Jump to content

Sonic

Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sonic

 1. Sonic

  Presisjon 22 wmr

  høyere hastighet, og lavere bc gir mindre fall på kula. Kombinert med vesentlig bedre presisjon. Du kan selvf bruke avstandsmåler og kompensere da. Uansett kommer du til en avstand hvor spredningen blir så stor at det ikke er brukbart ift å kunne treffe sikkert det du sikter på.
 2. Sonic

  Presisjon 22 wmr

  Hadde en 22wmr pipe til min Cz455. Prøvde det meste men fikk aldri noe bedre enn 40mm. Og veldig ofte noen slengere som lå langt utenfor gjorde at det var umulig å stole på det til jakt. Bytta til en 17hmr pipe i samme våpenet og det er en helt annen verden. Går utrolig bra med alt jeg har prøvd av ammo. Ingen grunn til å kaste bort tiden med 22wmr når 17hmr er så mye bedre. Mindre vindavdrift og bedre rekkevidde er det også.
 3. https://www.nrk.no/nordland/hundeeier-i-bodo-skjot-elgkalv-ved-boligomrade-_-na-risikerer-han-fengsel-1.14583729
 4. kort fortalt, han er tiltalt for alt som ble nevnt i tråden, pluss litt til
 5. https://www.an.no/bodo/salten-tingrett/politi/mann-tiltalt-etter-a-ha-skutt-elg-i-boligomrade-i-bodo/s/5-4-1114457?access=granted
 6. haha, jeg ha tenkt på det samme. Men er det dermed sagt at blodsportrening er tull, og at en utrent hund klarer prøven like bra som en hund som har blitt trent på å følge eierens spor...?
 7. Er det noen som vet hvor man kan skaffe blod fra storfe? for bruk til trening av ettersøkshund, Har vært innom flere butikker, og ferskvaren sjekket med slakteri om å skaffe storfeblod, men det var ikke noe de ville levere. Matblod fra svin har de i frysedisken men har lest at det er mindre bra å bruke, pga. det lukter likt menneskeblod.
 8. Slik jeg ser det må/kan vedkommende ha forbrutt seg på ganske mange ting i denne saken. 1) Ikke holdt hunden i bånd, til tross for at han må ha vist om at det gikk elg i området 2) For å ha felt en elg utenom ordinær jakttid 3) For å felt elg i et område han ikke hadde jaktrett 4) For å ha skutt elg i mørket 5) For å ha avfyrt skudd i tettbebygd område 6) For å ha avfyrt skudd uten å ha forvist seg om sikker bakgrunn (stedet elgen ble felt er toppen av en liten åsrygg uten mulighet for å komme seg høyere enn elgen)
 9. Turstien er ikke nevnt i paragraf 3.3, med listen over turstier med utvidet båndtvang. Turstien går dog langs boligområdet (~ 50m fra boliger og en skole) over en strekning på nesten 1km. Så det spørs om paragraf 3.1 gjelder. De aller fleste holder hundene i bånd der.
 10. Jeg bor på stedet og har hatt denne elgen i hagen flere ganger. Den har holdt til i området siden i fjor høst og vært veldig lite redd for folk. Ikke noen tegn til aggressivitet eller utfall mot folk som jeg har hørt om. Vedkommende må ha vist om denne elgen ettersom han tydeligvis bor i nabolaget og det er en turløype som alle hundeeiere benytter seg av. Jeg har selv hund og har den alltid i bånd når jeg går der iallfall. Elgen ble felt rett på siden av turstien, kanskje så lite som 50m unna nærmeste bolig, så den har ikke trukket unna. Attpåtil i mørket. Istemmer på jeger av kategori TUFS. Vedkommende må ha særdeles dårlig dømmekraft og kan ikke være skikket til å inneha våpen.
 11. På en 1,5 års elgokse vi felte i dag var det mange små svarte bønneformede klumper på luftrøret. De var samme farge inni. Selv har jeg aldri sett slike. Men en av de eldre på laget sa han hadde sett slike før. Noen som kan forklare hva dette er?
 12. Sonic

  Sakoklubben

  samme kvalitet, bare lettere. Så spm til deg selv er vel om du synes de grammene du sparer er verdt 16k.
 13. Sonic

  .308 -vs- .30-06

  Jeg valgte å bytte ut udempet 30-06 til 308 m/demper for å få ned rekylen, og det har jeg ikke angret på. Forskjellen i rekyl er betydelig. I tillegg til at selvfølgelig smellet er et helt annet. Det er rett og slett veldig mye mer behagelig på alle måter. Kunne selvfølgelig satt demper på 30-06, men 308 er mer egnet til korte løp og demper. Ilustrereres godt her: Når jeg først fikk se hvor mye mer behagelig det er å bruke demper virker det nå nesten idiotisk å ikke bruke det. I jaktlaget vårt er det bare gamlekarene som ikke bruker demper. Slik tror jeg det er jevnt over overalt egentlig. Kan ikke si at det er noen merkbar forskjell i skuddreaksjon mellom 308 eller 30-06.
 14. Hvor har du den informasjonen fra? Finner ikke noe info om det noe sted. Ikke på sako.fi heller.
 15. Har en Sako 85 i 308 m/demper (elgbørsa) som jeg bruker litt på rypejakt på vinteren. Det funker den ypperlig til. Har også en 17hmr stående, innkjøpt for rypejakt, men den blir for vindfølsom og har for dårlig rekkevidde, så det blir stort sett til at jeg tar med Sakoen istedet. Eneste ulempen jeg opplever med 308 er at munningsvippen gjør at jeg mister rypa ut av siktet. Funderer derfor på å kvitte meg med 17hmrén og kjøpe en Tikka T3 i 6.5-55 som dedikert småviltrifle. Har ingen erfaring med kaliberet. Er forskjellen i rekyl på en dempet 6.5 vs dempet 308 stor nok til at det er noe poeng i det? Får jo også lettere kuler til 6.5.
 16. Sonic

  Sakoklubben

  er ikke litt av problemet med korte løp og demper på 30-06 at man reduserer levetiden på demperen, eller at den må rengjøres oftere, pga saktebrennende krutt?
 17. Sonic

  Cz-Klubben

  Det må skytes inn på nytt. Det er betydelig forskjell mellom dem.
 18. Ser at utgangshastighet er rundt 860 m/sek. Risikerer man "sprengt" fugl? Har til nå brukt 150 grains Norma Jaktmatch med godt resultat. Men kunne tenkt meg noe lettere for å ha minst mulig munningsvipp for å kunne se rypa i kikkerten etter avtrekket.
 19. Hva er den letteste FMJ fabrikkamo i 308win tilgjengelig? Ser Lapua har 123grains. Har ikke funnet noe lettere enn det, hvis man ikke skal lade selv. Tenkt å bruke til rypejakt.
 20. Sonic

  Biltema pussesaker

  Er det noen grunn til ikke å kjøpe pussestang fra Biltema? http://www.biltema.no/no/Fritid/Jakt/Vapenpleie-og-tilbehor/Pussestang-solid-2000036591/ Hva kan forskjellen bli... Mener jeg leste noe om at plastbelegget kunne legge igjen rester inni løpet, men om det er reelt problem aner jeg ikke. Ellers skulle man tro den er like god som alt annet.
 21. Sonic

  Cz-Klubben

  Ville anbefale en Boyds stokk. De er lengre og tyngre en std stokken. Gir en helt annen følelse av våpenet ift std stokken som virker som et lekevåpen. Synd de ikke kan bestilles direkte fra Boyds lengre. Men Jaktdepotet skal jo ta de inn.
 22. Sonic

  Cz-Klubben

  For gud skyld, kjøp nå en stokk for varmint løp istedet for å bruke masse tid på å mekke på en std stokk og få et dårlig resultat. Så kan du heller ha originalstokken i reserve, eller selge den. Mitt tips
 23. Sonic

  Ekstra pipe til Sako 85

  Høyere hastighet, mer energi når vi strekker holdene. Skudd på over 200-250m er ikke uvanlig der vi jakter. Kort løp på 45cm gir sånn sett en begrensning. Usikker på hva du egentlig mener med spm...
 24. Leveres det originale løp til Sako 85, eller er det løp fra andre produsenter som brukes? Pris på originalt løp? (Stainless 308) Tanken er å ha løp i to forskjellige lengder. Et kort for småviltjakt, og et i full lenge for elgjakten.
 25. Sonic

  Swarowski ds

  Om man skyter inn uten anlegg eller tofot så vil ihvertfall jeg mene at da har man med en variabel for mye (egen ustøhet). Og om man skyter med anlegg og tofot og ikke klarer ihvertfall 9ére jevnt så har man et veldig dårlig våpen eller ammo.
×
×
 • Create New...