Jump to content

Detroit

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Detroit

  1. Jeg har nylig kjøpt en 10/22 Target. Er greit fornøyd med rifla, men den orginale bolten er skjevt maskinert på et par steder så den lager slitespor på hammeren og avtrekkerhuset. Jeg har sett over de typene de har på bla. Brownells. Men det er montert en Kidd avtrekker og jeg tenkte da kansje å kjøpe en Kidd bolt. Finnes det noen her i landet som tar inn Kidd deler?
  2. På hjemmesiden sin: www.vectan.fr har de en del ladedata til 124grains kuler, med de forskjellige krutt typene sine.
  3. Takk for svar. Skal prøve noen ladninger i morgen.
  4. Hei. Ble mye skriving i første inlegg så mulig det ble litt uklart. For å kunne bruke krymperillen som er i kula, må jeg sette patronlengde til 40,6mm. Dette er det samme for både Hornady og Nosler kulene. Jeg er ikke ute etter Magnum 2 ladninger, heller ikke maks ladninger. Vil bare ha det morro med tunge kuler og mye rekyl.
  5. Fikk et par pakker med 300 grains kuler i julegave. Hornady XTP og Nosler Sporting Revolver. Har holdt på i dag med noe testing i min S&W 629 6,5" Har ladet med 18,2gr Vihtavuori N110 og Federal LP hetter. Sjekket col i Vihtavuori tabellen, med 43,6mm. Men jeg måtte ned på 43mm for å få plass i tønnen. Men kulene har ikke krymperille på denne lengden, så kulene løsner under rekyl. Har prøvd med litt forskjellig krymp. Men har kommet frem til at jeg må benytte krymperillen i kulene for å få nok hold. Må da ned til ca 40,6mm col. Enkel hoderegning sier meg da at det er 3mm reduksjon i patronlengden i forhold til Vihtavuori sine tabeller. Hvor mye bør jeg da redusere kruttmengden? Eneste samenlignbare tabell jeg har funnet er for 300grains Barnes Buster. Denne oppgir en ladning med N110 fra 13,5-15 grains med col på 40,6mm Men så ser jeg også at Barnes sine tabeller stort sett viser lavere ladninger en tilsvarende fra Nosler sine 300 grains tabeller. Ser at flere andre manualer jeg har sett i viser 44 Mag ladninger med col på ca 40,5mm. Jeg skjønner ikke helt hvorfor Vihtavuori opererer med så lange patroner. Høres 14,5 grains ut som en grei begynnerladning? Dette er stort sett morroladninger.
  6. Jeg lader Frontier 245 FP med 11,2gr N340, Fed LP hetter og col på 40,2. Da holder jeg en faktor på 285. Jeg har ikke sett noen trykktegn med denne ladningen, men jeg tror ikke det er så mye å gå på. Om jeg gjør alt rett så klarer jeg å samle 2" på 25 meter, det er omtrent så bra jeg klarer å skyte med mitt ferdighetsnivå. Dette er i en 6,5" 629.
  7. Javell. Jeg stusset bare noe da denne nye 230 varianten Vihtavuori har lagt ut data for tåler so mye mer krutt en den forige de brukte.
  8. Er det noen som har sett over de nye dataene Vihtavuori har lagt ut for 45acp? Ser de har gått opp til maks 5,7gr N320 col. 31 for en 230gr Kobberbelagt RN kule. Jeg har vært bortreist på jobb noen uker nå, og sist jeg var hjemme slet jeg litt med å klare Major(170) med 230 Frontier og 5,2 N320 col 31,7. Tror de oppga 5,2 som maks sist jeg sjekket, så jeg var skeptisk til å gå mye høyere. Men med disse nye dataene de har lagt ut så skal det gå. Men er ikke 5,7gr N320 med en 230gr kule brutalt mye? Jeg har stort sett basert meg på ladedata fra tilsvarende kuler som de jeg bruker når jeg skal teste nye ladninger. Blir nesten litt skeptisk til det om det er så store variasjoner mellom tilsvarende kuletyper.
  9. Har hatt et tilfeller i det siste med at min Remington R1 E har sendt avgårde dobbeltskudd. Den har gått ca 4000 skudd, de siste 1500 etter jeg tilpasset og monterte en EGW firing pin stop og Wilson utdrager, dette pga mye knot med de orginale delene. De siste ca 200 skuddene har det hendt 2 ganger at jeg har hatt dobbeltskudd. Jeg er ganske sikker på at det ikke er jeg som knoter med avtrekkeren under rekyl, og har sjekket "overtravel" skruen i avtrekkeren. Ser heller ikke noe unormalt på hammer/sear. Kanalen til tennstiften er blank og fin. Det har hendt både med S&B fabrikkammo og hjemmeladet ammo. Jeg vil derfor sende den inn til noen som har virkelig greie på 1911 for å se over våpenet. Dette pga. andre sin og min egen sikkerhet mens jeg er på trening/match. Jeg vet ikke om den plutselig kan finne på å gå i Uzi modus. Det er litt vanskelig å finne ut av hvem som har peiling på 1911 designet. Noen som har tips til hvem den kan sendes til?
  10. Takk for tips. Da skal jeg stemple ut noen med 320 og teste. Dette med variasjon i col da? Hvor mye kan man regne med er normalt når man lader til pistol? Og når er det så mye at jeg bør forske mer på pressa?
  11. Jeg har 320 jeg kan prøve med også. Men jeg har vert litt skeptisk til å bruke såpass raskt krutt siden jeg ikke har ladet til pistol før. Og jeg finner ikke data til Frontier i noen manualer. Men jeg hadde tenkt meg ut en ladning med 320 jeg kansje skulle teste. Magtech hylser Winchester SP hetter Frontier RN 124gn 3,8gn N320 COL 29,0mm Ser på Viht sine sider at dette skal kunne funke som en begynnerladning med 124gn kuler. Er i hvert fall ikke over maks på de kuletypene de har i sine tabeller.
  12. Jeg har nylig gått til innkjøp av en Dillon 650 for lading siden jeg har begynt med kortpangskyting. Har ladet mye til rifle på enkeltstasjonspresse så er ikke helt fersk på lading. Men har ikke ladet til pistol før. Jeg har testet noen ladninger til CZ Shadow 2en min, og har funnet en som går veldig jevnt med grei faktor. Men jeg synes at hylsene soter litt så jeg tenkte å redusere COL litt på ammoen jeg lader for se om dette hjelper. Ladninga jeg har testet som virker grei er: 9mm Luger Magtech hylser (engansskutt i mitt våpen) Winchester SP Hetter Frontier RN 124gn 4,8gn N340 COL 29mm Dette gir utrolig jevne skudd med en snittfart på 1055 ft/s og gir en faktor på 131, som passer bra til Prodution i dynamisk. Jeg har målt flere av patronene jeg har ladet, og de har en COL på mellom 29,0 - 29,2mm. Og jeg lurte på hvor mye variasjon i lengden som er vanlig å få på en 650 presse? Vet ikke om 0,2mm har så mye å si med mine ladninger, men om jeg skal lade med mer/annet krutt kan dette få noe å si for trykket? Jeg kommer også til å lade til 45acp, 38/357 og 44 mag med tiden. Jeg har tightet hylseplata så mye som mulig uten at den stopper opp. Men der er ennå så vidt bevegelse opp og ned noen steder på hylseplata. Inserten i seating dien er snudd rett vei for RN kuler. Jeg har forstått at Frontier kuler kan vere noe ujevne, så dette kan kansje ha noe å si for patronlengden. Når jeg har justert seating dien har jeg hatt hylser i alle stasjonene for å se om dette hjalp noe. Ble mye skriving dette, men er som sagt fersk på lading til pistol. Og aner ikke hvor mye variasjon i patronlengde man må regne med. Finner ikke så mye info om dette i ladeboken heller. Der står det stort sett bare hvor livsfarlig det er å lade til 9mm.
  13. Den kanten er vinklet, ikke noe avrunding på den. Får som regel et merke på hylsa de ganger den kiler seg. Har tidligere ikke villet slipe noe av denne da jeg er redd for å ta for mye gods fra kammeret.
  14. Nå er jeg bortreist på jobb så jeg får ikke sjekket noe. Men tidligere har jeg testet omtrent som du skrev over. Jeg tok ut rekylfjæra og tested sleidebevegelsen med løpet og foringen i. Da gikk sleiden fint frem og tilbake. Men om jeg skøyv løpet litt bakfra så ville sleiden og løpet låse seg. Jeg antar kansje at låsebommene på løpet tok i toppen på sleiden, før de entret låsesporene.
  15. Det er 3-punkts forkiling jeg får ja. Jeg har sjekket at sleidestoppen og linken glir fint over flatene på løps lugen. Har testet ved å legge farge på lugen, og det var ingen punkter der det var slitt av. Sleidestoppen ser også helt fin ut uten noen merker/spor av at den går ujevnt eller går seg fast. Har du noen tips til hvordan jeg kan sjekke dette med lug bump mer nøyaktig? Har gjort det jeg har lest meg frem til på div. Forum. Så sitter litt fast med dette nå. Løpsforingen er tight på denne pistolen. Men jeg har aldri vert plaget med at den ikke vil gå i battery. Om man da ser bort ifra de 3 punkts kilingene. Det skal sies at jeg har mye oftere problemer med 47d magasinene mine, en jeg har med de orginale fra Remington. Jeg venter på noen powermags og noen fra Tripp. Så jeg skal teste mer når jeg får disse.
  16. Jeg har filt og polért sporet i utfrageren så det skal vere greit. Jeg har ikke filt noe av fronten. Må ta av så mye materiale at det ikke blir igjen noe av kroken. Spennet har jeg justert ved å sette inn en tomhylse og riste på sleiden, til den sitter passe fast. Så det skal ikke vere så langt unna greit. Jeg er vel ikke 100% sikker på at det er utdrageren som er skyld i alt. Det er litt lite klaring mellom løpet/materampen som nok også kan skape proplemer. Men jeg fokuserer først på utdrageren, da patronen står kilt godt fast i den de gangene jeg får ftf.
  17. Hei, jeg har en Remington 1911 R1E i 45acp der jeg har hatt litt plager med ustabile utkast og mating. Har vel egentlig sporet dette til extractoren. Da den hadde svært mye rotasjon pga slapp tilpassing mot firing pin stopen(kommer ikke på noe godt norsk navn på denne). Samt at extractoren er så lang at den tar inn i konen på hylsa, sånn at patronen må tvinges på plass mot breachface. Ser merker etter dette på alle tomhylsene mine. Har netopp tilpasset og montert en ny firing pin stop fra EGW og ny extractor fra Wilson Combat. Og nå sitter extractoren som den skal uten noe rotasjon. Men den nye extractoren er også for lang, selv om jeg har forsket meg frem til at Wilson sin er av den korteste typen man får kjøpt. Jeg trenger nok en extractor som er mellom 0,5-1mm kortere, og finner ingen i handelen jeg kan bruke. Er det noen som har noe tips? Eller skal jeg bare bite i meg stoltheten å sende den inn til en dyktig smed, som kan fikse meg en "custom" lengde extractor? Legger ved noen bilder.
  18. Angående Rem 870 så har jeg hatt en del problemer med min(Super Magnum). Kjøpte den ny i 2011. Den har nå gått ca 3000 skudd. Problemene har gått på at skutte hylser henger fast i kammeret. Dette hendte ved ca 3 av 10 skudd før jeg fikk ordnet det. Dette fikk jeg omsider i orden ved å polere kammeret, da dette var veldig grovt fra fabrikken. I tillegg måtte jeg polere ned en del ujevnheter på venstre side rett bak anleggsflaten for patronranden, da utdrageren er på høyre side og tomhylsen da huket i disse ujevnhetene ved ladegrep. Etter jeg fikk gjort dette har utdragning av hylser virket greit. Det har også hendt en og annen gang at patroner ikkje vil mates fra magasinet, de henger fast i røret. Jeg har ikke gjort noe med dette, da det er veldig skjeldent dette skjer. Dette har hovedsaklig vert ved bruk av billig 12/70 lærdueammo(har testet ELEY og Gyttorp da det er dette som er lett tilgjengelig her jeg bor), jeg har blitt anbefalt å kjøpe dyrere ammo pga dårlig maskinering ol. på nyere 870 hagler. Men dette mener jeg ikke er rett, da kan man like gjerne kjøpe seg en dyr hagle som tåler billig ammo for mengdetrening. Det har ikke hendt med jakt ammunisjon, men det er begrenset hvor mange dyre Bismuth skudd jeg løser i løpet av året. Om du Googler "Remington 870 jam" så får du opp flere tråder på amerikanske forum der akkurat disse problemene blir nevnt med nyere 870. Nå er det godt mulig at Remington har forbedret seg siste årene, men dette er i hvert fall min erfaring med denne hagla. Det jeg angrer mest på er at jeg ikke leverte tilbake våpenet med en gang jeg merket disse feilene. Jeg ordnet dette selv, men vil ikke anbefale det til noen. Jeg har nå bestilt et kortere løp (Orginalt Remington)til denne hagla, er maskineringen like dårlig på det nye løpet så leverer jeg det tilbake og krever nytt.
×
×
  • Create New...