre skroget mer motstandsdyktig mot slag.

  Vakuumbagging er nyttig om man ønsker en lett stokk. Det er viktig at duken er mettet med epoxy og at det ikke er luftlommer.

  Når duken er mettet har ikke overskytende epoxy noen videre effekt  på styrken. Peel ply (duk som legges utenpå epoxy i vakuumposen) er nyttig, den sørger for at overskytende epoxy slipper ut og den etterlater en ru overflate som er klar for å legge neste lag på. 

  Min erfaring er at duken må legges på i to omganger, først må den legges på et tynt lag med epoksy som får herde til det blir veldig klebrig. Deretter må dette få herde før man pensler epoxy over og kjører i vakuum. Årsaken er at vakuumprosessen ellers har en tendens til å lage folder i duken.

   

   

 4. @Bly Takker, krympetape er bestilt!

  Jeg hadde i utgangspunktet slått fra med å lage stokken delbar, på grunn av regelverket om totallengde, kolbe, som enkelt kan slås inn eller felles inn, osv. 

  Etter å a studert Sakoprosjektet ditt igjen så ser jeg at den avtagbare kolben er festet fremfor pistolgrepet. Da blir jo i praksis våpenet ubrukelig uten kolben. Omtrent like hendig som kun pipe, låskasse og sluttstykke og dermed lovlig. 

  Da blir neste spørsmål: Hva slags muffe har du brukt for å skjøte på stokken. Klarer ikke å finne noe om dette i tråden, beklager om jeg har oversett noe.

 5. En veldig bra tråd for oss som ikke kvalifiserer til doktorgrad innen ballistikk. Men nå er det vel i ferd med å bli relativt nerdete.🙄 Skyting ut mot 600 meter og verifisering av BC...

  Er ikke ment som annet enn et hint om at dette kanskje kan «skremme» vekk de som egentlig var i målgruppa om jeg forstod TS korrekt. 
  Takker forøvrig for en fantastisk Inspirerende tråd. Bare synd det er langt til baner med 500m+  ...

 6. @Dodraugen er dette bløff?

  Alle Yukon Photon RT utgavene har infrarødt IR lys fastmontert, og modellene med betegnelsen "S" har IR diode med en bølgelengde på 850 nm, og modellene uten "S" har en bølgelengde på 940 nm som er helt usynlig (Black Led), og ved behov kan også ekstra IR lys kjøpes og festes til kikkertsikte. (Se tilbehør).

  Det er sakset herftra: https://www.tenoastro.no/main.aspx?page=article&artno=26392

  Jeg spør fordi jeg ikke kan nok om IR belysning.

×
×
 • Create New...