Jump to content

Deto

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Deto's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Leser tråder om garving men det er ikke det jeg er ute etter. Når jeg vil ha pels/skinn hengende på veggen har jeg da gjort noe riktig? 1. Har skrapt rent et helt ferskt rådyrskinn. 2. Spikret det på en plate. Kjøttsiden opp. Med litt strekk i. 3. Saltet med havsalt. 4. - Har planer om å bytte ut saltet ettehvert som det suger til seg fuktighet. 5. - Tenkte så å skjære en pen kant rundt hele og henge det opp. Vil dette gi et stivt skinn som kan henge? Hva med bakterier , lukt etc. eller andre ting jeg ikke har tenkt på? Det er også litt blodsøl i pelsen ved utgangssåret så dette må vaskes på en eller annen måte. Vaske lokalt eller vaske hele pelsen/skinnet? Hvis noen kan beskrive hva de forskjellige prosessene innen skinnbehandling heter hadde det vært fint.
  2. Jeg brukte en Primos power crow. Har brukt den en gang før også og da lokket jeg inn en 10-15 kråker på en gang. Jeg blåser 4 ganger kraa om gangen. Ikke blås for hardt , med litt øving låter det rimelig likt som kråkene som kom til meg.
  3. En venn og jeg kjørte til en slags parkeringsplass inne i skogen i dag og parkerte. I det vi skravler og gjør oss klar med utstyr blåser jeg litt i kråkeskrikfløyta og vips så er det en 6-8 kråker sirklende over oss. En av dem foretar sin siste selvbestemte landing i ei furu ca. 30-40m. unna. En hendelse litt på seinvinteren har lært meg å ikke somle bort noe tid når det gjelder skuddsjanser så jeg la an min 22LR raskt opp med støtte på et nettinggjerde , vippet opp kikkertdeksler og skruddet kikkert til max , sekundet etter falt kråka rett ned. Vi ble stående og skue på alle de andre som sirkulerte rundt oss samtidig som jeg fløytet i vei. Min venn kom også til skuddsjanse rett etterpå med sin 22lr men det ble desverre bom. Resten av turen ble det litt lokking på reven og det kom også en kråkeflokk til på fløyta mi. Uten at det bød på flere skudd sjanser. Hadde vi hatt med hagler er jeg ganske sikker på at flere kråker hadde falt. Vi tar lærdom av turen og gleder oss til neste. Fikk sett an terrenget litt og det ble en fin tur i skogen.
  4. Den ble mye penere enn jeg hadde sett for meg i begynnelsen!! Rett og slett nyydelig! Og takk for skryt av bildene
  5. Hei alle sammen , har hørt mye bra om kammeret.no. Har vært i kikket litt her nå og da for noen år tilbake men det ble ikke noe mer den gangen. Men nå endelig ble beslutningen tatt , så det ble jegerkurs da , jegerprøven er nå bestått og jeg gleder meg til veien videre våpenkjøp og ikke minst å begynne å jakte! Starter med småvilt som due antar jeg og kanskje søker jeg om rådyr også , for se det an etterhvert. Mulig noe fugl i skjærgården også , hvem vet. Hunden min Maica er allerede flink til å snuse opp duer og hente dem. Takker alle her inne for masse utrolig bra kunnskap!! Hva skulle man gjort uten forum? Mvh Thomas
×
×
  • Create New...