Jump to content

Kennethah81

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

About Kennethah81

  • Birthday 03/05/1981

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kennethah81's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Da har jeg tatt sikkerhetskurs hos, og meldt meg inn i Kjeller Skyteklubb. Da gjenstår det bare å lage en masse hull i noen pappskiver før det blir på tide å finne ut hva man vil kjøpe seg i tidlig julegave.
  2. Timing ja, det er jeg flink til.... Lillestrøm og omegn pistolklubb har nybegynnerkurs/sikkerhetskurs til helga, en det er fullt og det er ikke nytt kurs før til høsten... Noen som vet om noe sikkerhetskurs/nybegynnerkurs andre steder her i nærheten i den nærmeste fremtiden?
  3. Takk for tips Vet ikke hva jeg får tid til denne helga, men frister veldig å komme i gang med noe snart!
  4. Hei folkens! Ikke ett nytt medlem, men ett medlem som ikke har vært aktiv på noen år. Sist jeg var her var i 2013. Da bodde jeg på Svalbard og trengte en lett og kraftig rifle for isbjørnbeskyttelse og turbruk, endte da opp med en Marlin 1895G som jeg var svært fornøyd med. Men i 2014 flyttet jeg til Oslo og da ble kanonen dessverre solgt og jeg har ikke avfyrt ett eneste skudd siden da. Nå har vi flyttet igjen og har landet i Skedsmokorset like ved Kjeller og føler at abstinensene begynner å melde seg. Så vidt jeg vet så er det ikke behov for noen kanon til isbjørnbeskyttelse så da er det hobby/konkurranseskyting som frister. Må bare finne ut om jeg har lyst til å skyte med rifle eller pistol og hvilken klubb jeg skal melde meg inn i. Litt om meg: 81-modell fra Narvik som i det siste har bodd 7 år på Svalbard og 3 i Oslo. Jobber som ingeniør og liker alt av tekniske innretninger (noe som dessverre gjør at hobbyer har en tendens til å bli dyre ). For tiden så er det stort sett båten og datamaskin/etc som stjeler fritiden, men det er nok timer ledig til at det kanskje er på tide å ta opp skyting igjen.
  5. Må si meg helt enig i at lever-action kler skinn. Har ei kunststoffreim på min for øyeblikket. Den ser ikke så aller værst ut, men den kommer nok til å bli byttet ut etterhvert. Jeg må definitivt vurdere å begynne å lade selv. Det blir dyrt å kjøpe ammo nok til å få nok mengdetrening til å få nøyaktigheten opp på ett nivå jeg vil føle meg komfortabel med til jakt. Veldig morsomt å se potensialet riflen har med det kaliberet, gode kuler og en god skytter! Det er virkelig inspirerende. Må si meg enig i at det ble mye penere uten det originale skuret fjernet. Tror jeg må bestille meg en slik slot blank selv. Jeg har ikke jaktet noe selv. Som nevnt tidligere så er riflen først og fremst tiltenkt forsvar mot isbjørn på skuterturer og lingende. Men når jeg først har den så frister det jo selvsagt å begynne å jakte. Det er nok tvilsomt at jeg rekker årets reinjakt (må få tatt jegerprøven først), men er forhåpentligvis i gang til neste år. Det er noen fine våpen du har der. Hva slags revolver er det?
  6. Foreløpig så matcher jeg ikke 100-meters-samlingen din på 30 meter en gang... Må hive meg i øvinga tror jeg, hehe. Hva jakter du på med 45-70'n foresten? Den skiva der ser littegranne sliten ut ja
  7. Flott rifle det der Vaquero! Den skinngreia på bøyla, har du kjøpt den eller er det noe du har laget selv? Feriepengene har jo kommet nå, så må vel snart gjøre alvor av å bestille ladeutstyr å begynne å lage egen ammo. Prisene på fabrikk-45-70 er jo mildt sagt lite trivelige....
  8. Jepp, landa i natt. Bare 1,5 time forsinka... Jo flere jo bedre!
  9. Vi får ta en runde på skytebanen å få kanonen skutt inn ivara
  10. Takk for interressant informasjon Vaquero! Skal bli artig.å teste litt.når æ har blitt bedre kjent med rifla.
  11. Jeg må arrestere meg selv litt her.... Siktene mine er XS-Sights, ikke Skinner. Er på ferie så kunne ikke sjekke direkte, men ble usikker så sendte Vebjørn på IGP en mail, og han bekreftet at jeg husket feil.
  12. Det høres ut som ei plan. Hva slags fil brukte du til å file ned forsiktet?
  13. Intresang lesing! Merker du stor forskjell i kulebanen mellom 300 og 400 grains?
  14. Forsiktet er byttet det og ja. Hvordan fikk du toppen av siktet blånert igjen?
  15. Nå har jeg endelig fått skutt noen skudd med rifla. Alt fungerer som det skal, og skuddene ender opp sånn nogenlunde der jeg sikter. (Det er vel bare å innse at skyteferdighetene er ganske rustne og at det trengs noen skudd før de er på plass igjen). Den eneste lille tingen er at den skyter lavt. ca 10 cm lavere enn siktepunktet på 30 meters hold. Jeg må skyte noen skudd til for å være sikker på at det er siktet og ikke jeg som er litt på bærtur.
×
×
  • Create New...