Jump to content

Crabbe

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Crabbe's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det noen som vet om det er mulig å kjøpe revesaks? Jeg bor slik til at det er utelukket at hunder skal komme hit, og da skulle det vel være forsvarlig? Men jeg prøvde og google, men fikk ikke noen for salg. Kanskje noen har ei brukt Å selge
  2. Crabbe

    Reveåte

    Takk for svar Tyren64 Det er lite snø her.. kanskje 30 - 40 cm. så den finner nok mat. Men den bryr seg ingenting om at jeg er på eller rundt åta hver dag, siden åta er like ved huset, så her lukter det nok menneske overalt. Jeg har en felle for mår oppafor huset og dit går jeg hver dag, og det gjør reven også. Den spiser fiskebiter jeg kaster der men går ikke ned til hovedåta. Disse bitene kaster jeg like etter at det er mørkt så de dufter vel til utpå natta før de fryser helt, mens de jeg kaster rundt åta blir urørt og mat for kråka dagen etter. (Og for ordens skyld: jeg kaster ikke mat til reven der oppe hver dag slik at det er årsaken til at den ikke går ned til åta) Jeg tenker luktestoff på grunn av at det nok ikke er mye lukt av den frosne torsken? Og spørsmålet mitt er jo da fortsatt om noen aner hvordan jeg får åta til å spre lukt? eller er det en umulighet når det er frost og om så er tilfelle, så må vel duftstoff være tingen for å lokke den nærmere
  3. Crabbe

    Reveåte

    Mitt opplegg Jeg har åta like ved ei bygning ca. 60 - 70 meter fra huset mitt, og utelyset på bygningen lyser opp åta. Jeg laget åte ved å fylle en sekk hundefor i ei bøtte, helle på en liter matblod og fylle opp med vann. Dette lot jeg fryse inn med noen bein fra elg stikkende ut. Jeg satte dette ut, men reven er ikke videre interessert. Den kom og spiste pelletsen jeg strødde rundt, men bruker lite tid siden den ikke gnager på hovedåta. Nå har jeg er stor torsk liggende men det fryser jo til og lukter vel ikke så mye da vil jeg tro, men en rev lot seg lokke før frosten satte inn. Jeg har alarm ved åta og innedelen ved senga, og når reven er der går jeg inn i et annet rom og skyter derifra. Men så fikk jeg et problem. Jeg skjøt en rev, og to dager etter var det en ny rev der. Den holdt seg i utkanten av lyset, og var mye mer forsiktig en den første jeg skjøt. Sikker en gammel luring. Jeg sto i rundt ti minutter, og lot tolmodigheten fare og skjøt på reven jeg skimtet inne i mørket. bomskudd de lux og siden har reven kun vært rundt 50 meter fra åta. Jeg ser spor i snøen, men klarer ikke å lokke den tilbake Jeg har nå fått en flaske med lukteåte av typen "red & grey fox lure 200" så jeg skal ut og ha på noen kvister rundt åta, men om dette funker i 6 minus som vi har nå vet jeg ikke.. Noen som har erfaring med lukteåte i frost Jeg har også problemer med sensoren til alarmen. Det danner seg rim på den, og da virker den ikke, Jeg smører på vindusspylerveske og det hjelper noen timer, men ikke hele natten.. Noen som vet råd
  4. Crabbe

    Lukteåte

    Jeg sitter og leser i en bok om fangst, og ønsker å lage lukteåte etter en av mange resepter her. Boken er grei nok, men det henvises til en mengde ingredienser, men ikke et ord om hvor man kan skaffe det. Jeg fant Glyserin (Glyserol) på apoteket, men. Noen som aner hvor jeg får kjøpt, anis (anisolje) eller lavendelolje? Detter er kun to av alle oljene / ingrediensene det henvises til, sikkert 20 andre navn på ting jeg aldri har hørt om. Burde vært beskrevet bak i boka hvor man får bestilt eller kjøpt slikt..
  5. Her svært dårlig erfaring med geit som åte til reven. Merkelig egentlig, men den hos meg har reven aldri rørt åtet med geit.
  6. Jeg kjører bil med gass, og på LPG stasjonen hvor jeg tanker kjøpte jeg en rødspritbrenner som er helt utrolig god. Den er som ei lita bøtte, rommer en liter rødsprit, varmen kan reguleres og den er helt lydløs. Jeg har ei uisolert jaktbu på 2x3,5m. og varmeren står på over natta og holder bua varm selv i minusgrader.
  7. Tror jeg gjør som anbefalt å går for anerkjente merker. Nosler 55gr. ballistic tip til reven Og Hornady 55gr. FMJ til det som skal i frysern. For etter det jeg har forstått så er vel de to rimelig anerkjent ? Men det er jo helga nå, så jeg vurderer en dag eller to til, så om de to nevnte etter noens syn skulle være feil, tar jeg gjerne imot tips Jeg handlet hos Midway og det gikk svært tregt, og en del står enda i rest- (etter mange uker) Jeg har sendt kopi av våpenkort og leg. til Trond Alvestad så jeg prøver og holde meg der. ellers må jeg takke alle som har tatt seg tid til å forklare og tipse en nybegynner på søk etter visdom
  8. Jeg sjekka hos Hjemmelading.no men kula fra Sierra som du viser til er ikke på lager. Men det må vel ikke være det merket da? Både Lapua, Winchester, Partizan, Speer og Hornady har 55gr. FMJ kuler. Lapua var jo dobbelt så dyr som de andre, men kan det være stor forskjell mellom de forskjellige FMJ kulene?
  9. Det må jeg si hewi.. du har virkelig tatt deg tid til å svare.. Tusen takk.. Masse nyttig og beroligende der. Jeg skal gjøre som du sier og finne to typer som jeg vil kjøpe og teste. Det var jo nevnt flere ovenfor her, og jeg har så langt notert meg to. til rev tror jeg jeg vil gå for Nosler 55gr. Ballistic tip ... Og til Jakt på hare og gås kanskje Sierra 52 gr. HPBT.. ???? Men sikker på at det er det rette vet jeg jo ikke før jeg har testet litt.. Det blir sikkert moro når jeg bare tør å begynne. Mangler bare kulene nå.
  10. Ja. da får jeg bare takke og bukke for alle svar. Jeg har ikke helt klart å bestemme meg for valg av kuler, men får studere litt videre og sjekke priser. Det er jo så mye som spiller inn. Når to kuler, som for meg kan se nesten like ut viser seg og for eksempel ha ulike kulebaner / avvik så er det ikke så enkelt for en grønnskolling. Jeg begynner å forstå ungene som ikke klarer å velge når de står foran en godteridisk med tusen forskjellige greier. Men nå er i alle fall alt utstyret på plass, så da er det kun å klare å bestemme seg..
  11. Jeg var inne på linken som hewi limte inn her ovenfor og leste litt, og må vel bare si at jo mere jeg leser jo mere usikker blir jeg. F.eks. Skaubjønn skriver, Sitat : Tidligere ladet jeg alt med 37 gains N150. Jeg får imidlertid ikke dårligere presisjon med 36 grain, og det er hastighet nok. sitat slutt. Når jeg leser ladetabell så finner jeg ingen steder hardere lading en 33,5 gr. med samme kule som Skaubjønn henviser til. Jeg hadde tenkt å følge ladetabell og starte på minimum 29.9 gr. Er det jeg som misforstår noe, eller hva?? Kanskje jeg burde selge hele ladeutstyret og heller kjøpe amo Håper noen kan berolige meg, og forklare hvor jeg misforstår, eller hva jeg skal gjøre...
  12. Tusen takk for alle svar. Jeg har 1:13 Og hewi. den linken der var veldig nyttig.. skal finlese
  13. Jeg har investert i ny rifle, og har kjøpt brukt ladeutstyr. Jeg har lest ladeboka og diverse nettsider, og begynner å nærme meg dagen for min første lading. Jeg skal bruke rifla til rev og muligens litt jakt på småvilt. Men, hvilke kuler skal jeg bruke til rev? Og om det er mulig å skyte gås / hare med rifla mi, hvilke kule skal jeg bruke der? Jeg ser jo for meg at jeg til øving og eventuelt hare / gås kan bruke samme helmantel? Men jeg lurer altså på både typer / merker og vekt. Nå er det også slik at jeg har brukt i overkant mye penger på kort tid, så i første omgang har pris også en del og si. Noen som har gode tips?
  14. Jeg kjøpte ultralydvasker (den største) fra Biltema og prøvde å vaske noen hylser. Jeg fylte opp med lunket vann og satte den 380 sec. men hylsene var like skitten. Så satte jeg den til å varme opp vannet, hadde i en skvett zalo og ventet til det var varmt. Så satte jeg den i gang på den lengste tiden 480 sec. men hylsene er fortsatt like skitten. Har jeg kjøpt katta i sekken Noen som har erfaring?
  15. Hehe. Nei jeg vil ikke, men trodde jeg burde Jeg hørte om en som bare legger det i rødsprit en tid, tar det opp og blåser med trykkluft, lar det tørke og så smører det. Er det e måte?
×
×
  • Create New...