Jump to content

Greppe

Members
 • Content Count

  262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Greppe

 1. Helt rå denne tråden. Veldig inspirerende og samtidig en anelse nedslående for en som har kombinert spise- og arbeidsbord med en Dremmel som viktigste elektrisk hjelpemiddel. Keep it comming!
 2. 105gr, hva slags riflestigning har dere da?
 3. Har ei luftbørse, en FWB 300, som er veldig annerledes å skyte med i forhold til jaktrifla. Jeg fant en rimelig trestokk til en Rem 700 SA på Finn. Stokken var nesten ferdig men ikke spesielt forseggjort, dermed ikke noe å tape om jeg skulle drite meg ut. Har ikke noe snekkerverksted, så med spisebordet som arbeidsbenk gikk jeg løs på oppgaven. Det måtte fjernes en del treverk får å få plass sakene. Brukte et 29mm hullbor av passe som fres for grovjobben. Litt flaks, bakre skruehull for låskassa kunne brukes og lengen på skruen passet. Måtte finne en litt kortere skrue fremme (bilde #5). Her er treverket så tynt at jeg ikke vil forsenke. Lagde en enkel avtrekkerbøyle i kydex som jeg støpte inn i karbonduk, (ikke noe glansbilde, men den virker). Da det er veldig lite gods/tre der under magasinbrønnen valgte jeg å legge forre del av bøyla inni stokken (Bilde #4). Jada stygge blanke skruer... På det siste bildet blir det tydelig at stokken og resten ikke er skapt for hverandre, men det merkes ikke når jeg skyter. Foreløpig konklusjon: Den er litt framtung, men god og skyte med og mye nærmere sokken på Hansenbørsa.
 4. Hei, er det noen som sitter igjen med avtrekkerbøyle og magasin/ innmat til Rem 700 SA med toppmating, f.eks. etter ombygging fra ADL? Jeg har et par prosjekter på gang, skal blant annet lage en lett karbonstokk med toppmating. Trenger også eventuelt bare en avtrekkerbøyle som skal sitte på en brukt 700 trestokk tilpasset FWB 300 luffe. Kommer egen tråd om prosjektene etterhvert.
 5. Takk, da er ikke noe mer å tenke på.
 6. Noen som vet om det går an å fjerne hele klumpen fremme på pipa? Har fått tilpasset en trestokk nesten lik jaktstokken. Det blir litt framtungt.
 7. Spennende, hva er planen?
 8. Takk, bare synd de ikke har 45gr i cal 22. Jeg har bestilt, men vet ikke om de kommer.
 9. Men hvor får man tak i Rhino når hjemmelading har sluttet å ta det inn?
 10. Gratulerer. Hva måtte du ut med?
 11. Sluttproduktet ser i alle fal veldig bra ut. Litt uvanlig kolbekam, men antar at den passer deg perfekt. Gratulerer! Blir spennende å høre hvordan den er å skyte med.
 12. Husk at det er annet minstemål på pipelengde i Sverige. Ikke skråsikker, men mener det er 45 eller 46 cm.
 13. Optics trade var veldig greit. Merker de selger er Rusan og det kostet 87 Euro inkludert porto.
 14. Litt off topic, men det ser ut som om TS har fått svar så jeg forsøker. Har vurdert denne kula for bever selv, men er litt i tvil om det blir noe skinn igjen. Noen som har testet, eventuelt på rev?
 15. Greppe

  Er løpet utskutt?

  Har trekt til med momentnøkkel for å få det likt. «Passe»hardt, da jeg ikke vet hva det skal være. Ladningene har jeg vært veldig nøye med og hastighet varierer veldig lite. Hylser veies og sorteres. Mye styr for noen centimeter, men det er ikke interessant å ha børser som ikke går likt hver gang.
 16. Greppe

  Er løpet utskutt?

  Da var det testet igjen, etter bedding. Har fremdeles slengere. Får vel ta en tur til børsemaker og få det sjekket opp. Takker for alle gode innspill.
 17. Greppe

  Er løpet utskutt?

  Takk, det er en Swaro Z3 som vel er parallaksefri på 100 meter så da kan vel det utelukkes, da det er avstanden der jeg har tilgang.
 18. Greppe

  Er løpet utskutt?

  Hm, med 45 cm pipe blir det eventuelt ikke mye å gå på: Antar at en børsemaker kan si noe om tilstanden. Klarer ikke å se noe rust tegn, men har ikke bore scope. Nå er det i alle fal beddet og i morgen kveld bir det test og oppdatering. Kan feil paralaxejustering føre til at treffpunkt endres mellom to skudd?
 19. Greppe

  Er løpet utskutt?

  Jeg takker og bukker for svar. Bedder og ordner kroning før jeg eventuelt bytter løp!
 20. Greppe

  Er løpet utskutt?

  Takk Mas-36 Nei den er vel egentlig ikke beddet, for jeg trodde ikke det var helt avgjørende i et så lett kaliber. Men det er jo et steg jeg har oversett og det er jo enklere en å bytte løp... Kroning har jeg faktisk ikke tenkt på. Er dette noe man enkelt får gjort hos en børsis?
 21. Greppe

  Er løpet utskutt?

  Jeg har i et års tid vært en frustrert eier av en Sako Vixen i 222Rem. Børsa er fra tidlig 70 tall og med originalt løp i 1:14, jeg vet ikke hvor mange skudd den har gått. Etter utallige forsøk, med ladestiger, varierende settedybde og et par typer krutt (N130 og Vectan Tu 3000), vil det liksom ikke sitte. Har enkelte serier på fire skudd sub Moa, men stort sett er det mer spredning. Ofte samler tre skudd bra og en drar 3-4 cm ut. Om en ladning ser ut til å gå godt er det slutt når jeg lader opp for å verifisere. Har kronografert og hastighet er generelt veldig lik innen hver testserie. Jeg har testet 40gr Sierra HP, 45gr Rhino Solid bottom, Lapua 55gr Sp, SIerra 55gr fmj og S&B 45gr FMJ. Pipa er helt frittliggende og alt av bolter er trekt til, også på kikkert. Kikkerten er en Swaro Z3 3-10x42. Har pusset med mantelfjerner og lagt bort demperen. Jeg skyter nok til å være ganske trygg på at det ikke er gjentakende sjåførfeil. På 308 og 375 H&H opplever jeg ikke slike avvik. Har lest masse fint om både Vixen og 222 når det gjelder presisjon, så jeg heller litt mott at et løpsbytte kan være verd et forsøk. Er det noe jeg overser, eller er det sannsynlig at pipa er gone?
 22. Skal du teste for best mulig presisjon? I min verden bruker jeg opp langt mer enn 10 kuler på dette. Først tre serier av fire skudd for å finne settedybde. Deretter minst fem serier av fire skudd foe å finne ladning. Mange vil hevde at fem skudd i hver serie er bedre. Da ender man et sted mellom 30 og 50 skudd. Man kan selvfølgelig ha flaks og finne noe som samler innmari bra på første forsøk, men da vet man ikke om det er mulig å få det enda bedre uten å teste. Alle har jo sin egen formening om hva som er god nok presisjon. lykke til!
 23. @Bygdagutt Grattis med tøff børse! Takk for at du ikke lot deg overstyre av alle som var negative til prosjektet i starten
 24. Enten man velger den ene eller andre dietten er det et poeng å venne kroppen til det man skal gå på. Kommet det et radikalt diettskifte i det man legger ut på en ukestur kan det bli spennende...
×
×
 • Create New...