Jump to content

roypeis

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har akkurat begynt å lade 222 Remington til min nyanskaffede Sako Vixen. Jeg forsøker å få samskyting mellom Oryx og Lapua FMJ og har nå ladet med 20,6 grs V-133 for Lapua FMJ. Jeg ønsker egentlig å teste 21grs V-133 , som er over maks for ladeboken. Med 20,6 grs V-133 har jeg en hastighet på 820 m/s for FMJ, og jeg har ingen trykktegn. Når jeg leser nøyere i ladeboken til Vhitavouri ser jeg at ladedata for 55 grs Lapua FMJ, at maksladningen for V-133 er lavere enn for V-130! Når jeg går inn på nettet ser jeg at Vhitavouri opererer med en 56 grs Lapua FMJ som har mye høyere makslading enn det som står i ladeboken. Minimumsladningen på nettet er faktisk høyere enn maksladningen i boken. For øvrig har jeg ikke hørt om 56 grs Lapua FMJ! Hva er riktig og hva feil? Kan jeg bruke 21 grs V-133? Har mine mistanker om at det er trykkfeil i ladeboken og at det skal stå 55 grs istedenfor 56 grs på nettet.
 2. roypeis

  LED på reveåta

  Led armaturen fra Jula gir et bredt lyskjegle som faser gradvis ut. Avhengig av hvordan den er plassert kan den dekke et stort område. Jeg har litt oppoverbakke til mitt åte, men antar at det er ca 30 m fra lampe til åte. Min bror har samme lampe, men lampen lyser nedover et jorde (høyt i forhold til åte). Han har nok 60-70 m fra lampe til åte!
 3. roypeis

  LED på reveåta

  Jeg bruker denne: http://www.jula.no/catalog/el-artikler- ... ed-427620/
 4. roypeis

  Cz-Klubben

  Hei! Har en CZ 455 American. Har prøvd en masse ammunisjon, og det ser ut som om min rifle liker best ammo av den "hissige" typen. Best skyter den med CCI Velocitor, men CCI Stinger og Remington Yellow Jacket går også bra. Underlydsammo treffer knapt skiva med. Dette er pussig ettersom min bror har en litt eldre Brno, som trives best med Eley Subsonic og andre underlydsammo. Bruker mest CCI Standard til trening ettersom den er adskillig billigere enn Velocitor'n. Men skal jeg ha presisjon må jeg bruke High Speed ammo. Den går nesten hull i hull 50 m.
 5. Jeg har arvet en del våpen etter min onkel. Deriblant en Brno ZH 101 (12/70, 7x57R), som han kjøpte for 1150 kr i 1962. På grunn av afeksjonsverdi ønsker jeg å beholde våpenet og ikke minst bruke det. Med kombi'n var det blant annet en brakett for kikkert som passer i et hakk når den skrus til på skinna på våpenet. Hagla er blitt åpnet til 1/4 trangboring. Min onkel har modifisert det faste sikte etter sitt eget ønske (men det er for lite presist og passer ikke meg). Ellers er våpenet i god forfatning. Hva slags ammunisjon kan jeg bruke i hagla ( går det an å bruke stålhagl)? Er montasjen nøyaktig slik at jeg kan ta en kikkert av og på? Er det mulig å finne gode faste siktemidler evt. orginale? Har sett pået Docter Sight III som virker lite og elegant. Er dette mulig å montere det på skinna på våpenet på en elegant måte? Avtrekket er grusomt! Er det mulig å gjøre noe med dette (rifla samler bra)? Våpenet ligger bra til meg! Er det mulig å få tak i et dobbelt hagleløp? Mange spørsmål! Har tenkt å rådføre meg med en børsemaker, men det finnes sikkert noen som sitter med masse efaring her på forumet!
×
×
 • Create New...