Jump to content

steffen1991

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

About steffen1991

  • Birthday 09/06/1991

steffen1991's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tenkte og starte en egen tråd om optikk ifra Docter da jeg savnet det når jeg skulle velge optikk. Så oppfordrer alle med erfaring ifra ulike Docter modeller og skrive om sine erfaringer, både ris og ros. Selv endte jeg opp med en Docter Unipoint 3-12x56 med elgbane retikkelet. 2 min på jakt samme dag som den ble kjøpt velta jeg en spissbukk ca 2om natta på fullmåne og snødekt bø. I løp av natten bydde mulighetet for og skyte både kalv og storbukk men følte jeg hadde nok arbeid ifra før. Som mitt første høykvalitetssikte så må jeg si meg veldig fornøyd. En fryd for øyet. Optikken er sylskarp og skumringsegenskapene meget gode. Har så sant ikke fått muligheten til og måle den ved siden av noen andre toppkikkerter enndå men har stor tro på at den holder ett godt følge med de andre superkikkertene. Rødpunktet kan justeres ned til det nesten usynlige og med minnefunksjon slik at den forige innstilte lysinnstillingen kommer tilbake ved 3klikk når den skal aktiveres. Lyset slår seg og av automatisk etter 3 timer etter du justerte det sist. Den har en dorulleffekt opp til ca 4,5 zoom men derifra og høyere er det ingen anntydning. Elgbane retikkelet er syltynt med en liten svart prikk i midten. Men prikken er gjerne bitte litt stor for prikkskyting. Sammenlignet med det jeg tror var en classic med tysk 4retikkel. Isåfall så var lysprikken tilnermet mikroskopisk. På elgbaneretikkelet så er det 2 små sidemarkører og om jeg ikke tar feil så skulle det være 140cm i mellom dem på 100m. Dette er genialt med tanke på avstandsbedømmelse. Men korset er såpass tynt at det blir tilnærmet usynlig i skumringen så lyset må på for og skytd. Men det fungerer utmerket med tanke på og utforske omgivelsene da det ikke er noe som hindrer utsikta igjennom kikkerten. Prisen ligger normalt ifra rundt 12-13 tusen og en garanti på 30 år. Håper folk kan komme med sine erfaringer så vi kan få en innholdsrik tråd om Docter Optikk.
  2. Med partizan sin SP i 180grain til 308. var eg nede i 20mm. Så billig ammo kan godt funke. Men hører at noen mener det kan være forskjellig kvalitet ifra lot til lot. Men det varier vell ifra rifle til rifle og. Men kan være verdt og ta en titt på. Men og tune inn en god hjemmeladning kan nok gi bedre samlinger.
  3. Som nevnt tidligere så kan nok en stivere stokk hjelpe. På http://www.boydsgunstocks.com/ finner du til en billig penge. Du kan enkelt justere avtrekket eller la en børsemaker gjøre det. Også eventuelt bedde stokken også få tatt en titt på kroningen på løpet (har hørt at det ikke alle som er like bra fabrikkny) . Stort mer enn det får du ikke gjort med det mekaniske. Til trening bruker med MYE klikkpatroner og trener inne hjemme. Lager en blink og henger på veggen og stiller meg så langt unna jeg kommer og trener på avtrekk og pusteteknikk. Pakke med klikkpatroner koster alt ifra 50-100 kr. Du nevnte og ammo. Fikk utmerket god presisjon på min remington med partizan 180 sp (jaktammo) Koster vell 4,99 eller 6,99 på XXL. Litt usikker på prisen. Men FMJ til partizan spredde kulene over hele skiva. Fikk og betydelig bedre presisjon på rifla mi når jeg kjøpte lyddemper (sonic 45. ferdig montert til 2000,- på jaktdepoet) Det kan kanskje skyldes rekyl opptaket mitt siden rekylen blir mindre men uansett hvordan jeg skyter så skyter jeg i alle fall mye tettere samlinger med demper.
  4. I godt lys så ser man godt igjennom det meste av optikk. Det er først når lysforholdene begynne og bli dårlig du virkelig ser hva du betaler for. Men så betaler jo man og for og få kvalitet og kundeservice
  5. Joda, kula endra retning i den første og tok med seg naboen. Sikta kun på den ene. Brukte TNT
  6. . Ble 2 stykk gås på ett skudd. Starte jakta med duble på 17hmr var ikke feil.
  7. kan nå da si at jeg endte med en hawke kikkerten. Hittil er jeg rimelig fornøyd. Lyset kunne vert noe svakere på det laveste, med det er ikke så sterkt at det plager. Gikk for SR pro 12 retikkelet. Har ikke fått testet det skikkelig ut enndå. Men til nå virker den veldig klar og fin. 'Men ikke helt topp på max forstørrelse, men mer enn duganes nok til å skyte med.. Skal komme tilbake med mer når den har fått prøvd seg på jakt og mer skyting
  8. Da er no en hawke 6-24x56 med sf pro retikkel bestilt. Skal gi en tilbakemelding på den etterhvert som den har blitt prøvd ut.
  9. Har fått hjelp av en lokal kar, sitter bare å venter på at eg skal få igjen riflen av børsemaker. hehe, okei.. Søylabedda plaststokken. så ikke ut og fikk luft innimellom. men selve søylene og rekylklakken er helt fint! om det hjalp..... vet ikke men liker og tro det
  10. skal du ha en billigskikkert til salongen så ta en titt på bsa. har en bsa mil dot 3-9x40. helt knall og med utvendige tårn.
  11. er vell bare og kaste seg ut i det? om du vil kan du låne stokken til min seven bare for og se hvordan det ikke skal gjøres =P
  12. ikke utforsket så mye men har ladet med det samme sjøl_ 155grain - 44,5 grain krutt 168grain - 43 grain krutt. konklusjon: Kunne vell knapt gått noe særlig bedre. men følte da at 168grains kula ga tettere samling da de fleste kulene lagde det forige hullet større. følte kanskje 155grains var ute og vinglet litt utmot 3 cm spredning. Men er en fersk skytter så har tro på at det finnes potensial til og skyte bedre med samme ladningene. Børsa er forøvrig en Remington Seven 308win med 42cm pipe.
  13. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... y=6%2C5x55 6,5x55 tikka t3 med bra kikkert og demper !
×
×
  • Create New...