Jump to content

troasb

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

troasb's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. troasb

    Ny / Brukt hagle?

    Hei Jeg hadde tenkt til å kjøpe meg en billig hagle som rask erstatning. Men så ble jeg i tvil om jeg kanskje skulle se litt mer på kvalitet. Jeh tenker særlig på Beretta og Silver Pigeon. Det kan jo være noe bra brukt å få. Meg jeg vet ikke hva jeg skal se etter av svakheter og om forskjellige modeller man bør være på vakt mot. All hjelp mottas med takk!
  2. Da gleder jeg meg til julaften gitt! Tror det kommer noe Blaser greier med julenissen! Kanskje med noe GRS også, ho, ho!
  3. troasb

    Anakonda?

    Den uheldige kjøperen hadde bare skutt i 40 år! Så han kunne jo ikke vite bedre
  4. Jeg skal anskaffe meg en 6,5x55 rifle, og lurer på dette med demping. For og i mot. Nomalt kappes jo løpet en god del for å få en hendig (og balansert) rifle. Men da mister man jo en god del kraft, særlig i 6,5 etter som jeg skjønner. Kan bli for lite til å være lovlig på elg osv. Kan vel også bli problematisk på lange hold? Hvis man ligger på skytebanen og skyter endel, så blir det lettere varmeflimring med demper. Fordlene er jo store, lite lyd, mindre rekyl, greiere naboer osv. Men man får jo ikke i pose og sekk dessverre.
  5. Graulerer! Fint jern det. Selv er jeg 1911 (Para-O) og seff. 45 ACP!
  6. Er nok lurt å tenke på at kikkertsikter på geværene tar stor plass ja. Tror jeg har funnet et som kan duge, P.S.S.O S5-1. Det er 38cm bredt og 150cm høyt. Der er det plass til håndvåpen i dørhyllene og på toppen. Så får ammoen få plass i et låstbart skap fra IKEA eller noe slikt.
  7. Takk for tips, tar gjerne i mot flere. Ser ut som skapene gjør et skikkelig byks fra bredde ca 30cm og opp til ca 60cm. Sistnevnte har jeg problemer med å få plass til.
  8. Joda, å kjøpe et stort skap er jo selvfølgelig en løsning, men det har jeg hverken bruk for eller plass til.
  9. Jeg har tenkt til å ta opp igjen skytingen med både gevær og håndvåpen. Da må jeg jo ha et egnet og godkjent våpenskap. Men det jeg har sett er jo stort sett beregnet for gevær(er) og ikke for pistol eller kombinert. Jeg tenkte meg plass til en 4-5 våpen av hvert slag. Er det noen som har noe slikt eller vet hvor det kan skaffes vil jeg sette stor pris på det.
  10. Takk for det! Her kom det noen nyttige svar!
  11. Jeg har sett endel på r93 som kommende rifle, men i mitt kaliber (6,5x55) så ser det ut for meg som at magasinkapasiteten er et problem for jaktfeltskyting. Jeg har søkt opp endel tråder om jaktfeltskyting og har ikke sett mange som bruker Blaser her. En r8 er jo ganske mye dyrerere, men har løst magasin. Men den har jo heller ikke 5 skudds magasin men 4 + 1 i kammer. Det er vel heller ikke ideelt? Nå er jeg helt ny i dette gamet (har hatt en Tikka T3 før) og har nok ikke alt på det rede, derfor jeg spør. Er det lov å starte en jaktfeltøvelse med 1 skudd i kammer + fullt magasin? På r93, som jo har integrert magasin, hvordan får man da til 3 skudd i magasinet og ett i kammeret?
  12. Blir det ikke for liten magasinkapasitet i r8 og r93 til jaktfelt? (særlig sistnevnte)
×
×
  • Create New...