Jump to content

dolle

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dolle's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. dolle

    Leupold D-EVO

    Jeg har kjøpt meg en slik en og lurer på om det er noen her som er nysgjerrige på slike sikter? https://www.leupold.com/reticles/cmr-w-devo/
  2. dolle

    Horus Vision

    Tar denne og: BUMP...!
  3. Bra film for de som lurer på om de skal gidde å varme opp delene før de setter inn delene med Frog Lube.
  4. Bra film! Faktisk en relativt vitenskapelig test av Frog Lube mot rust.
  5. Jeg har slutta med olje og solventer på mine våpen. Tror nok kanskje at man vil få løpet renere med å bruke sånn super-sterk kobber/bly-solvent, men jeg tror at det blir mer enn rent nok med bruk av Frog Lube. Jeg super-pussa med solvent på/i løpene før jeg la på Frog Lube første gangen, har ikke rørt solventen siden (men den ligger inntill videre fortsatt sammen med pusseutstyret sånn i tilfelle). Jeg bruker kobber-børste i løpet på rifla og nylonbørste på pistolløpene (er bare fordi det er det jeg har tilgjengelig). Det begynner nå snart å bli såpass mange som bruker dette og som har bare godt å si om dette produktet at man bør vel snart begynne å stole på at dette er bra saker, så lenge det brukes slik som det er anvist. Når ett produkt som dette har fått thumbs up fra alt fra Navy SEALs til johnny sivilist så bør det fungere. Jeg har selv kommet fram til at Frog Lube-pastaen er meget drøy i bruk, jeg kan fint bruke den til hele pussen, har ikke så veldig mye bruk for den flytende versjonen, men jeg bruker å helle litt av den ned i løpet så det får godgjøre seg og løse opp skiten. Jeg synes at det å rengjøre børstene er litt enklere etter man har brukt Frog Lube istenden for olje. Nylonbørstene ser jo mer eller mindre svart ut når pussen er ferdig, men etter noen sekunder under vannkranen med vannet på det varmeste så er de like rene og fine igjen. I forhold til kulde så er jeg selv spent på å teste Frog Lube i skikkelig kulde, har ikke vært bikkjekaldt nok enda, men tror ikke det blir noe problem der så lange man ikke har alle delene veldig våte med middelet, kan tenke meg at det kan bli litt tykt da. Om det virkelig trekker inn i metallet kan jeg ikke skrive under på, men jeg har opplevd at spesielt løpet på pistolene blir liksom vått og glatt etter noen skudd når det blir varmt, også når jeg kommer hjem etter skyting og alt er kaldt igjen så er løpet blitt tørt igjen. Ved neste skyting (uten å ha pusset etter sist skyting eller oljet noe som helst) så skjer det samme igjen, de varme delene blir liksom litt våte og ekstra glatte igjen og når jeg kommer hjem så er det tørt igjen.
  6. For det første så anbefaler jeg at man bruker engangshansker når man bruker kjemikalier, selv om ren Frog Lube nok sikkert er blant de snilleste pussemidlene som man kan få på huden siden den er "mat-godkjent". (man kan pusse tennene med det i følge sjefen for FrogLube - men det anbefales ikke - finnes billigere og bedre tannkrem) MEN når man sitter og pusser ett skittent våpen som er skutt med så er de stoffene som man pusser vekk fra våpenet definitivt IKKE noe man vil ha i kroppen/på huden! Jeg tenker slik at "alt" som man får på huden i væskeform vil i en eller annen grad trekke inn i kroppen! Og hvis det er noe flytende som jeg ikke spiser/drikker så vil jeg helst ikke ha det på huden min. Jeg kjenner folk som har jobbet som bilmekanikere i mange år uten å bruke hansker som har utviklet såpass sterke reaksjoner mot smøreoljer at dem omtrent må på sykehus hvis dem får det på hendene igjen, så de må bruke hansker HELE tiden. Dette er selvsagt ett ekstremt eksempel, men hvis dem kan reagere slik på smøreoljer så er det sikkert ikke noen vits i å få det på huden unødvendig. Selv så bruker jeg til og med alltid hansker når jeg skal plukke tomhylser på grunn av dritten som er utenpå de etter at de er skutt. I forhold til smøregraden til Frog Lube så er den helt konge i mitt syn. Det virker som at det ikke legger seg som en tykk grøt på delene, men heller som en tynn voksaktig film som har trukket INN i metallet på delene. Frog Lube selv sier at man kan ha våpnet "tørrpusset" eller vått når man skyter med det, begge deler går fint. Men det geniale er at når man har satt inn delene skikkelig med middelet så kan man tørke dem helt tørre og fortsatt så er dem glatte og "smurt". Frog Lube anbefaler å ha våpnet "tørt" hvis det er meget kaldt og hvis det er meget støvete. Jeg kjenner spesielt på Glocken min at den kjennes ut som den går på rullelager selv etter noen hundre skudd siden sist puss med Frog Lube, og det gjorde den ikke med andre våpenoljer eller med våpengrease! I forhold til puss av skitne deler som har vært satt inn med Frog Lube så syns jeg det virker som at skiten løsner lettere. Kan virke som at FrogLube ikke "brenner" seg fast slik oljer kan gjøre.
  7. Jeg kjøpte Frogluben min fra Armygear.no. Har testa det på AR-en min nå nylig og det funket kjempebra! Den ble god og skitten etter de 130 skuddene jeg skaut, men det blir dem vel alltid og det var lett å rengjøre! Frog lube for life! Bruker stort sett bare den pastaen og en nylon-børste til rengjøring og sparer på den flytende luben til evt tilleggssmøring og pussing av løpet.
  8. Oppdatering på min utprøving av Frog Lube: Har vært og skutt med pistolene mine (Glock 17 og Sig P226 "Capsicum") og har pussa over dem nå. Etter at jeg hadde behandlet dem så kjentes det ut som om sleidene gikk på kulelager, selv om dem virker relativt tørre (jeg tørker av delene når jeg bruker Frog Lube) og grovpussen som jeg gjorde tok ca 5 min tilsammen på begge pistolene! Nå skal det sies at jeg er en tilhenger av å ha våpen våte med olje inni når jeg skyter med dem (spesielt AR-type våpen) siden jeg mener at metall som beveger seg mot metall uten smøring er idioti (erfaring fra sandkassa sørøst), men med Frog Lube så virker det som om man har våpenet tørt uten at det er det siden smøringen legger seg som en slags tynn voksaktig film på delene. Litt vanskelig å forklare... Den fastbrenningen som jeg er vant til å oppleve når man bruker vandlig våpenolje eller clp ser jeg ikke noe til med Frog Lube, sot og skitt lar seg enkelt tørke av. Jeg har enda ikke tilført mer Forg Lube på pistolene, skal skyte med dem litt til før jeg pusser dem skikkelig med ny innsmøring. Jeg har også behandlet ett av de originale Sig-magasinene mine som jeg opplevde som adskillig mindre glatt enn Mec-Gar magasinene mine til Sig-en og det magasinet kjennes nå etter behandlinger en del glattere ut. Jeg har brukt hårføner og stekeovnen på 70-90 grader(!) til å varme opp de delene som jeg har behandlet og det ser ut som har funka. Jeg har vært bevisst på hvilke deler jeg har kasta i stekeovnen og hvilke jeg har brukt hårføneren på. De delene som ikke blir varm under skyting og som er av plast eller har loctite på e.l. har jeg brukt hårføneren på. Jeg vaska(!!) også de fleste delene på pistolene med Zalo(!!!) for å fjerne den skiten som var på dem fra før og for å fjerne restene av olje før jeg behandlet dem med Frog Lube. Glocken tok jeg HELT fra hverandre og vaska over alt og inni alle krinker og kroker før jeg tørka/varmet den opp og behandlet den med Frog Lube inni og over alt. Sig-en var jeg mer moderat med siden jeg ikke er trygg på å fullstendig demontere den så den ble ikke demontert med enn som til vandlig puss. Så langt så er jeg soleklart en "troende" når det kommer til dette produktet og jeg tviler på at jeg kommer til å bruke vandlig olje igjen. Skal komme tilbake med mer erfaringer når jeg har mer, har enda til gode å få skutt med AR-en min nå etter at jeg har behandlet den med Frog Lube.
  9. Driver og tester det ut nå. Har satt AR-en min inn med det og er i prosess med å gjøre det samme med pistolene mine. Er sykt fornøyd med åssen det er å pusse med iallefall! Ingen ubehagelig lukt eller griseri så jeg får lov av kjerringa til å sitte i stua og pusse! Skal komme tilbake med resultat når jeg har fått prøvd det skikkelig, men jeg har trua på det! Eneste som jeg er litt spent på er å finne ut hvordan det fungerer i skikkelig kulde, spesielt på AR-en. Men som sagt, skal si ifra når jeg har kommet til en konklusjon.
×
×
  • Create New...