Jump to content

nyhund

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

nyhund's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. som dere sikkert alle har leest har Lasse evensen skrevet tre innlegg i sin blogg om NKK: http://lasseevensen.nablogg.no/?p=235 ligger link til de to andre innleggene nederst på siden. Men jeg kikket litt på bruks prøver og kom over lompetansegrupper mm. der står det at Hovedstyret i NKK som oppnevner kompetansegruppa og bestemmer hvem som skal være leder og at medlemsklubbene har forslagsrett, men ikke mer enn forslagsrett. Ikke veldig demokratisk akkurat. Så over nyhetene for siste året, men finner ikke et sted der de oppfordrer eller sier i fra at noen har, skal, vil gå ut av sitt verv. enda jeg vet at enkelte har sluttet. synes dere det er i orden? jeg vil at det er dem som er medlemmer som velge/besteme. hva betaler en reelt for med medlemskap i NKK?
  2. http://www.nordlys.no/nyheter/article6437794.ece
  3. Kjempe fint. Men når en tenker på en ettersøkshund ville jeg trud at det var en fordell å kunne slippe den på eventuelt litt hurtiggående skadet vilt? kan alle raser det? personlig kjenner jeg litt til hundearbeid uten for jakten, og det er det ganske stor forskjell på rasers interesse for å jobbe underlitt vansklige forhold til de verste forholdene. Er det ikke slik innen for jakthund?
  4. Hvilke fordeler mener dere de forskjellige rasene har som ettersøkshund? Hvilken rase tror dere er den mest komplette ettersøksrasen?
  5. Stopper dette her. Da jeg har delt opp spørsmålene på to andre innlegg.
  6. Takker for velkomsten og beklager dypt min dårlige formulierings evne i tidligere innlegg. Jeg vil ha to hunder av hver sin rase. En Tysk Jaktterrier (Laikaen er tatt i annet innlegg) . TJT til: rådyr,rev, villsvin og hjort Samtidig jakter jeg sporadisk annet vilt og hadde håpet og fått dem til å apporter og gå ettersøk. Men kanskje burde jeg vurdere annen rase som er bedre egnet ? Har en eventuelt noen gode tips jeg burde ta med? Håpet å skaffe hundene i løpet av året. morro og komme seg i gang med spor mm..
  7. Takker for velkomsten og beklager dypt min dårlige formulierings evne i tidligere innlegg. Jeg vil ha to hunder av hver sin rase. En Østsibirsk Laika den til: elg, villsvin, gaupe og bjørn Hadde håpet og fått dem til å apporter og gå ettersøk. Men kanskje burde jeg vurdere andre raser ? har en eventuelt noen gode tips jeg burde ta med? Hvilke kenell vi du anbefale? Håpet å skaffe hundene i løpet av året. morro og komme seg i gang med spor mm..
  8. takker for tipset noen begrunnelse/ forklaring ?
  9. ja de har jeg sett mange ganger, og det du sier her har ikke noen sammenheng. Det du glemmer er at noe av det du kan skape er biledlige asosiasjoner som i beste fall blir stedsbundet. Men du blander selv inn lyd redsel/ berørthet som er noe av det mest arvlige vi har på mentalitet både genetisk og pregning. på lik linje som vi tester hunder for tjeneste til forsvaret osv. er jo nettop for å utelukke slike ting. hadde redsler bare vært og trene vekk ville det jo aldri vært et behov for bruksprøver og mentaltester. på lik linje at du blir ikke mer eller mindre høyderedd fordi om du ser en sjukebil når du står i stilase.
  10. hei Luxus Lungemos Hvordan får du dette med klo klipp til og henge sammen med trygghet for fyrverkeri ? Tilit er bygget på den komunikasjon og samhørighet en kan få til en hund på flere måter. Mens lyd kjensle handler som oftest om genetis disposjone eller ekstrem erfaring ( se genetica.se ). Videre hundens evne til og motta kloklipp i et belastet miljø er jo også avhengig av modningsfase, samt evnen til og skifte drift og slappe av i forhold til forventnig eller hendelse. Videre så er det mange hunder som ikke takkler potestell når de ligger på siden da dem har problemer med å stole på miljøet, men de kan fint gjøre det hjemme. neste jeg er spent på er hvilke knapper (tekniker) du mener er de rette?
  11. de jeg kjenner som har skaffet seg den er meget fornøyde. men som du skriver; prisen er litt stiv. men det koster når det er håndlaget. Lykke til
  12. Ja de er faktisk så bra men fra spøk til alvor. Det som gjør disse kløvene spesielt bra er deres passform på vesker og den støtte som er lagt inn i bæresystemet for kløven. Dette er en kløv du aldri sliter ut. samtidig har den et meget godt feste system, slik at når du har hunden festet sklir ikke kløven rundt. til slutt så er jo matrialet av beste kvalitet og den tåler masse skraping i stein og kratt. Men det er klart, bruker du kløven to ganger i året så holder enhver kløv. selv har jeg hatt den førts i ca 10 år og den bærer preg av det i forhold til riper osv, men den er fremdeles fast i fester osv.
  13. hvis ikke pris spiller noen stor rolle ville jeg kjøpt fra www.seleverstedet.no Jan Reinertsen er en av verdens fremste på seletøy, kløver og pulsmåling. vil tippe prisen ligger på ca 2500.-
  14. at det kreves tid er jeg ikke i tvil om. derfor tar jeg det nå som jeg går ned til 50% og nyter livet med friluftsliv og litt jobb. ellers er jeg vant med å trene hund og har hatt flere godkjente hunder innen for tjeneste. men det er nettopp det og trene en hund som ikke tar mye tid, for det er begrenset hvor mange timer du kan trene spor og apport. da blir igjen mye av tiden å kunne slippe hunder følge los osv. så dette blir spennende fremover.
  15. Takker for velkomsten og beklager dypt min dårlige formulierings evne. Jeg vil ha to hunder av hver sin rase. En Østsibirsk Laika og en Tysk Jaktterrier. Ser for meg og bruke ØSL til: elg, villsvin, gaupe og bjørn TJT til: rådyr,rev og hjort Samtidig jakter jeg sporadisk annet vilt og hadde håpet og fått dem til å apporter og gå ettersøk. Men kanskje burde jeg vurdere andre raser ? har en eventuelt noen gode tips jeg burde ta med? Håpet å skaffe hundene i løpet av året. morro og komme seg i gang med spor mm..
×
×
  • Create New...