Jump to content

Duplex

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Duplex's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

2

Reputation

  1. Hei. Vil bytte et orginal Tikka T3 underbeslag mot et hengslet underbeslag til Remington 700 SA.
  2. Jeg beddet en Tikka T3 med godt resultat for noen år siden men jeg husker ikke hva jeg brukte. Det var ikke ordentlig beddemasse. Sansynligvis et Plastic Padding produkt. Den var blå eller mørk grå, noen som veit hva det kan ha vært? Som slippmiddel brukte jeg den gang Kiwi Shoe Polish Neutral (ikke å forveksle med Kiwi Parade Gloss, som kanskje eller kanskje ikke fungerer?). Kiwi Shoe Polish finnes ikke lengre så nå må man finne noe annet å bruke. Vaselin som slippmiddel er noe som jeg har hørt skal fungere. Noen som har prøvd dette? Jeg har mye erfaring med epoxy å laminering. Etter å ha lest gjennom tråden så tenkte jeg bare å tipse om å være nøye med blandingsforhold samt temperatur når mn bruker epoxyprodukter. Se til at epoxyen samt materialet du støper runt holder runt 20 grader når du begynner. Hold minst denne temperatur gjennom hele herdetiden å unngå hurtig temperaturveksling. Da minimeres krymping å du oppnår sterkest mulig resultat. Edit: Fant et mail til en kompis der jeg hade forklart hvordan jeg beddet å hva som ble brukt samt bilder. Jeg brukte Plastic Padding Marine Epoxy som beddemasse. Det "S" som vises i beddemassen må pusses vekk sam litt materiale i "klakken" bak hullet for skjefteskruene. Husk å bruken en tape på tuppen av rekyklakken.
  3. Visst var det et web basert program? Eller lastet man ner det til pc'n? Jeg har prøvd norma sin desktop versjon men syns den er stygg og klumpete i sammenligning med den gamle Sako.
  4. Jeg trur treffer riktig men kulen på Nr. 5 veier 180grs å det er 49.5grs krutt i. Klarte ikke å høre at det var krutt i den når jeg ristet på den fordi hylsen er nesten full. Dette er ikke hjemmeladet ammo..
  5. Finnes Sako ballistic webversion å få tilgang til fortsatt eller er det bare i appen? Den webbaserte varianten var så mye bedre å mer oversiktlig.
  6. Imponerende! Etter å ha søkt litt på nett så trur jeg du treffer på alle utenom Nr. 5 som jeg trur er Norma Oryx. Når det er sagt så har jeg også det som ser ut til å være Norma med Swift A-Frame (men ikke på bild i trådstarten da jeg trudde det var en å samme kuleførst). Oryx har små "riller" vid tuppen. Bild Nr. 5 viser det ikke godt nok men de er der. Det er litt skummelt ja. Jeg har ikke noen kuledrager men bare ved å riste på noen av skudden kan jeg høre, eller rettere sagt -ikke høre at kruttet beveger seg i hylsen. Hva skjer hvis man skyter et slikt skudd der kruttet har limt seg sammen? Her er også ett exempel på en hylse som ser helt grei ut hvis man ikke ser for nærme.. Hylsen hade litt grøn oksidering som jeg pusset vekk med en klut å litt autosol. Man kan se et mere rødfarget område med noe som ser ut som små porer i messingen. Dette er helt sikkert en svak hylse. Kan ikke høre noe krutt som beveger seg når jeg rister på den.
  7. Hei. Jeg har ikke skutt med .308 før så jeg er ikke godt kjennt med denne ammoen. Fikk noen hundre skudd fra en kjenning som hade solgt sin 308. Det meste av ammoen er ikke i original eske slik at jeg veit ikke noe om den. Helt sikkert finnes det flere ammodetektiver her på kammeret som enkelt kan kjenne forskjellen på en Norma FMJ og en Lapua HP dypt nede i lommen. For dokker er det kanskje en smal sak å se på mine bilder hva det er slags ammo jeg har. Det jeg vil vite er. Navn. Kule. Kulevekt. Angitt hastighet fra produsent* Øvr. intressant info. Som dokker sikker kan se så er noen av skudden bitt av tidens tann. Det er noen av de som jeg bare blir å hive da tuppen er sned, det er grønn oksidering over hylsen eller annet. Hva er dokkers mening om å skyte gammel ammo som denne? *EDIT Nr. 10 er ikke magnetisk, som noen spurte om.
  8. Duplex

    Demper i Sverige

    Hei. Jag har Norsk våpenlisens, norske våpen og jeg jakter på begge sider av Norge/Sverige grensa. I Norge så är det ju som bekannt helt fritt med kjöp og salg av lyddempere. Det betyr ikke att det ikke går an å få den norske motsvarigheten till svenskernes "Permanent tillstånd" utstedt i Norge, på norsk demper, av norsk politi! Tag kontakt med våpenkontoret på din politistasjon å be de om å föra in lyddemperen som våpendel i våpenregisteret. Man trenger ikke å gjöre det i Norge nei, men man kan gjöre det! Man får da ett eget våpenkort til demperen å man kan föra in den i våpenpasset om man vil. På demperens våpenkort står navn på demperens tillverkare, modellnavn og et våpendelsnummer. Dette er ett "Permanent tillstånd" som det heter på svensk! (Hvis du ikke har et unikt nummer på demperen så er dette et problem) Husk å deklarere alle våpen/deler og ammo som du reser med over grensa. Dette fölger av svensk Vapenlag: Vapenlag (1996:67) 2 kap. 13 § "Skjutvapen eller ammunition får föras in till Sverige utan särskilt tillstånd i följande fall: b) Enskilda personer, som har permanent tillstånd från behörig myndighet i Danmark, Finland eller Norge att där inneha jakt- eller tävlingsskjutvapen för eget bruk, får medföra dessa vapen med tillhörande ammunition - vid vistelse i Sverige för tillfällig användning vid jakt eller tävling här". Det som i svensk Vapenlag sies om skjutvapen gjelder også lyddempere! Vapenlag 1 kap. 3 § "Vad som sägs om skjutvapen gäller också f) slutstycken, ljuddämpare, eldrör, pipor, stommar, lådor, trummor och mantlar till skjutvapen, eller armborststommar med avfyrningsanordningar".
  9. Duplex

    Cz-Klubben

    http://kinneysshootingsupply.com/collections/cz-rails
  10. Duplex

    Cz-Klubben

    Hva slags momentnøkkel bruker/anbefaller du?
  11. Duplex

    Cz-Klubben

    Jag beställde ett sånthär igår till min CZ 455 american heldempet. http://www.aliexpress.com/premium/aimpo ... =y&catId=0 Priset er ca. $25 gratis frakt. Det tar ca 3-4 veckor att få varorna här ifrån vanligtvis. Det är såklart inte ett original Aimpoint (och det fungerar inte med IR som original T1 gör) och det är så klart inte hög kvalitet heller. Det är laga av aluminium och ska fungera ok till lätta kalibrar som 22lr. Det finns endel reviews på youtube på denna "billigvarianten". Jag har aldrig testat ut rödpunktssikte så jag ville inte lägga ut 4-5000 om jag inte kulle komma över ens med det. Med ett så billigt sikte så kan man ju pröva. Fungerar det ut till kråka på 50m så är jag nöjd och uppgraderar till original Aimpoint - Made In Sweden Man behöver också "11mm Dovetail to picatinny mount" för montering.
  12. Duplex

    Cz-Klubben

    CZ 455 American 22lr. med Alm's heldemper. Nikon Prostaff EFR 3-9x40 montert med CZ ringer. Polerade slutstykket med autosol och bomullsrondell på skruvmaksinen så nu går det lett og fint. Yodave trigger kit med nest tyngsta fjær och gul shims gav perfekt avtrekk. Kikkerten är meget god trots prisen. Den kunde ha vart montert bitte litt lavere utan att få problem med att hevarmen slår i. Er meget førnøjd med denne Verkar som att den samlar fina serier trots dålig skytestilling. Med riflen på ryggsekk og med høy puls etter en lang tur:
  13. Ser bra ut! Vurderer en sån till min 223. Har du kapat løpet på den?
  14. Duplex

    Tikkaklubben

    Äntligen fick man pröva nybössan Tikka T3 Forest S/S 223.rem (enda i sitt slag i norge?) Swarovski Habicht 2.5-10x56 4A med Leupold PRW ringar på Weaver skinna. En kjapp boresighting hemma på söndags eftermiddag. Sen tog jag en tur upp i dalen för att skyta in. Trots kallt och blåsigt med glatt liggunderlag på snöen så fick jag ganska fina 3 skott serier etter hvert. Detta var endast på ca 70m. med Lapua FMJ 55gr. Verkar lovande och bössan känns stabil! Blir nog att sätta på en hausken när jag har fått skjuta av mig såpass att jag kan senda den till våpensmeden. Fick kapat löpet och monterat en Hausken tillslut. Fungerar fantastiskt bra
×
×
  • Create New...