Jump to content

oyvind1

Members
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Days Won

  1

oyvind1 last won the day on February 16 2018

oyvind1 had the most liked content!

Community Reputation

40 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kvikksølv, uran og asbest utvinnes også fra naturen. Tviler på at det av den grunn anbefales hverken å pleie fysisk nærhet, innta eller å kaste disse stoffene i naturen av den grunn. «Det kommer fra naturen» argumentasjonen blir litt for enkel, og blir talende nok gjenbrukt hyppig blant marihuanarøykere og naturmedisinere.
 2. oyvind1

  Vinterjaktdress

  https://www.coldskills.com/shop/product/taiga-field-jacket-lwo-tsup?tm=&sm=
 3. Gammel tråd, men kanskje noen vet, og kan ta seg bryet med å forklare hvordan man fikser dette enkle problemet?
 4. Dette minte meg på at jeg ikke lenger klarer å finne facebooksiden «dårligt udstoppede ræve», noen som vet hva som skjedde med den? I mellomtiden dekker denne opp mye av behovet: https://m.facebook.com/pg/daarligtudstoppededyr/photos/?ref=page_internal&mt_nav=0
 5. Litt svar som forventet nei, jeg kjenner ingen med fres, da hadde det blitt frest. Folk som spør hvor man bor har en tendens til selv å bo på østlandet, jeg bor langt unna de fleste gode tips, men nå skal i utgangspunktet ikke hullene være runde, så jeg kan ikke følge oppskriften 100%. M67 nevner ca. 15 minutter pr hull. Det er omtrent så lang tid jeg har brukt, hadde bare håpet å korte tiden litt ned, jeg har 10 flere hull å lage. Angående stålkvaliteten så er det nok noe mykstål-greier, vanlig vinkelprofil, har prøvd meg på å bearbeide hardox før, og ja, kjedelig materiale å drive garasjemekk med...
 6. Jeg har prøvd noe lignende. Jeg har sikkert boret for fort, så borene mine har blitt sløve, men det tok ihvertfall vinter og votter før jeg kom gjennom. Inspirerte ikke umiddelbart til fortsettelse av konseptet...
 7. Jeg har i kveld latt meg selv plage med litt metallsløyd. I den forbindelse har jeg laget et par firkantede hull i ca. 4-5 mm stål av en eller annen kvalitet - en vinkelprofil. Hullene skal være ca to cm lange og ca. en cm brede. Dette tok meg betydelig lenger tid enn forventet. Jeg ønsker derfor tips til hvordan man enklest oppnår slike hull. Jeg har tilgjengelig vinkelsliper, multikutter, bajonettsag, stikksag, sirkelsag, dremel, drill og håndverktøy. Shoot!
 8. Verdig: bl.a. «Er verdt ...» betydningen blir altså «objektet er verdt en bekymring». «Å løse»
 9. Jeg endte opp med Stihl-malen som er linka av Wintel over. Kjøpte den i dag og har fått slipt noen ganger. Synes det funker bra, veldig bra! Men nå er ikke erfaringsgrunnlaget mitt det største, så godt mulig andre ting funker bedre, men dette var ikke vanskelig å få til i det hele tatt, går relativt raskt og kjedet blir merkbart vassere. Alt i alt meget fornøyd!
 10. https://www.amazon.co.uk/dp/B004IW30LC?tag=uk-tools-21 Har noen prøvd denne? Jeg er ganske ny på kjedefiling og ser for meg at noe sånt. vil ta litt av vitenskapen ut av det. Også: når nye sagkjeder koster 120 kroner på Biltema, hvor mye vits er sliping?
 11. Vedkommende kan ha søkt på grunnlag av å være militært personell.
 12. Har du mulighet til å poste bilde av dette adapteret og hele oppsettet?
 13. Ok, spørsmål som jeg har prøvd søkemotoren på uten hell, og (ja, det innrømmes) har ikke orket/hatt kapasitet til å lese denne trådens alle 1206 innlegg.... Jeg har søkt, og fått innvilget, Ar 15 av et bestemt fabrikat med 18 tommer/45 cm løp. Nå har det dukket opp en ar 15 av riktig fabrikat, kaliber etc, men med kortere (fremdeles lovlig) løp. Må jeg gå hele mølla med politiet for å få forandret søknaden så den matcher FØR handelen, eller er det tut og kjøyr, og rette på teksten samtidig som våpennummer etc. Fylles inn før søknaden returneres til politiet? vet det er ganske greit med andre våpen, der søker jeg vanligvis på «løpslengde >40 cm», men en plass bak i hodet mener jeg å ha registrert at på Ar 15 skal alt være helt som det søkes om. Mulig jeg tar feil..
 14. Har selv snudd på hælen og gått fra et partusen kroners ammokjøp på xxl, da de i tillegg til infoen fra våpenkortet mitt ville ha adresse, telefonnummer etc. Jeg prøvde å argumentere for at dette ikke var pliktig informasjon, men det var visst «helt» nødvendig. Da fikk jeg nok og gikk. Jeg pleier ikke å gi fra meg slik informasjon på Power eller lignende forretninger heller: tar lengre tid før jeg kan forlate butikken, jeg liker ikke å spre informasjon om meg selv, svært sjelden jeg reklamerer på ting (ihvertfall på småtteri som de ofte også vil ha registrert) og den dagen jeg faktisk vil reklamere så har jeg elektronisk sporbarhet på kjøpet i nettbanken min.
 15. Bjørnespyd hadde vel gjerne en «bjørnestopper» rett bak spissen for å slippe at bjørnen bare tredde seg på spydet for så å komme nært nok spidderen til at vedkommende ble bamsemums. Men jeg er på ingen måte noen spydekspert, jeg kan ta feil (det har skjedd en gang før).
×
×
 • Create New...