Jump to content

oyvind1

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

oyvind1 last won the day on February 16 2018

oyvind1 had the most liked content!

Community Reputation

31 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Magasinrøret er nok ikke «forlenget», men originalt slik den ble solgt «i gamle dager», da magasinet var lovlig. Mulig samme var tilfelle med pistolgrepet også. Faktum er ihvertfall at den gang da ble en hel del av de der solgt akkurat i den konfigurasjonen der. Jeg hadde lett kjøpt den der hadde det ikke vært for atjeg har en fra før
 2. Hmmm, mener bestemt at jeg leste et sted, sannsynligvis her inne, at «noen» hevdet med autoritet at f.eks 2x10mm var bedre/sterkere/mer holdbart enn 1x20mm. Kan vi anta at «noen» tar feil? hvis vi hører på fornuft og forlater 100 meters gong ideen, og starter på 200. Vil 10 mm holde bra mot 5.56?
 3. Nei, absolutt ikke: Det skjer ikke :) Nå er det kanskje ikke nødvendig med stål så nært som 100 meter, men 12+mm? Til 5.56? Rett nok vil det bli skutt en del med stålkjerneammunisjon, men er 12 mm. og større virkelig nødvendig? Fra det jeg leser holder de fleste seg med gonger på 8-10 mm, og på amerikanske forum lovprises 3/8" og 1/2" AR500 som reneste panserstålet som står mot absolutt alt omtrent uten riper i malinga. Jeg tenkte 8-10 mm også for å få en litt lettere gong som beveger seg ved treff, også når man skyter 5.56. Er jeg på villspor? Her lukter det mulig dobling av nærere mål. Med et hull i hvert hjørne kan vi evt bolte sammen to plater for å få en 16/20/24mm. Tenker du da på 20 (15) mm som minimum ved bruk med 7,62 og 5.56, eller var du enda på .338-sporet? :)
 4. Har noen erfaring med dette? Jeg lurer på om det holder med 8mm/Hardox 450 for å skyte .338 LM på 100 meter. Selv har jeg begrenset erfaring med emnet. Jeg har skutt et begrenset antall skudd på slike plater på 100 meter med 338, men kun med 250 grains og reduserte ladninger (rundt 800 m/s V0, fritt etter hukommelsen.) Dette gikk helt greit, kun små antydninger til buler på baksiden av plata, men ingen antydning til kraterdannelser på forsiden. Årsaken til spørsmålet er at jeg skal utruste en skytebane med stålmål. Her skal skytes med kaliber fra 5.56 til .338. Jeg tenker at 8mm holder til de fleste bruk her: lett å flytte på/jobbe med og lett nok til å gi gode tilbakemeldinger om treff ved bevegelse i plata, samt billigere i innkjøp. Målene vil være fritthengende, på avstander fra 100 meter og utover. Her kan man kanskje si at det er unødvendig å tillate å skyte 338 på 100 meter, men med mange brukere etc, så kommer det sikkert til å skje uansett. Derfor bør målene tåle skudd fra .338, også på nærere hold. Man KUNNE selvfølgelig brukt 10 mm på 100 meter (evt også 200 eller lengre, om det er nødvendig) men vi ønsker å forholde oss til én type plate. Siste alternativet er å doble opp platene på nærere hold, så det skytes på en 16 mm plate, men dette vil sannsynligvis gå ut over bevegelsen og «gongen» i plata, spesielt ved bruk av 5.56. Tanker, erfaringer, synspunkter? Like greit å gå for 10 mm?
 5. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=140215840 her er det bare å by!
 6. Er sverd forbudt? Spør for en venn, som forøvrig har en machete til salgs om noen er interessert.
 7. Bestefars gamle FN Browning A5 fra ca. 1930 måtte lades på den måten
 8. Nå spesifiserte jo TS at kjøretøyet skulle ha FEM seter, såvidt jeg kan se har den range roveren bare fire og er nok derfor HELT uaktuell...
 9. oyvind1

  Annealeez

  http://www.nytelse.no/glidemiddel/anal-eaze-118-ml/essensielt/ denne er mye billigere, gjør sikkert tilnærmet samme jobben
 10. Kan man regne med at eksistensen av justeringsskruen fremst, mellom løpene er kjent for din kompis og at denne er forsøkt justert? Jeg har i allefall en slik skrue på kombiløpet mitt.
 11. http://www.horselslaben.no/index.php/produkter/jaktapparat ikke heelt det du spør om, men allikevel det som jeg har prøvd som gjengir lyd best. Kan leses litt om disse på kammeret.
 12. Til hagle har jeg aldri brukt annet enn dopapir. To tørk brettet til kvadrat og trykket inn på toppen av pussestokk uten øye.
 13. At halvautomatiske våpen med løse magasiner har et større skadepotensial enn andre våpen er ærlig talt ikke noe man kan fornekte. Hadde de ikke hatt det hadde forsvaret enda brukt Krag og Mauser M98. Man kan få livet av flere mennesker på kortere tid med slike våpen enn med ei boltrifle. Jada, gitt rette forutsetninger utgjør den jevne DFS skytter med sauer 200 en like stor «risiko», men for en tilfeldig gærning stilt opp i umiddelbar nærhet av en folkemasse er et automatvåpen mer egnet for ødeleggelse. Nettopp derfor er slike systemer brukt av militære over hele verden. Å argumentere for at disse våpnene ikke er farligere i feil hender enn andre våpen er latterlig og kommer ikke til å overbevise noen våpenmotstandere om at det er feil å forby Mini 14 - og eventuelt i forlengelse flere og flere automatvåpen. For ikke å snakke om det barnslige argumentet om at lastebiler er enda farligere - selvfølgelig er de det. Det kan du på en god dag overbevise den jevne borger om. Den jevne borger ser nok også at lastebilen er nødvendig for samfunnet, og dermed et nødvendig onde. Det er litt verre å overvevise vedkommende om at DSSN ARen min stiller i samme samfunnsnødvendige liga. Så kan vi være så snill å la den stakkars lastebilen være, og slutte med sutreargumentet om at alle mulige andre våpen, kjøretøy, bensinkanner og kulepenner i robust kvalitet er like farlige som automatvåpen med løse magasiner? Kan vi heller fokusere på at Norge ikke har et problem med misbruk av lovlige våpen av disse våpentypene - og ikke i nevneverdig grad andre lovlig registrerte våpen heller. Norske våpeneiere må gjennom bakgrunnssjekk for å få erhverve våpen. Alle våpen er registrerte og kan dermed ikke uten videre selges/lånes/gis bort til en tilfeldig tredjepart uten tilsvarende bakgrunnsjekk. Til sist har vi krav til oppbevaring som besørger at tyveri (med påfølgende misbruk) heller ikke er et problem.
×
×
 • Create New...