Jump to content

Riprap

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Riprap's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Interesang lesing,,, disse våpen er lite kjent. Så artig med denne tråden. Jeg var selv leirdueskytter på 80 tallet, hvor MC 8 og 6 var almindelige børser i Europa bland toppskytterene. De var jo som regel med både Trap å skeet piper,,, Særlig denne Tula choken var en artig konstruksjon i skeet pipene. Serlig med datidens patroner, uten plastkopp,å 32 gramm. Disse hagler var jo veldig godt bygget, nermest uslitelige, å flotte skyte egenskaper. Men hagleskyttere, som alle andre er påvirket av moter, så etter hvert ble det en del til salgs, for en rimlig penge.Skaffet selv en kamerat en flott MC 8,, desverre solgte han den videre uten å varsle. Motene bølger selfølglig som allt annet. Men selv i dag er disse sikkert topp børser for skyttere. Hvor man sikkert kan skyte mange hundre tusen skudd, uten at MC tar knekken. Er selv eier av en serdeles vakker MC-111 ....
  2. Røverkjøp! Ny pris?? Tja 150K? Drømmepris! Både Mts 111 og 109 begynner på 40000 USD ved bestilling i fra TSKIB SOO i dag, så 110'n er vel ikke noe særlig dårligere stilt ^^ Hei Dere... har sett dette skrevet, også på utenlandske siter.. men hvor finner dere det,,, har sjekket fabrikksiden. Men ingen priser ?? Fine geværer.......
  3. Ok .. jeg sjekker med et par Børsemakere,.... Så ser jeg hva slags svar jeg får.. Takker en masse for kunnskapsrik informasjon ... !!
  4. Hei Inge.. En god jeger har alltid et flir på lur.... Klatrer drillingen din så er det fordi den er frisk ... alle gjør det .. Min 5cm på skud 2 kasje 12-15 på skud 3. Men vil du lære litt, så kan jeg jo det.... du skyter jo også det 4 ... det så øker sjangsen 25% eller der omkring ... 4 hull er bare positivt. Fremdeles hadde min mest elegante løsning vert om det gikk an å forandre kammeret, og stappe inn en patron som var lovlig for alle typer vilt. Men har noen en god link til innstikkspiper.... spør også mere om presisjonen på disse ... ?
  5. Innstikkspiper. Legger til ... Jeg er en "kortholds-jeger" 70m er langt for meg. ja prøven er på 100 men det er bare da.. !! Har en egen evne å havne på tette poster, på alle jaktlag...
  6. Innstikkspiper... Fra over... Så er det jo sånn at de fleste hjorter blir MINST like kleine av en 115 grains Barns TSX fra rifleløpet du har, som en 220 grains blyklump fra innstikksløpet, det er vel ikke uten grunn at andre land vurderer den som en super hjortepatron. Dette er jeg veldig enig i og klar over. Men da kommer spørsmålet.. dette med innstikkspiper ... for å da skyte opp til en prøve ... ! Må kansje følgende gjøres...søke omm å få kjøpe. Registrert innstikkspipe... den er sikkert nr... Skyte opp prøve med dette ... er det nok presisjon .. ??? Så kunne dette være en løsning....!!!!
  7. Chiefen... Nei jeg har ikke kommet så langt at jeg lader selv ... men jeg fikk en kjenning, til å lade opp et skikkelig antall 25-35 for meg for noen år siden, har nok resten av livet. Jeg eier vel det som kalles die,sett til den. Litt dumt i fall jeg bygger den om.. Hvorfor spør du,,, i fall noen klarer å selvlade noe lurt.... regner jeg med at det går an å "å engasjere" noen til å gjøre det... Jakt tur, eller Whisky pleier å være hard valuta i slike kretser. Det kan jo hende at jeg må gi opp denne tanke med å bygge den om, men først utfordret jeg dette forum... for det er slik at i alle interesse områder finnes det skikkelig experter. som vet en masse om mye,, tenkte Kammeret.no var forumet for dette spørsmål. Å jeg er veldig fornøyd med mange gode svar... men er ikke helt i mål... Vet dere foresten at Whinchester, starter igjen å bygge sin 94 rifle, i dette kaliber,. .. etter ca 50år's pause...
  8. Først til Blaser. ( hvem bruker du Saueren eller Krighoffen ) jeg er enig. Disse Krighoff drillingene er flotte.... men du for noen stutte løp.. de er vel 66 -68 cm.. Man mister mye stødighet i svingen med hagleskuddene, når løpene er 5 cm for korte. Disse er nok hovedsakelig bygget for Rifle bruk. Min er hovedsakelig en hagle, med et extra rifle-løp. Ja det er også hakemontasje, med en god kikkert. Flott utstyr.. Men mitt bruk er hovedsakelig med åpene sikte.. kikkerten i lommen. Så tilbake til : re calibrering: interesangt innlegg ...over.... Så lærte vi litt nytt i dag også. 25-35 skal etter sigende ha 1:8-stigning, da er vel 140grs kuler omtrent innenfor rekkevidde? I det minste noe som bør testes før man avfeier det helt? Finnene har vel en 6,3x53R som kanskje kunne passe? Hmmmm... Kan dette være noe...??
  9. Interesangt ....http://www.bossmakaren.com/ Der ser man... spør og spør... så kommer man nærmere. Takk for det med riflestigingen ..men spør igjen : standard patronen i min 25x35 er en 117 grains kule, en kar over skriver at denne 25-06 ha 140 grains... er dette en for stor forsjell. Regner at det er litt hastighet også med i vurderingen... ??
  10. Rørende med omsorgen Vurderer å bytte frue .. men altså ikke Drilling.. (tar sjangsen at hun ikke er inne på denne siden) Sjekket denne link: http://members.shaw.ca/cstein0/riflelist1.htm" target="_blank Interesangt.. flere har samme kule dia som 25x35... Hva med dette som snakkes om "stigningen" på riflene, tenk også at dette er et langt løp. 71 cm minus hylselengde...
  11. Seriøst ,, takker for mange lærerike svar... Saken er jo som noen av dere starter å forstå... Jeg er innkjørt på denne drilling. Ville være serdeles fint å ikke måtte bytte "venn". Tenk dere alle timene der ute,, å vite at man har rette geværet i hånden. Å aldeles ikke ønske seg no annet...
  12. Å karer ikke si at min Førkrigs-drilling er dårlig, som jeg startet, dette er min venn Å er mye bedere,å vakrere, enn alle andre drillinger jeg har sett .... uansett prisklasse..
  13. Sorry ser også at det kommer inn svar mens jeg skriver,,, trykk er det et tema ... ? Hvorfor, veldig like drillinger har mye større patroner... !!
  14. Takker igjen for svar,... å ikke fordi jeg miss-tror siste svar men jeg, er på ukjent mark... I fall denne "25-06Remington" har samme dia....?? hvorfor kan den ikke tilpasses..mitt løp.. ? Spør fordi jeg ikke vet .. ??
  15. Takker for konstruktive svar .. men motar gjerne mere... Tror jeg forstår... jeg har et løp for 25 kal... forstår jeg rett ?? Er det eller er det ikke, patroner i denne løp spec som klarer storviltkravet... ?? 25-06Remington ??
×
×
  • Create New...