Jump to content

Taure

Members
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

481 profile views

Taure's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. "Dersom du lager et eget rom, som ikke er så godt sikret som et godkjent våpenrom, kan du lagre våpen/vital del i FG-godkjent skap inne i dette rommet. Ammunisjon kan også oppbevares inne i dette rommet, som da kan anses som tilstrekkelig sikkert når rommet er avlåst. Det betinger at våpen oppbevares komplett i våpenskapet. Bestemmelsene sier at ammunisjon skal oppbevares adskilt fra våpen, og det blir det når våpnene er inne i våpenskapet. Som du sier, er det ikke spesifisert noe sikkerhetsnivå på oppbevaringen av ammunisjon annet enn at det skal være sikret med lås.." Dette svaret fikk jeg fra mitt lokale våpenkontor da jeg befant meg i nøyaktig samme situasjon for et par år siden. Lukket rom uten vindu og med FG-godkjent lås i døra. Nå skal jeg ikke utelukke at det finnes lokale tolkninger av foreskriften, men dersom du er i tvil, er det ikke verre enn å sende en mail til ditt lokale kontor. Da har du i det minste en bekreftelse skulle noe dukke opp ved en seinere anledning. For min egen del endte jeg opp med å låse krutt og ammo i skap inne i rommet i tillegg. Paranoid? Godt mulig..
 2. Var borti en veldig lik situasjon i høst. Riktig nok med en S-tac 2.5-17.5x56. Litt usikker, men tror jeg greide å få en svak bøy i røret da jeg monterte kikkerten i dårlige ringer, og parallaksejusteringa slutta å virke. Uansett, så ut som selvforskyldt hele veien. Sendte bilder til Jaktfall som skulle videreformidles til Sightron. Syns prosessen tok litt lang tid, så tenkte jeg kunne spare meg selv (og Jaktfall) for et ekstra mellomledd, og sendte mail direkte til Sightron. Understrekte at jeg var forberedt på å betale reperasjon, da det etter alle sigende var min egen feil at skaden var oppstått. Fikk til svar at jeg måtte sende kikkerten til USA. Gjorde så, og månedene gikk.. Purret så på igjen, og fikk til svar at det aktuelle siktet var på "backorder", men at jeg kunne velge fritt blandt S3 modellene som erstatning. Pris: kr 0,-, kun frakten til USA. Det hele tok litt tid, men Sightron ordnet opp, "no questions asked".
 3. Aha. Akkurat det der med kulas diameter relativt til lydbølgene hadde jeg egentlig ikke reflektert over. Men sånn som du forklarer det her, gir det jo absolutt mening. Har faktisk vært innom mange av de samme tankene på 308, da jeg har det i skapet også. Jeg kom vel egentlig fram til samme, at det blir mye klikking opp og ned med subsonic og forskjellige kulevekter. Dette er vel egentlig et tilfelle av den berømte posen og sekken.. Men det er som du sier, en større demper vil nok dempet tilfredsstillende . Skyter nok 223en en stund til, så får jeg se prosjektet ann. Ikke alltid lett når optimaliseringsgenet slår inn Takk for utfyllende svar!
 4. Takk for svar. Ser jeg uttrykket meg litt uklart. Det er særlig lydnivået jeg tenker på. Rekylen er forsåvidt det den er, og helt til å leve med i denne sammenheng. For ordens skyld : Har eid flere 6.5 som jeg har dempet med bla Hausken std med bakkammer og en Whisper 60. Det er de største demperen jeg har prøvd på kaliberet, men følte likevel det smalt godt over en 223 med mindre demper. Men en heftigere Whisper kan kanskje greie det?
 5. Har i dag en T3 i 223 som var tiltenkt bever og åtejakt på rev. Både jeg, kona (og naboene ) trives godt med smellet av en 223 med Hausken std. Liker også at rekylen ikke er større enn at jeg lett ser treffet i reven på åta. Nå driver jeg i midlertid å leker med tanken på en rigg som kan dekke all stillestående jakt i mer eller mindre svak belysning. Det være seg bøjakt på hjort og rådyrbukk, åtejakt osv. Da må jeg naturligvis også opp i kaliber. Spørsmålet er da, er det mulig å dempe en 6.5x55, evnt. 260 rem. ned til 223-nivå? Noen erfaringer med 6.5x55 og feks Whisper sett opp mot 223 med Hausken std?
 6. Har gjort dette på opp til flere av riflene jeg har/har hatt. Rimelig straight forward. Handler stort sett fra ebay o.l. Kjøper polymer, og får ofte flere på forskjellige lengder i pakka. Feks: http://www.ebay.com/itm/Tactical-Rifle- ... SwM0FXHzPh Finner en jeg syns er passe lang, fester den på den ene siden gjennom hullet til reimfestet, eventuelt med selve reimfestet. Sentrerer så godt som jeg greier på stokken, merker av i det andre hullet, borer opp, inn med ny skrue og mutter, vips ferdig Skal du være ekstra fisefin,kan du jo bedde skinna til stokken med epoxy. Jeg har ikke sett noe behov for det enda.
 7. Supert at dere tar dere tid til skrive så utfyllende om det som ser ut som en veldig fin tur! Særlig for de av oss som lider av utilfredstilt Skottland-feber Blir nok en stund til jeg får sjansen til å reise over, men kanskje jeg får se mitt gamle løp i aksjon i neste reportasje?
 8. Helt enig, det er for lang tid. Men syns det er viktig å understreke at lang behandlingstid ikke skyldes "vrange" ansatte hos politiet, men logistikk og organisering.
 9. Har ikke annet enn godt å si om våpenkontoret i Kristiansand. Har nok selvinnsikt til å forstå at jeg de siste årene har påført dem en del hodebry i form av spørsmål, angrende kalibervalg, omregistrering opp og ned, osv, osv. Alltid blitt godt mottatt og fått innvilget mine til tider sære påfunn. Da er noe lang behandlingstid, i mine øyne, en liten pris å betale. Husker jeg var inne med en søknad på pipebytte til Mauseren. Vedkommende lurte på hva i all verden jeg skulle med 9,3x57.. Svarte pent at jeg syns det er gøy med noe litt annerledes. Da dro saksbehandleren på smilebåndet, fortalte om en Mauser han hadde bygget i 35 Whelen, og ønsket meg lykke til med prosjektet (endte forøvrig opp med 8x57 )
 10. Når jeg lader for andre rifler, har jeg alltid brukt delvis ompressing av hylsene. Dvs. at skuldra ikke settes nevneverdig tilbake. Da jeg overførte denne praksisen til R93en opplevde jeg et par klikk i starten. Presser nå hylsene en tanke mer, samt tar alltid kontante ladegrep.. Problemet løst
 11. Taure

  Keepguard.no

  Noen som vet hva som har skjedd med keepguard.no? Har et kamera som har sluttet å ville sende mms, samt at jeg har mistet fjernkontrolen, så jeg får ikke endret innstillinger Noen som har en formening hvor en stakkar kan henvende seg? Lite å finne på google..
 12. Bommet på en rev tidligere i høst. Den kom tilbake etter en ukes tid, dog noe mer forsiktig rundt åte. Den har ikke ramlet enda, men det skyldes mest lite tid i glugga.
 13. Alan Rhone har Recknagel med og uten tilt. Sender til Norge https://www.alanrhone-store.com/index.p ... n0okp9o3r5" target="_blank" target="_blank
 14. +1 Har hatt et par av disse på diverse børser, funker upåklagelig i forhold til pris. Eneste problemet er at de ikke passer på RPS sin versapod-pinne. Pinnen blir for kort.
 15. Dersom du du bestemmer deg for å sandblåse løp og låsekasse selv er det viktig å tette løpet godt igjen i munning og kammerende. Var ikke nøye nok med dette når jeg sanblåste min Mauser. Utrolig hvor lett blåsesand finner veien inn dit det ikke skal
×
×
 • Create New...